Home Gastvissers Luc op de Oosterschelde

Luc op de Oosterschelde

Advertenties


Beste Peter,

Vrijdag 6/4 samen met mijn zwager Nico rond 9u30 uitgevaren richting stek van 14 dagen geleden in de hoop nog een gulletje of tong te vangen. Vertrokken met mooi zonnig weer, wel fris als de zon even weg ging maar plat water. De temperatuur van het water is de afgelopen 14 dagen amper 0.8 graden gestegen. Net na het keren van het tij geankerd op 18 meter diepte (LW om 9u55) Vrijwel onmiddellijk bezoek gekregen van een zeehond . Bij het fotograferen zag ik al een tik op mijn hengeltop wat de eerste schar opleverende. Toevallig zag ik bij het onthaken die schar enkele zagertjes spuwen van amper 4 à 5 cm lang . Nauw ,hier rinkelt een belletje.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Bij het aantrekken van de stroming kwam de beet er stilletjes in en konden we elk wat ondermaatse schar vangen.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Hoe meer stroming hoe meer aanbeten en afwisselend konden we een visje verschalken ,de ene wat groter dan de andere.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Nico nam de leiding met kort na elkaar 2 vissen te vangen . Een schar en een schol die na de foto weer retour kon. Lang geleden dat ik die hier nog gezien had.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Na enkele minuten kon ik Nico terug bijbenen met een doublet . Nadien nog een enkeling weten te vangen maar toen de stroming op zijn felst was ging de beet er gelijk uit.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Nog even geankerd op een andere stek om het aas op te maken maar niets meer bijgevangen. En met de laatste opkomende stroming terug naar de haven gevaren. De verwachte gul en tong dus niet gezien. De omstandigheden waren vrijwel idem dan 14 dagen geleden . Opkomend tij, 2 dagen voor springtij, windrichting idem, zelfde stek maar geen gul en veel ondermaats spul. Het kan niet altijd feest zijn hé maar toch weer een erg leuke dag gehad . Buiten de eerste schar alles gevangen op zagers , door dat belletje weet je wel. Weldra zwemmen de zagers en dan nemen de vangsten terug af. Laat de zomervis maar komen nu. Zondagochtend 8/4 zag ik op windfinder dat ze toch beter weer gaven dan eerst voorspeld. Dus vlug het vriendje Greg van mijn dochter wakker gebeld , aas besteld en weer vertrokken voor een vissessie. Tegen 11u30 LW aangekomen op weer dezelfde stek met mooi weer . Het duurde niet erg lang of de schar kwam al boven. Soms een doublet , weer veel ondermaats spul afwisselend met een maatse schar. Ook Greg kon zijn eerste visje vangen nadat hij het in de mot kreeg dat ik viste met de zagers.

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Al gauw kwam de wind opzetten, bewolkt weer nu en toch aan de frisse kant. Toen ik de hoop op een gulletje begon op te geven draaide ik er toch nog mijn 2é tong van dit seizoen eruit. Opvallend veel wormpjes die uit de huid van die tong staken. Ook Greg begon meer en meer vis te vangen en had op het eind van de dag zelfs meer maatse schar in zijn bakje liggen. Nou , dat zal wel beginnersgeluk zijn zeker 🙂

Luc op de Oosterschelde Luc op de Oosterschelde

Nu kwam de wind nog wat meer opzetten en omdat het weeral bijna kerend tij was hebben we maar besloten om ermee te kappen voor vandaag. En terecht ,op het weerstation in de haven zagen we dat het nu 5 Bf was en eenmaal in de wagen begon het nog te regenen ook. Toch weer een mooi dagje gehad, niet met spectaculaire vangsten maar de batterijen zijn weer opgeladen. Deze week heb ik verlof maar de vooruitzichten …..

Hopelijk kan het donderdag of vrijdag nog lukken.

Groeten Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Luc.
  Mooi verslag weer!
  Gefeliciteerd met je 2e van dit jaar, ik sta voorlopig nog droog!
  Misschien een tip, om in het vervolg je camera altijd horizontaal of verticaal te houden, indien je 2 foto’s naast elkaar wil hebben?
  Je ziet zelf wel wat ik bedoel?

  Groetjes peter

 2. Bert Van Dyck > april 11, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag !

  Jammer van de ploegkeuze van je vismakker maar ach dat is hem vergeven 😉

  Groetjes en Vang Ze !

  Bert

 3. Luc > april 11, 2012

  Antwoord

  Dank u Bert.
  Ja, Greg is een hevige fan van anderlecht net als mijn vrouw en dochter. Ik kan er dus niet veel commentaar op geven 🙂
  Niet echt mijn ding.
  Ben je nog niet gaan baarzen ?
  Morgen ga ik nog een poging wagen.
  groeten,
  Luc

 4. Bert Van Dyck > april 11, 2012

  Antwoord

  @ Luc

  Nee gaan baarzen ben ik nog niet , dat is nog iets te vroeg ! Ik wacht nog tot het water een paar graden warmer is.

  Altijd weer spannend afwachten die laatste weken/dagen voor die eerste sessie !

  Succes morgen !

  Groeten en Vang Ze !

  Bert

 5. Jurgen Van Dyck > april 18, 2012

  Antwoord

  Uwe toekomstige schoonzoon heeft dat toch wel verstand van de voetbal. PS kan bijna terug meegaan want heb de laatste inspuitingen gekregen vandaag voor mijne rug. ge laat maar iets weten als ge niemand hebt he;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *