Home Gastvissers Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Advertenties


Wat je dichtbij haalt, is lekkerder dan veraf.

Het was weken geleden dat ik aan boord was geweest van de “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. Allerlei verplichtingen, waaidagen etc. etc. waren daar de oorzaak van. Maar de afgelopen dagen heb ik de vangstberichten bijgehouden en er was dus alle reden om optimistisch te zijn. Fons, Isodore, Alain, Mart, Jan, Leo en Dirk hadden er ook zin in. Om 07.45 uur konden wij vertrekken, samen met de Aisling en de Zeearend. Alain en Issi kwamen helemaal uit Lanaken (B) en als je weet dat deze plaats bij Maastricht ligt, moet je toch heel graag zeevissen! Na een drie kwartier varen op een rustige zee, kwamen wij aan op de gewenste stek. Nadat iedereen had ingeworpen werd gewacht op de eerste beet. En dat duurde niet lang! De eerste schar kwam aan boord. Dirk stond naast mij en gooide de schar in mijn emmer. Maar erg kort daarna kon ik er ook twee bij gooien. En dat was op heel de boot.

Ankervissen met de dinsdagploeg Ankervissen met de dinsdagploeg Ankervissen met de dinsdagploeg

In de morgenuren was het vooral de schar die uitermate actief ons aas op zat te eten, maar in de middaguren was er ook veel, zeer veel bot. Allemaal van een formaat van 35 plus. Ja, er was wel eens een kleintje bij, maar het merendeel zat kort bij of op de 40 cm.

Ankervissen met de dinsdagploeg Ankervissen met de dinsdagploeg Ankervissen met de dinsdagploeg

Knoerten van bot dus. Wat opviel op deze dag, was dat er ook mooie, maatse schol kon worden gevangen.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Ankervissen met de dinsdagploeg

Er waren op het einde van de dag dan ook 10 soorten vis aan boord. De wijtingen (ik had er 2) waren erg mager en blijkbaar zijn die ook afgepaaid. Iso ving een prachtige zeebaars en omdat enige tijd geleden Leo ook een mooie zeebaars ving, zou het wel eens kunnen zijn, dat wij er van de zomer meer gaan vangen.

Ankervissen met de dinsdagploeg

Alain troostte zich met 2 kleine visjes.

Ankervissen met de dinsdagploeg Ankervissen met de dinsdagploeg

Leo bleek vandaag de bottenmepper te zijn. Jan ving een prachtige, grote schol Natuurlijk waren er de nodige “versterkingen” gepaard gaande met kaas etc. etc. De verse “Bratwurst” van Mart, die juist uit Duitsland terug was, was wel erg lekker! Op het einde van de dag heeft Dirk zich ontfermd over mijn vis, schoongemaakt en je kunt zien dat hij daar “de slag van heeft”. Dirk, ook namens Joke bedankt! Het was dan ook geen wonder, dat er aan het einde van de dag alleen maar vrolijke gezichten waren. Iedereen aan boord was in het bezit van een mooie hoeveelheid vis. Zoveel vis, dat Jan de botten die van alle kanten werden toegeworpen niet meer de baas kon. Ook schipper Dré -die zelf niet mee viste, genoot zichtbaar. Dré bedankt, je hebt ons weer een mooie dag bezorgd.

Kamperland, 9 mei 2012, Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Ben,
  ziet er weer buitengewoon goed uit, zoals altijd!
  Hopelijk gaat mijn boot deze week terug het water in na reparatie en kan ik er in de aankomende lange weekenden ook eens op uit trekken!
  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *