Home Gastvissers Eldert en Dennis, vissen op tong

Eldert en Dennis, vissen op tong

Advertenties

Tong op de worm

Hallo allemaal,

Hoe ga ik dit nou een beetje beknopt beschrijven, ieder geval zoon Dennis had deze week nog vakantie en we moesten samen nog een keer gaan vissen. Wiesje kon eerder al niet doorgaan , strand is ook geen optie, dus voorgesteld naar de Waterweg. Maar ja , ik heb geen vakantie . Toch maar besloten om dinsdagavond te gaan. 20.00 uur hoog water dus ideaal tij. Zeker als je het niet te laat kan maken. Dennis had heel zeeland plus Flakkee en gedeelte Brabant afgebeld voor iets wat op zager zou moeten lijken maar dat was 4 noppes overal . Wat dan ? Goed , dan besluit genomen om met alleen pieren de tongen te belagen. Dennis had een kilo meegenomen van Eef Hoek endiewaren van perfecte kwaliteit. Voor die beestjes geldt toch net zo… honger maakt rauwe bonen zoet. Als ze geen zagers meer op het menu krijgen moeten ze het maar met wat anders doen was onze insteek. Dus uit mn werk maar even een magnetronmaaltijd gegeten, ( ben je lekker snel klaar), spullen gepakt en iets over 7 ter plekke.┬á Rond half acht lagen de lijnen in het water. En nu maar wachten of die beesten ook pieren lustten. Ok ja , ze moeten wel want iets anders kunnen ze wel vergeten. En verdraaid nog aan toe …. na 10 minuten al een mooie rammel op de top. Een bot , en een grote van 34 cm. Die gaat terug voor Henry en Sjakie. Dat is binnen een kwartier al meer gevangen als afgelopen vrijdag op het strand in 4 uur tijd. Dennis hoor ik ook al een bekende kreet uitslaan en die begint gewoon met 2 tegelijk. Een grote bot en een mooie tong.

Eldert en Dennis, vissen op tong

De vis is los en ze willen vreten. Want we gingen lekker , bij mij 2 tongen.

Eldert en Dennis, vissen op tong

En zo bleven we heel de avond heerlijk vangen. Botten en tongen.

Eldert en Dennis, vissen op tong

Eldert en Dennis, vissen op tong

Wel veel tongen die te klein waren maar ook hele mooie. De grootste was voor mij en die was 34 cm. De grootste bot was 37 cm.

Eldert en Dennis, vissen op tong

En die ging ook terug voor S en H. Man , man wat hadden wij een plezant avondje. Aan het eind van de rit om 24.00uur eens kijken hoeveel we er hebben en dat waren er precies 20.

Eldert en Dennis, vissen op tong

Ik denk dat we er ongeveer 15 terug hebben gezet wegens te klein. Precies weet ik het niet want onze telmachine, John , was er niet bij. Helaas moesten we stoppen maar dat is de schuld van mijn werkgever. Anders hadden we het laatste ons pieren ook nog wel opgevist. Afijn, daar hebben we een ander nog blij mee kunnen maken. Voor Dennis en mij was het weer een avond waar we te reden naar kunnen terug kijken.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 24, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert en Dennis, mooi gevist hoor!
  Denk dat ze momenteel bijna op alles azen, zo’n vreetlust, denk dat ze zich al aan het volvreten zijn, voor verhuizing naar dieper water, maar zou wel erg vroeg zijn, dit jaar, dus hoop het niet.

  Groetjes Peter

 2. John Beuwer > september 24, 2020

  Antwoord

  Kijk, daar doe je het voor prachtige vangst ben best wel jaloers grt john

 3. ies > september 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert en Dennis,
  Dat ziet er weer top uit, zo hoort vissen gewoon te zijn. Heerlijk en paar uur vissen, met ideaal weer en vangsten voor het eten van de rest van de week. Ik zou toch maar eens met je werkgever gaan praten dat het geen stijl is om je laten werken na zo’n vermoeiende avond en korte nacht slaap. Maar goed zo te zien en te lezen was het een feest dus, bij deze is het hem vergeven. uiteraard voor de volgende sessie weer rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes ies

 4. jack jozen > september 24, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert en Dennis.
  Wat een geweldige avond hebben jullie gehad in zo,n korte tijd zoveel vis en ook nog aan ons gedacht super. Wat is er nog mooier dan zoiets te kunnen beleven samen met je zoon geweldig dat is zeker voor herhaling vatbaar heel veul groetjes Jack.

 5. Gino > september 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert&Dennis,

  mooi resultaat weer hoor. Leuk verslag met de foto’s erbij. Samen met je zoon vissen is toch prachtig niet !
  En ja als er geen zager te water liggen moet je toch iets anders eten…pieren.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. Nico > september 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert en Dennis. Wat een leuke foto’s gemaakt van jullie vissessie en daarvan ook een mooi verslag er bij. Nu heb je wat om in de pan te doen he en dus eet smakelijk daar. En de volgende keer ook goede vangsten dan toegewenst.

  Groetjes de Zeehondentemmer

 7. Henry > september 24, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert en Dennis,

  Wa ge in efkes tijd al nie met ene kilo pieren kan doen…fantastisch toch!! Samen met je zoon uitwaaien aan de waterkant en daarbij ook nog ’n lekker maaltje vis naar boven takelen daar zal zeker menig visser jaloers op zijn. Super dat je de botten voor ons laat zwemmen, zoals al meerdere keertjes is gezegd kun ook hier met ’n bietje kook en bakkunst ’n heerlijk maaltje van maken. Veel plezier en ’n goede vangst bij de volgende!!

  Groetjes, Henry

 8. Stefan > september 24, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, fantastisch gedaan zeg, echt een topvangst in kort tijdsbestek, nu wil je zoon vast vaker mee?
  Groeten, Stefan

 9. Dennis (zoon van) > september 24, 2020

  Antwoord

  Uiteraard kan een reactie van mij niet uitblijven..
  Niet vaker meegemaakt dat we zo’n leuke klus tongen hebben gevangen, en dan half september om 23:00 nog in je shirtje kunnen staan, ideaal!
  De meeste tongen mocht ik meenemen, vaders z’n vriezer was immers nog bijgevuld van voorgaande sessies.
  De volgende dag 17 tongen schoongemaakt die we savonds allemaal op de BBQ hebben gegooid.
  Tot slot van rekening de buurvrouw nog maar even ingeschakeld om de resterende 3 tongen op te komen eten, die het trouwems net zo’n straf vond als ons.

  Op naar de volgende

 10. Eldert > september 24, 2020

  Antwoord

  Ha allemaal.
  En dit is nou zo leuk aan Fishguppy. Al die geweldige reacties.
  Iedereen hartelijk dank daarvoor.
  Maar vooral de webmaster , Peter die er weer een prachtig geheel van heeft gemaakt. Plus al de goeie tips waar we zo veel profijt van hebben.
  Ik denk dat Dennis en ik zeer binnenkort nog wel weer eens gaan.
  Met visvriendelijke groet,
  Eldert.

 11. sjef van noije > augustus 5, 2021

  Antwoord

  hallo fischguppy
  mijn naam is sjef van noije 75 jaar jong. ik ga volgende week voor het eerst vissen op tong, ben je bereid mij een mooie stek te adviseren? ik ben echt een beginnende visser het enige wat ik weet dat ik de hengel bij het dikste stuk vast moet houden. maar nu serieus ben echt van plan dit als hobby op te pakken en dan is een goede stek een mooi begin. bv dank
  sjef van noije

 12. Peter(Fishguppy) > augustus 6, 2021

  Antwoord

  Sjef,
  ik geef nooit geen info op de site, omdat dan iedereen deze kan zien!
  Stuur me een mail, naar het adres van de site.

  Gr Peter(Fishguppy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *