Home Gastvissers Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Advertenties

Hallo fishguppyers,

Afgelopen week een midweekje vakantie gedaan in Breskens . Plan was om daar een keer of iets vaker , een avondje , nachtje te gaan strandvissen op de beroemde stranden van Cadzand. Komen we maandags op ons adres , wat denk je …. staan de hengels nog in Gouda. Viskist wel in de auto maar geen hengels . Sja , dan kan je niet veel. Wel genoten daar van het mooie weer en de mooie stranden. Heerlijk uitgerust en lekker bijgekleurd . Vrijdags weer naar huis , tussenstop bij van Dixhoorn , en zaterdagavond ergens in de Waterweg gaan vissen. Hoog water om 21.30 uur . Plan was om het niet te lang te maken dus om 20.00 uur begonnen . Na een half uurtje het eerste tongetje, 26 cm.

Eldert, vissen op tong

Voor de rest bleef het een rustig avondje met wat botjes en om 0.00uur nog een tongetje .

Eldert, vissen op tong

Aas raakte ook al op want de krabben vierden echt hoogtij. Om 0.30uur nog een mooie gladjanus van dik een halve meter die de boel lekker in de knoop had geslingerd en toen vond ik het wel best.

Eldert, vissen op tong

Aas was ook zo goed als op . Vangst was niet wild , en dat vonden mn buren ook. Die hadden er donderdag gezeten en toen was het 10 keer beter volgens hun. Reden? Het is vissen he en dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Daarom gaan we het komende week gewoon nog maar eens proberen.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 28, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, Cadzand lijkt me ook wel eens een keer leuk, heb jij misschien tips hoe ik daarover aan info kan komen?
  Je hebt het wel bont gemaakt, je hengels vergeten, whaha, maar was misschien voor je vrouw wat gezelliger, niet vissen?

  Iid verschilt het weleens van keer tot keer, vooral met het getij en stroming te maken, maar toch, als je naar het verslag voor jou kijkt?

  Groetjes Peter

 2. Nico > juni 28, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Kan eens gebeuren ik heb het gehad toen ik me koffer met molens en onderlijnen thuis had laten staan. Toch een prachtige avond gehad en dan ook nog vis vangen mooi Man. De volgende keer succes als je in Cadzand eens ga vissen leuke foto’s er van gemaakt van de vis en Je zelf en ook een verslagje er bij Top hoor.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 3. hugo > juni 28, 2020

  Antwoord

  Hey Heldert,

  Een soldaat mag zij wapens niet vergeten hé man anders komt hij in de moeilijkheden!Heb vroeger veel gevist op zwartepolder aan de vuurtoren daar liggen veel mooie stekken.Vissen zijn rare wezens waarom vandaag wel en morgen niet,alles zal wel een reden hebben zeker!Succes bij je volgede trip.

 4. Henry > juni 28, 2020

  Antwoord

  Beste Elder,

  Ondanks de vergeten hengels hopelijk toch ’n leuke vakantie gehad?? Ja vissen blijft vissen, jammer dat de krabben ook weer op oorlogspad waren. Aan de palingvangsten te zien is deze beschermde vissoort zich redelijk aan het herstellen, jammer dat ie terug moet en in veel gevallen bij de hengelaar een warboel van de lijn kan maken. Een goede vangst en veel plezier bij je volgende sessie!!!

  Groetjes, Henry

 5. Stefan > juni 28, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, jammer dat je je spullen vergeten was te nemen en je het niet kon proberen op een vreemde stek, want dat is toch altijd wel leuk. Goed om het toch weer te proberen in het vertrouwde Europoort gebied, jammer van de geringe vangst. Alvast succes bij je volgende poging.
  Groeten, Stefan

 6. Gino > juni 28, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Manman wat een verhaal je hengels vergeten terwijl je je zinnen op vissen gezet hebt! Maar toch een leuke vakantie gehad mag ik hopen. Dan toch maar aansluitend direct gaan vissen, top.
  Succes nog.

  Grtjs Gino

 7. Jack Peelman > juni 29, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Leuk verslag weer maar,… je hengels vergeten???,… ik zou eerder mijn vrouw vergeten denk ik 😀

  Peter,
  Ik stuur je een mail met de kennis die ik heb rond cadzand – zwarte polder.

  Groetjes,
  Jack

 8. ies > juni 29, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Uh hengels? Wat zijn dat, wat doe je ermee?
  Lol, ik had terug gereden. Maar heb je er wel vissers gezien? vingen ze nog wat? pfff even een kilo zout in de wonde gooien hoor.Maar ik denk dat er daar ook krabben zaten, toch leuk dat je nog foto’van vis hebt, volgende keer vang je er denk ik wel meer/
  Groetjes en mijn excuses voor dat zout
  ies

 9. jack Jozen > juni 29, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert.

  Hallo Eldert ligt dat aan de leeftijd hengels vergeten wie doet zo iets tja Eldert maar toch nog genoten van het mooie weer en genieten dat is tegenwoordig al heel wat met al die ellende. Ja met het vissen moet je ook een beetje geluk hebben het blijft altijd nog vissen he op naar de volgende sessie de aanhouder wint leg de hengels maar alvast in de auto Hi . groetjes Jack.

 10. Eldert > juni 29, 2020

  Antwoord

  Hahaha, wat een leuke reacties. Tsja , bij ons gaat altijd de auto helemaal vol als we op vakantie gaan . Zelfs met een midweek. En ik dacht dat de hengels er in lagen met een paar tassen er boven op maar dat bleek niet zo te zijn.
  @ Peter, tips om daar te vissen heb ik niet voor je. Heb daar zelf nog nooit gevist. Maar zelf heb ik op internet gezocht en daar vind je heel veel. Maar Jack weet daar volgens mij wel alles . Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *