Home Strand en kantvisserij Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

Advertenties

Gisterenavond 16-10-2018, met Jordi afgesproken om de tong te belagen, op onze najaarsstek, als voorloper op onze vakantie in Nyborg. Na het fileleed in de Europoort, arriveren we in het schemer op de stek, na een beregezellige rit en al erg snel vliegen de lijnen richting de overkant en meteen zitten we in de vis, telkens 1 of 2 steenbolken, redelijk van afmeting of een wijting, net niet of net aan de maat. Als het water rond 21.30u begint af te gaan, hopen we toch op Solea, maar pas als het water een eind af is aan het gaan, vang ik tussen het vele leutige vertier, het eerste tongetje.

Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

Dan denken we los te gaan, als ik een 2e vang.

Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

Helemaal, als Jordi, een juist aan de maatse zeebaars vangt, van 42,5cm en ik mijn 3e tongetje.

Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

Wat we gedacht hadden, blijft helaas uit! Er komt een vloed aan steenbolk, met weer af en toe wijting erbij en soms een hele mooie maatse wijting.

Met Jordi, op jacht naar tong, in de Waterweg

In totaal vangen we een stuk of 7 schooltjes baarzen tussen de vele bolken en wijtingen, waarvan ik op het laats ook nog een maatse vang.

Met de vele aanbeten en het leuke vertier, met het uitzicht op onze vakantie, hebben we ons beslist niet verveeld, maar helaas zijn we nog een week of wat te vroeg op deze stek, met de watertemperatuur van ruim 15 graden. Als we na middernacht gaan opruimen, neem ik de 2 baarzen mee en Jordi, de overige vis, wat eigenlijk best nog een behoorlijk kluts is, met de tong en wijting, bij de bolken, die hij gaat frituren, ben erg benieuwd hoe ze bevallen zijn.

Bij mij thuis, vissen we nog enkele uren na en lopen we vooruit op onze vakantie.

Het was een avond om in te lijsten, wat gezelligheid betrof, wat tong betreft kan het vele malen beter, maar we hebben nog tijd na de vakantie!

Tot de volgende,

groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Nico > oktober 17, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi. Toch weer een leuke visdag gehad en dat wordt straks nog alleen maar beter. Hoop dat de Wijting zo ook aan de kant komt bij Waarde net als afgelopen jaar 2017.
  Mooi verslag met leuke foto’s van jullie vis sessie die avond.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. jack jozen > oktober 17, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro dat is inderdaad een prachtige avond geweest en verschillende soorten dat maakt het toch ook weer bijzonder. Hopelijk zetten de vangsten door in Denemarken dat zou helemaal top zijn veul groetjes uit Veldhoven.

 3. Frank > oktober 17, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Goeie training voor volgende week.
  Zal weer leuk worden zo te zien.
  Een paar zeebaarzen is ook leuk om te vangen en lekker.
  Goede vangsten en geniet er van volgende week.

  Groetjes Frank

 4. Alain Tulleneers > oktober 18, 2018

  Antwoord

  Hi Peter & Jordi
  Zo te lezen een gezellige sessie met vis. Gaat een leuke vakantie worden met twee fervente sport/panvissers.Groetjes Alain

 5. Eldert > oktober 18, 2018

  Antwoord

  Mooi verslag. Heb het idee, en heb ik al van meerdere gehoord dat het dit jaar toch wel minder is met de tong. Hopen op de mooie najaarstongen.
  Fijne vakantie.

 6. Peter(Fishguppy) > oktober 18, 2018

  Antwoord

  Eldert, zoals je aan mijn meeste waterweg verslagen kan zien, zit er gewoon veel tong, het is een kwestie van op het juiste moment er zijn. Dit moet je niet zien, als zo’n sessie, dit is gewoon proberen op een stek op Rozenburg, waar de tong pas op gang komt, als je hem rond Vlaardingen niet meer of nauwelijks vangt, maar met ruim 15 graden, van het zeewater, is daar nog geen sprake van, je vangt hem hier nog tot het zeewater 10 a 11 graden is, hopelijk kan ik het na mijn vakantie nog eens bewijzen.

  Groetjes Peter

 7. Henry > oktober 18, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi,

  Een gezellig avondje met z’n tweetjes aan de waterkant met ’n mooie kluts vis voor de vriezer, da’s gewoon super toch!!
  Ik wens jullie heel veel plezier in Nyborg en uiteraard een goede vangst.Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie visavonturen aldaar.

  Groetjes, Henry

 8. Eldert > oktober 18, 2018

  Antwoord

  @Peter… Ik geef het ook zomaar niet op. Ik ga zeker nog een keer proberen. De visserij, zeker net als afgelopen zaterdag , trekt mij toch wel . Alleen al de variatie. En dan de levendigheid op het water en niet te vergeten het gemak . Vissen vanuit je auto zowat ipv met je spullen zeulen door de duinen. Dan is een maaltje vis haast bijzaak.

 9. jack jozen > oktober 19, 2018

  Antwoord

  Ik wens Peter en Jordi een goeie reis een hele fijne week met veul vis,Jordi met vissen kun je de koning toch niet verslaan, dan doe je dat maar met het darten. Ha.En over een week weer heelhuids terug met de vriezer vol groetjes Jackie.

 10. Nico > oktober 19, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter en Jordi. Een heel goede vakantie toegewenst samen en met veel vis aan de kant daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *