Home Gastvissers Leon en Cindy, Dishoek en Banjaard

Leon en Cindy, Dishoek en Banjaard

Advertenties


Hoi Peter,

Zaterdagnacht nog even een poging gewaagd…en deze keer bij Dishoek. Laagwater om 00.30 , was er mooi op tijd om die bult over te sjouwen daar bij het Pannenkoekenhuis. Hier een keer eerder gezeten, dus denk links of rechts, nou zag rechts een rode knipperende boei liggen vlakbij het strand , gaan we daar maar staan, van de bult 2 strandvakken naar rechts. Voor de rest stond er niemand en het was prachtig mooi weer dus weer genieten! Ik heb ook weleens gehoord dat ze links staan? Jij had nog gezegd rechts van een palenrij , dus dat maar gedaan. Op het gemakje weer opgebouwd , en aan een hengel de gul onderlijn en aan de andere hengel onderlijn met 3 haaks afhouders. Als aas pieren en een zagertje en gooien maar!

Na minuut of 15 maar eens opgehaald, geen tikkie niks gezien en warempel 3 ondermaatse visjes eraan een jong botje en 2 jonge gulletjes zwemt weer lekker verder allemaal.

Leon en Cindy, Dishoek en Banjaard

Leon en Cindy, Dishoek en Banjaard

Daarna nog een vuile schar gevangen ,met amper een staart en zo mager als wat , die mocht ook weer verder. De andere hengel nog maar eens opgehaald en vanuit het niets boem de hoofdlijn door…hmmm mes heften ofzo??

Uurtje voor laagwater viel het helemaal stil en was echt niks meer, geen beet nada niks….aas bleef erop zitten .

Leon en Cindy, Dishoek en Banjaard

Toch zat ik goed in de vaargeul, want bij ophalen elke keer in de kleirand, maar hier kreeg ik hem toch over heen op een keertje na… Ben om 02.00 gestopt , helaas. Dus om een lang verhaal kort te maken , toch wel een teleurstelling hier…maar goed over het algemeen was het dit weekend niet zo denderend overal, maar het weer maakte alles goed!

Tja en dan zondag wat gaan we op zondag doen ….haha ja aas opmaken, vriendin ging ook mee, dus werd ergens het strand want die houdt niet van gladde ondergronden en stenen, ze gooit ook niet zo ver , maar vist mij eruit als het gaat over botten ! Dus lekker op het gemakje richting banjaard strand, heerlijk weer en druk was het . Ik met 2 hengels en Cindy met een hengel , gewoon afhouders erop met 2 a 3 haakjes en gooien maar. Het water moest nog beetje zakken dus eens kijken, had niet veel hoop erop maar ja, zonnetje was heerlijk. Eerste ophaal sessie 1 minigulletje en daar bleef het bij, ook voor Cindy, niet eens een botje helemaal nada…, 2 weken geleden ook daar op een zondag gestaan met Cindy en toen had ze 7 botten en ik een bot haha! Heb van deze sessie helaas geen foto,s, . De rest van de middag alleen maar staan te praten met verschillende toeristen , dat was ook heel gezellig, ook nog met een oudere visser van 75 die nog vertelde over de goede vangsten van vroeger aan Westerschouwen op de gul , ja dat had ik ook wel mee willen maken , prachtig ! Maar Vis?? Nee dat was er niet bij ons helaas ! Heerlijke middag gehad voor de rest!

Mvgr Leon en Cindy!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 10, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon,
  er zit dus nog vis? Het was in 2006 en daarvoor dat ik daar regelmatig viste, jammer dat door web-log al die verslagen met foto’s verdwenen zijn, redelijk gevangen toe, gewoon overdag, Gullen en grote scharren, rechts van de eerste palenrij en het was te doen van een 3,5 uur voor laag tot een uur voor laag en daarna liet de vis het geheel afweten, ook van het vastzitten klopt!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > maart 10, 2014

  Antwoord

  Hallo Leon. Jij heeft toch nog in ieder geval mooie foto”s er op gezet van dishoek. Ook met vis er op al zijn ze wat aan de kleine kant. Maar je heeft toch wat gevangen. Lekker
  er op uitgeweest en Jammer dat er overal die kleirand loopt. En volgens mij leg er zowat overal veel lood met onderlijnen vast op de bodem.

  Groeten Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *