Home Gastvissers Eldert, NK Noordwijk

Eldert, NK Noordwijk

Advertenties

Hallo Fishguppyers

 

Hier het vervolg van vorige week. Na de uitslag te horen gekregen van dat ik door mocht naar het NK was het vandaag dus zover. Beetje beter weer was wel voorspeld maar ook beetje meer wind. 2 clubgenoten uit Zeeland waren ook door en daar de afspraak mee gemaakt dat die aas voor me zouden meenemen. Dat zag er keurig uit. Pieren , slikjes en witjes stonden er op het menu vandaag.

Aangekomen in Noordwijk was al duidelijk te merken dat er een stevig windje op onze kop zou staan. Op het strand aangekomen was het gewoon ruig . Ik schat een windkracht 6 en dwars over het parcours.  Bij het proefgooien werd al duidelijk dat we massaal apenhaar zouden gaan zien.

Om 10 uur was het beginsignaal en ja hoor …. dat wordt waardeloos. Na een half uurtje werd al meegedeeld dat de wedstrijdleiding het 1,5 uur gaat aanzien en als het dan niet minder is zou de wedstrijd worden afgelast . Zover is het niet gekomen, het werd iets beter en de wedstrijd werd doorgevist. Maar dit was geen vissen meer . 200gram ankerlood hield het niet eens. Iedereen zat onder het kantje te vissen om zodoende iets minder last te hebben van de stroom. Heel af en toe zag je een visje boven komen maar dat stelde niet veel voor. Het laatste uur was er ook haast niet meer te vissen vanwege dat apenhaar.

Zelf had ik nog een zeebaarsje van 23 cm  en dat was het. Een ervaring rijker maar veel lol was er niet bij vandaag. Mijn aasleverancier  had er na een uur al de brui aan gegeven en die stuurde me later een foto door dat hij samen met z’n broer het aas aan het opvissen was ergens bij Waarde.

En daar vingen ze wel vis . Elke draai 2 of 3 wijtingen. Al met al, ik ga weer gauw naar de ……….. Waterweg.

En nu wachten tot maandag op de uitslag maar ik weet nu al dat ik geen gebak in huis hoef te halen.

 

Met visvriendelijke  groet  ,

Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 7, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  balen man, als je op zo’n parkoers staat, met zulk weer en dan zo weinig vis en als dan je onderlijn nog naar de kant zeilt, is het helemaal geen pretje, dan kun je beter aan Waarde staan! Denk dat het heel snel vol zal lopen aan Den Inkel!

  Groetjes Peter

 2. Henry > november 7, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Een prima verslag van de wedstrijd NK vissen in Noordwijk. Ik had al gehoord dat het erg winderig was, in enkele minuten de lijn vol met zeewier met als gevolg lijnbreuk etc. etc. Dit is zeker geen optimaal gegeven om je viskwaliteiten te laten zien aan je collega vissers. Zoals al eerder gezegd wedstrijdvissen geeft verplichtingen, de datum , de plaats en de tijd worden immers vooraf bepaald terwijl je misschien op ’n stek die jezelf kiest op dezelfde dag een leuke partij vis naar de oppervlakte takelt maar…..het blijft natuurlijk vissen en ieder z’n meug!!
  Ik wens je veel plezier en uiteraard een goede vangst bij je volgende visserij aan de waterweg.
  Groetjes, Henry

 3. ies > november 7, 2021

  Antwoord

  Goedemorgen Eldert. Als ik dit zo lees is het echt jammer dat ze het door lieten gaan. dit heeft weinig met vissen te maken. Met dat apenhaar erbij is het een loterij geworden waar bij de staatsloterij dusdanig verbleekt dat ze zich schamen dat er nog slechtere loterijen zijn. Ik zou zeggen veel succes met het aas opmaken in de waterweg, denk dat het iets plezieriger is.
  Groetjes Ies

 4. Jack Jozen > november 7, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert .

  Jammer dat het zo gelopen is op die manier kun je de krachten niet meten met de collega,s en zoals mijn maatje al zei wedstrijden leuk maar het geeft wel een hoop verplichting maar je bent dan toch weer een ervaring rijker .Misschien treffen we elkaar nog wel eens aan de waterweg dan kunnen we eens bij kletsen.
  Veul groetjes Jack..

 5. hugo > november 7, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Dat is klote man, dat ze dit laten doorgaan kan ik niet begrijpen. wie heeft daar nu plezier aan beleeft !! niemand denk ik dan. Zo zie je maar dat je met de maten of alleen soms beter af bent dan op zo’n evenementen. De moed niet laten zakken man de vis zit op jou te wachten in de WW of aan Waarde, want daar zult je hopelijk wel gespaard blijven van al die ellende. Succes bij de volgende.

  Groetjes Hugo

 6. gino > november 7, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Wat jammer man dan ben je zover en krijg je dit voorgeschoteld , pff .
  De organisatie mag zich dan ook wel is afvragen of dit wel echte viswedstrijd waardig was, als je met 200gr ankerlood op het strand al niet kunt vissen ?!
  Balen balen en nog is balen…je aasleveranciers hebben hun gelijk gekregen.
  Op naar de WW om je gram te halen zou ik zeggen en laten zien dat je wel degelijk vis kan vangen, hehe grapje.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 7. Jack Peelman > november 7, 2021

  Antwoord

  Ja Eldert, zoals hierboven al geschreven, dat is wedstrijdvissen he.

  Ik heb me er ook een paar jaar aan gewaagd maar nooit de ambitie gehad om Nederlands kampioen te worden 😉 .
  Niet de manier dat ik graag vis, ik wil; mijn stekkeuze, mijn tijdstip, mijn weer,… dat valt allemaal weg bij wedstrijden.

  ‘k zou zeggen goed gevist maar ‘k mag niet liegen van ons moeke :-).

  Groetjes,
  Jack

 8. JEFF > november 7, 2021

  Antwoord

  Hé eldert,
  Dat is klote zeg! Begreep dat ze de dag ervoor al twijfelde maar toch niet besloten hebben een ander terrein te kiezen… Jammer, gemiste kans.
  Nouja kop op en de volgende beter toch!?

  Jeff

 9. Eldert > november 7, 2021

  Antwoord

  Allemaal weer bedankt voor de reacties . Met Wedstrijdvissen is het vaak een gok ja. Eerst de loting al waar je moet vissen. Maar toch toen ik in Zeeland woonde heb ik er veel plezier aan gehad . Ook dankzij de sfeer binnen de vereniging natuurlijk. Maar nu is het gewoon te ver om die wedstrijden nog mee te vissen. 3 uur . totaal in de auto voor 3 uur vissen , dan toch maar naar de waterweg waar de vangsten meestal 10 keer beter zijn. Maar een NK meevissen had ik nog nooit gedaan. Dus wel een ervaring rijker. Deze week hoop ik zeker nog een keer naar de Waterweg te gaan. Wijtingen scoren en wie weet nog een paar najaarstongen.

 10. Stefan > november 7, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, ervaring rijker, illusie armer. Hier was geen zak aan en geen eer aan te beleven, maar ja, dat weet je niet van te voren, lullig ook natuurlijk voor de organisatie die toch ook maar hun best doen, zullen we maar zeggen. Heb ooit een keer een reisje Denemarken gewonnen bij een viswedstrijd, maar ja, toen was daar de hele week storm 😥. Ik kan je verzekeren, in de waterweg liggen ze op je wachten, vandaag hoorde ik je naam nog fluisteren….
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *