Home Gastvissers Eldert met de club naar Zoutelande

Eldert met de club naar Zoutelande

Advertenties


Hallo Fishguppyers,

Hier weer een bericht van mij.
Vrijdagavond 15 sept. , de jaarlijkse avondwedstrijd van WSV-Reimerswaal staat gepland. Voor mij een van de mooiste wedstrijden van het jaar die ik ieder jaar probeer mee te doen. Zo ook nu. Ik kan wel zeggen …die avondwedstrijd is voor mij heilig. Zodra ik die weet , vraag ik deze dag op mn werk een vrije dag aan. John had laten weten dat hij niet mee kon doen ivm een ingreep aan zijn hand maar Corwin, een andere maat , ook van onze haaiengroep was bereid om  aas voor mij te regelen. Geweldig toch? Zulke maatjes moet je in ere houden.  Totdat….. vrijdagmorgen belt John . Tot vanavond maat. WAT? Ja, niks aan de hand , karweitje voor de plastic chirurg, ik doe vanavond gewoon mee. Ik verwacht je op de Vierwegen en vanaf daar rij je met mij mee naar Zoutelande.  Wouwww, dat vind ik helemaal top want de terugweg van Zoutelande naar Gouda midden in de nacht vind ik altijd een roteind en ontzettend slaapverwekkend.  Maar dit scheelt voor me zelf een half uur rijden en dan is het te doen. Smiddags om 13.00 uur van huis vertrokken , eerst even bij moeder wezen kijken,  paar hengelsportzaken bezocht in Goes e.o. ook nog even een Zeeuwse friet met berehap gegeten en toen rond 18.00uur met John naar Zoutelande.
Daar eerst even de ijssalon gesponsord en toen de auto uitgeladen en op naar het prachtige strand van Zoutelande. Het was al weer gelijk een hartelijke ontvangst en de gezelligheid voerde al gelijk de boventoon. Joost die vroeger ook hier schreef , vertelde me dat Richard ( een oom van Martijn) ook eens graag benoemd zou worden in een van mijn verslagen op Fishguppy, het liefst ook met foto. Nou Richard , dat kan hoor. Hoewel ik niet echt bij hem in de buurt stond toch….bij deze.
Nog even praatje maken met een voorbijganger die erg geïnteresseerd was in het vissen en de nodige uitleg gegeven en gelijk genieten van deze prachtige avond was het 20.00 uur en klonk het beginsignaal.
Dat beloofde al gelijk een taaie visserij te worden want op een beetje afstand stond me daar een stroom en vlak onder de kant dreef me een partij vuil . Toch wist mijn buurman al vrij snel vis te vangen en wel een geepje van 35 cm. Die heb ik in al die vele jaren dat ik op Zoutelande kom echt nog nooit gezien daar. Leuk.
Voor de rest kwam er weinig vis op de kant zover ik kon zien. Bij mij zelf duurde het precies een uur voor ik de eerste had . Een leuke rammel op mijn Vercelli enigma atlas en een baarsje van 24 was een feit .
Tegen Corwin zei ik dat ik vast begonnen was en dat hij  nu aan de beurt was. Maar ik denk dat we toen wel weer een uur verder waren en ja hoor , daar draait hij een haaitje binnen . Ik dacht 47 cm. Volgens de controleur was dat het eerste haaitje van de avond.
En verder bleef het stil , heel stil , erg stil , te stil. Geen beweging te zien op de top . Op een gegeven moment keek ik hoe laat het was en was het al 23.40 uur . Oeps , ik dacht een uur of 11 maar nee dus . De gezelligheid deed de tijd vliegen. Nog snel een laatste wanhoopspoging en alle slikjes die ik had aan mijn 3 haken gedaan voor een laatste ingooi en wat denk je….gooi ik mijn lijn af. Toen ben ik maar gelijk gaan  opruimen . Corwin had het geluk om de laatste draai nog een bolkje binnen te draaien. En daarmee eindigde hij zeer waarschijnlijk wel bij de eerste 5. Bij de auto terug hoorde ik dat er genoeg waren die helemaal niks hadden gevangen , ik denk dat ik zelf bij de middenmoot ben geëindigd.  Maar wat boeit het , ik heb weer een geweldige avond gehad . Wat zeg ik , een heerlijke dag gewoon . Die pakken ze mij niet meer af.
Met visvriendelijke groet,  Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 16, 2023

  Antwoord

  Eldert, weer een erg leuk, goed leesbaar verslag, omlijst met mooie foto’s en toch nog een kleine diversiteit aan vissoorten!
  Werd tijd dat er weer eens iemand de hengels op pakte, ik nog niet, maar hoop toch in oktober een paar keer te vissen, als het leven eens meezit.
  Grtjes Peter

 2. John Pieper > september 16, 2023

  Antwoord

  leuk verslag eldert was zeker een geslaagde avond zie je binnen kort aan de waterweg weg voor die dikke vette najaars tongen hoop ik john

 3. Corwin Wiskerke > september 16, 2023

  Antwoord

  Mooi verslag Eldert, zo herbeleef je de avond nog een keer. Was erg gezellig, op naar de volgende!🎣

 4. Nico > september 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk om wat eens te lezen vanaf het strand bij Zoutelande. En heeft jij daarvan mooie foto’s van genomen van de vis die heb gevangen. Een haaitje bij de wedstrijd mooi hoor en ook nog verschillende vissen er bij en ook nog een Geepje er bij. In ieder geval een zeer mooi verslag er bij en voor de volgende wedstrijd weer succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 5. Stefan > september 16, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, leuk verslag weer gemaakt van een gezellige avondwedstrijd en jullie troffen het met het weer. Magere vangsten, maar dat mag de pret niet drukken.
  Alvast succes op de tong.
  Groeten,
  Stefan

 6. Martijn Boone > september 16, 2023

  Antwoord

  Hallo meneer Eldert. Dit is waar jij voor leeft he? Een avond waar je al weken van te voren naar uit kijkt, zelfs een dag vrij er voor moet nemen en gewoon alles er voor over hebt. puur genieten van je hobby en alles wat daarbij hoort! Ik begrijp het heel erg goed allemaal! Ik zou verder zelf ook niet weten wat leuker is om te doen. Het zit in je of niet. En daarom kennen wij elkaar ook haha. Jullie hebben mooi weer er bij gekregen en dat maakt het helemaal af. Die vangst is jammer maar helaas. Ik snap ook niet dat je daar nu geen tongen vangt? Is het nou echt zo k*t wat die tong betreft? Ik verdiep me er zoveel niet in maar dit is toch angstaanjagend of niet? We gaan over 2 weken wel weer proberen om achter de zeebaars aan te gaan met hopelijk wat beter resultaat. En misschien eerst een paar uurtjes op diep water om te kijken of we daar wat anders kunnen vangen? En dan vervolgens vanaf het lage water totdat jij naar huis wil op de zeebaars. Want zo gaat dat mensen als Eldert mee gaat. Hij bepaald wanneer we stoppen, ik bedoel eigelijk dat ik niet meer zeg dat ik wil stoppen dus dan moet meneer Eldert zelf wel een keer er over beginnen, want als ik aan het enide van de visdag, of beter gezegd als het einde nadert of halverwege de middag als ik aan de pils begonnen ben en ik lig daar met een hem op het water, dan heb ik geen rem meer en heb ik het zo ontzettend naar mijn zin dat is ongekend en vis ik het liefst totdat de zon de volgende dag weer opkomt. Affijn we zien dan wel…. In elke geval deze vrijdag kan, zoals je dat zelf zegt, niemand je meer afpakken! Tot snel ouwe, ik zie er weer naar uit!!

 7. Henry > september 17, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Een leuk verslag van je visbelevenis in Zoutelande. Net zoals bij de meeste sessies ontbreekt het zeker niet aan gezelligheid, het enigste wat ontbreekt is meestal de vis!! Je hebt sowieso Zeeuwse friet en ’n berehap gevangen maar daar heb je in principe geen hengel voor nodig. Al met al, ook aan het strand schijnt de vis helaas nog niet thuis te zijn. We hopen dat er voor de winter toch nog wat tong in onze Hollandse wateren rond gaat zwemmen, ikzelf heb afgelopen week na lang aarzelen toch maar weer wat lijn op m’n zoetwater molens gespoeld, lange reistijd met bij voorbaat met weinig of geen vangst blijft onaantrekkelijk.
  Voor je volgende visserij natuurlijk weer de bijbehorende lol maar hopelijk ook ’n maaltje vis.
  Groetjes, Henry

 8. Jack jozen > september 17, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert
  Je hebt er zoals altijd en iedereen zegt weer een prachtig verhaal van gemaakt. Maar zoals het hele jaar al zijn de vangsten belabbert daar ga je uiteindelijk ook voor buiten het genieten van de zeelucht. Zo met je vismaten buiten zijn en genieten van de sport je hebt er trouwens ook weer super mooie fotos bij gemaakt is je beroep fotograaf . Nu maar weer hopen bij de volgende trip om die super vis te vangen .
  Heel Veul Groetjes Jack.

 9. ies > september 18, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, wederom een top verslag, prachtig geïllustreerd met de foto’s van een heerlijk strand waarop de wedstrijd mooi is weergegeven. Leuk dat er ook foto’s bij zijn van een paar vissen, want die zie je tegenwoordig niet veel meer. Uiteraard is het dan jammer dat je niet in de prijzen gevallen bent, maar het straalt er van af dat je genoten hebt en dat is tenslotte het allerbelangrijkst. Voor je volgende sessie hetzelfde mooie weer, genieten en wat vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 10. Eldert > september 18, 2023

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de lovende woorden. Dit geeft gelijk weer inspiratie voor een volgend verslag. Ik blijf het gewoon leuk vinden om een verslagje te maken. Een soort derde helft zeg maar . Kan er ook van genieten om soms weer eens wat terug te lezen. Hoe was die avondwedstrijd vorig jaar bijv. Maar goed, nu beginnen er hier weer een paar over tong te ouwehoeren. Ik zou er heel graag nog wat willen vangen ja maar…. …ik heb er een heel heel heel zwaar hoofd in. Ik wil graag nog een keer proberen Martijn en John maar garantie op tongvangsten durf ik echt niet te geven. En niemand niet denk ik. Maar ja , wie niet waagt……
  Groeten Eldert

 11. Hugo > september 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Een late reactie vanuit het warme Spanje. Weer een leuk verslag van jou, toch een plezante dag beleeft aan water met de vrienden, want daar draait het tenslotte toch allemaal om. Wat de vangsten betreft daar moeten we niet teveel meer woorden aan vuil maken hè. We zullen het in het najaar moeten bewijzen !! Veel moed en succes bij de volgende ronde.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *