Home Bootvis verslagen Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Advertenties

Gisteren avond was het nog eens zover na een 1.5j terug met de boot gaan vissen van mijn beste maat Ronny ! Eerst aas afhalen bij Dixhoorn iets na 18.00u en rond 19.00u kom ik aan bij Colijnsplaat in de haven. We vertrekken rond 19.30u richting Neeltje Jans om door de sluis naar De Banjaard te varen en daar een stekje uit te kiezen .

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Liggen in de sluis trouwens heel alleen geen andere boten te zien…worden we plots opgeroepen om even te wachten de sluis moest terug open richting Oosterschelde , KNRM moest met spoed mee naar buiten richting zee !? Rond 20.30u komen we dan aan op de uitgekozen stek , we ankeren op een meter of 12

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

het is nog een uur voor hoog en gaan de eerste onderlijnen in het water, iets na 21.00u krijg ik een beet ,een wat kleine schol bleek …hier liggen we goed zeiden we gelijk !

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

een 15min later heeft Ronny ook beet een haai en zo gaat het maar door binnen de 5min vang ik ook een babyhaai die we volgens ons 4 keer aan de haak hebben gehad of zouden we in de kraamkliniek beland zijn ?

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Even later vangt Ronny zen eerste tong nog voor het donker werd, dat belooft veel goeds .

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Ronny vangt ook nog een makreel. Trouwens wanneer de zon weg was werd het al flink kouder…toen het tij keerde kwam er dan een wind van de zijkant van de boot en toen werd het echt koud voor de tijd van het jaar…gelukkig hadden we ons goed voorzien ! Toen de beet er terug in kwam was het ondertussen al goed na 23.00u en dan vangen we goed wat tong tot 02.30u , maatse en veel ondermaatse dat was weer een tegenslag !

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta Gino en Ron, Tongvissen Voor-delta

Ook hebben we heel kleine steenbolk gevangen ! Ronny Dan valt de stroming en de beet er compleet uit ,ook begint de boot door het wegvallen van de stroming en de zijwind van de ene naar de andere kant te dansen .Rond iets over 04.30u beslissen we dan maar in te pakken en terug richting Colijnsplaat te varen ,daar moest ik nog rennen om op tijd op het toilet te geraken, oef .Ronny was toen al begonnen met de boot netjes te kuisen . Eindconclusie 10 maatse tongen, 13 ondermaatse netjes terug, 1 haai en 4 baby`s, 10 heel kleine steenbolk en 1 makreel . Al bij al een geslaagde vangst en een leuke sessie achter de rug .Op naar de volgende hopelijk iets sneller dan 1,5 jaar !

Grtjs Gino & Ronny

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hey Gino en Ron, kijk dat zijn weer ouderwetse berichten!
  Er was helaas maar 1 foto geschikt om er een logo van te maken, de vis hangt meestal te laag, ideaal is tegen schouderhoogte.

  Aas van Dixhoorn, wat lees ik nu? Ook met de boot? Dat was toch anders?

  Toch weer wat tong voor de pan, eet smakelijk alvast!

  Ik ben blij met weer een bootvangstbericht!

  Groetjes Peter

 2. Kees Michielsen > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino en Ron,

  Wat een leuk verslag met lekker veel foto’s, top!!
  Als ik dat lees krijg ik er gelijk zin in om de boot aan te pikken en naar Neeltje Jans te rijden.
  Voorlopig eerst maar eens met Peter en een aantal anderen op 25 juli met de waypoint op tong. Daarna zelf ook maar eens een keer met de boot gaan “tongen”…

  Groeten,
  Kees.

 3. Nico > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino en Ron. Wat een prachtige foto’s gemaakt van de vis en jullie En daar dan met een mooi verslag er bij maakt het helemaal compleet.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. ies > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hey Gino en Ron,
  Leuk verslag joh, zelf heb ik mijn boothengel al jaren niet meer aangeraakt, ik durf het niet meer, maar als ik de Foto’s zo zie is het wel genieten.ja was maandag een vervelend koud windje wat opkwam, was ook de reden dat ik nog 7 zagers overhad. afgelopen zondag in vis tv op rtl 7 was er juist het item van het vissen op haai bij het is inderdaad de kraam kamer, vrouwtjes gaan terug naar biskaye en mannetjes richting schotland.Eet smakelijk
  groetjes ies

 5. Henry > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino,

  Een mooi verslag met foto’s van je boottripje met Ronny. Wij vissen meestal van de kant op het binnenwater dus de kans om daar ’n haai te haken is erg klein maar het lijkt me wel kicken om er eentje binnen te draaien!!Al met al, jullie hebben weereen leuke sessie met een prima vangst achter de rug, smakelijk eten en een goede vangst voor de volgende.

  Groetjes,Henry

 6. Eldert > juli 15, 2020

  Antwoord

  Ha Gino
  Weer lekker bezig geweest lees ik. Wel een heel andere visserij als aan de kant . Maar je hebt lekker vis gevangen . En daar doenje het voor toch?.
  Zelf moet ik ook nog steeds een keer met mn Zeeuwse vismaat mee op zijn boot. Het blijft altijd iets geweldigs .
  Groet Eldert

 7. Broekie > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hey mannen, lekker gevist! Zit op het ogenblik de verhalen heerlijk weg te lezen. 1,5 jaar…… dat is een hele poos! Wat zal je er goed zin in gehad hebben om weer wat zoute bewoners te vangen. Voor mij nu ruim een half jaar geleden. Hoop het op korte termijn ook weer te gaan proberen. Heb er al goed zin in!
  Vangse allen!

 8. Stefan > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino en Ron, mooi verslag met mooie foto’s. Lekker gevarieerde vangst geworden met wat vis voor de pan. Fijn hoor, zo’n maar met eigen boot, hopelijk kun je vaker mee en ons laten genieten van het verslag!
  Groeten, Stefan

 9. jack jozen > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino en Ron.

  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt dat is een nachtje genieten geweest zeker weer iets om over te doen. Zoveel soorten dat maakt het wel spannend en een mooie foto reportage er bij en nog een panneke vis helemaal compleet veul groetjes Jack.

 10. hugo > juli 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Gino en Ron,

  Toch weer een mooi avontuur beleeft daar aan de Banjaart,heb vroeger daar veel gevist maar dan van op kant(vrouwepolder)leuke stek maar toen wel een eind lopen door de duinen.Wel mooi wat soorten vis gevangen en er een mooie foto verslag van gemaakt.Succes bij jullie volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *