Home Gastvissers De Oesterpruik van Katshoek

De Oesterpruik van Katshoek

Advertenties


Vangstbericht van zondag 6-05-2012.

Ha die zeebonken, Ondanks de noordoostenwind van 4 Bft (5Bft) moest er vandaag gevist worden. Het is nog steeds zoeken naar vis op de Oosterschelde en de vangstberichten zijn ronduit slecht. Mijn laatste pogingen vorige weken waren niet om naar huis te schrijven. Maar er is hoop en de volhouder wint! Om 8.30 u het anker laten zakken aan “de hoek van Ouwerkerk” op 27,5 m en het water is hier 11 °c. In de buurt van stekkie Nr. 58 (zie stekkenkaart) lekker beschut onder de kant gaan liggen in de hoop op een aanbeet.

De Oesterpruik van Katshoek De Oesterpruik van Katshoek

Maar deze kwam niet en na een uurtje dan maar verplaatst. Het afgaande tij is bijna ten einde en daarom maar een botstekkie zoeken. Niet ver, in een geul, aan de groene EV3 (stekkie Nr. 62) op 8 m maak je altijd kans op een mooie bot. En inderdaad! Mijn vismaat Lechek vangt hier snel een mooie dikke bot van 39 cm.

De Oesterpruik van Katshoek

De Oesterpruik van Katshoek

Ondertussen is de stroom weggevallen en besluiten we het dood tij te gebruiken voor plan B. We verkassen naar een plek waar de stroom (opkomend) een beetje noordoostelijk in combinatie met de wind kan staan. En er moet ook nog vis zitten? Moeilijke keuze maar we besluiten naar de O7 te varen aan Katshoek. We ankeren op 12,7 m onder de kant en het water begint op te komen. Hier zijn wat stenen en oesters en het zou een plek voor steenbolk, zeebaars of gul kunnen zijn. Ook geep kan hier in de stroomnaad aan het jagen zijn. Hier vangen we één ondermaats gulletje van 32 cm en nog drie maatse van 35-36-37 cm.

De Oesterpruik van Katshoek

We verspelen één geep maar vangen er later nog twee waarvan één van 61 cm.

De Oesterpruik van Katshoek

Voor mij de eerste geep van dit jaar! Altijd weer een belevenis aan licht materiaal. Hier vangt mijn maat nog een oesterpruik, of was die oester te laat voor carnaval?

De Oesterpruik van Katshoek

Ondertussen worden de golven hoger en hoger en besluiten we om de mixer even te verlaten en beschutting te zoeken onder de kant.

De Oesterpruik van Katshoek

Terug naar Ouwerkerk en op 18 m diepte onder de kant is het water veel rustiger. Het is er echter bijna onmogelijk om te vissen door de zeesla die zich vastzet tegen je hoofdlijn. Na enkele kilo’s apenhaar gesleurd te hebben hadden we dat ook weer gehad en zijn we op een mooi uur binnen gevaren met toch een voldaan gevoel.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Wim,
  leuk bericht weer!
  Goed te zien dat de vangsten aantrekken!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *