Home Gastvissers Jack en Mario in het Zeeuwse

Jack en Mario in het Zeeuwse

Advertenties


Hoi Sportvissers,

Vrijdagavond met Mario richting Nollestrand, vanwege de verwachte drukte waren we maar op tijd vertrokken, rond 20.00u reden we de parking op. Ook nu, ruim 5 uur voor laag, waren we niet eerst. Nu goed, gelukkig is er kustlijn genoeg en namen we makkelijk plaats, gewoon de duin over recht vooruit.

Jack en Mario in het Zeeuwse

Jack en Mario in het Zeeuwse

Ik ging aan de slag met uitsluitend wapperlijnen uitgerust met grote haken, deze volgepropt met aas. We hadden pieren, verse messen en tappen tot onze beschikking. Mario viste op één hengel met wapperlijn, gericht op gul, met de andere hengel, uitgerust met bezemdraad afhouders, ging hij scharren draaien.

Jack en Mario in het Zeeuwse

En scharren draaien deden we, op de hele avond, we visten toch een uur of 8 zag ik welgeteld twee diepe buigers veroorzaakt door gul, helaas 2 x mis. Voor de rest al schar wat de klok sloeg, hoe die dingen het vaak voor elkaar krijgen om op een haak 2/0 te kruipen snap ik echt niet. De vangst van de avond; ieder 8 forse scharren in de emmer en een visje of 20 retour.

Deze middag de aasresten opgemaakt aan de Westerschelde, ik had gekozen om te vissen bij den Inkel nabij Kruiningen, één hengel met wapperlijnen en forse haken in de hoop op een gulletje, de andere hengel met bezemdraadafhouders haakje 4. Hoe dan ook, ik zag geen gul maar had wel een leuke eenzame middag onder uitstekende weersomstandigheden met de nodige scharminkels.

Volgende keer vang ik een sik ( zeg ik nu al twee maanden )

Groetjes, Jack Peelman  Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack en Mario,
  ik geef je meer kans op gul, als je richting de oude Vijgeneter vist.
  Maar het is natuurlijk nooit een garantie, maar dat weten jullie ook wel!

  Groetjes peter

 2. Tom Gunter > januari 7, 2013

  Antwoord

  Ik zie wat oude rotten op de site dus heb een vraag. ik ben de laatste tijd aan het pionieren op de oosterschelde van de kant af maar heb nog nergens echt lekker kunnen vangen.O.a gevist bij de zeelandbrug aan beide kanten, de noordbout enz.
  Gevist met zagers en onderlijnen met afhouders en kleine haken.
  Heeft iemand tips ?

  In afwachting mvg Tom Gunter

 3. Werner V > januari 7, 2013

  Antwoord

  Gul is blijkbaar enkel te strikken als bijvangst op dit moment, ga je er gericht op vissen blijven de toppen stokstijf staan. Ik denk dat je vanaf het strand het meeste kans maakt op Dishoek maar het is zoals Peter zegt altijd nog vissen en niet vangen.

  @ Tom Gunter: Ik denk dat je toch best even de oversteek maakt naar de Westerschelde om serieus wat vis te vangen. Het wordt precies met de jaren slechter op de Oosterschelde wat betreft de kantvangsten. Als je liever vanaf een dijk dan vanaf het strand vist kan je terecht in Kruiningen, Waarde, Rilland Bath, Hansweert, Borssele, Westkapelle en Ritthem om er maar enkele te noemen.

  Grtz
  Werner V

 4. Nico > januari 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Tom heb je ook nog met pieren gevist want
  dat is toch namelijk het beste zeeaas om wat te vangen. En ga het eens proberen in stavenisse van de kant en op het steigertje.
  Mvr. Nico

 5. Tom Gunter > januari 7, 2013

  Antwoord

  Dus westerschelde beduidend beter dan de Oosterschelde begrijp ik ? van de zomer overigens wel lekker baars en geep kunnen vangen op de oosterschelde maar wintervis gewoon slecht.
  Bij het stijgertje in stavenisse ben ik dit weekend wezen kijken maar nog niet gevist.
  Zag er wel uit als leuke stek waren wel veel duikers. Met wel tij en aas adviseren jullie ? en zijn daar scharren te pakken ?

 6. Tom Gunter > januari 7, 2013

  Antwoord

  Nog een vraagje, kan ik op de plek waar in van de zomer aardig wat baarzen ving ook gul pakken met een lepel of alleen te vangen op dieper water ?

 7. Werner R. > januari 7, 2013

  Antwoord

  Hey Jack en Mario,

  Jammer dat je geen gul hebt kunnen vangen, tis triest gesteld met sikmans..
  Ongelooflijk wat een vraatzucht he.. haakje 2/0, ik snap ook niet hoe ze het voor mekaar krijgen..
  Maar toch weer vis gevangen!

  Groeten Werner R.

 8. Milan > januari 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Toch aardig je visjes weten te haken en inderdaad jammer dat gulmans ontbrak.
  Als ik de vangstberichten elders lees en de commentaar hoor van passanten tijdens mijn sessies worden ze er wel gevangen.
  Belgisch kust lijkt wat meer aan gulvangsten op te leveren.
  En…nog bedankt voor de info die ik mocht ontvangen. De vangst was echt niet bijzonder maar daar zal de nabijheid van het dode tij ook wel mee te maken hebben. In ieder geval als ik de vangsten daar in mijn buurt zag en later de vangstberichten las heb ik het er toch goed gedaan.
  PS. Geen enkel loodje kwijt wat in Zoutelande toch ff. anders was.
  Groten Milan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *