Home Gastvissers Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Na de toch best geslaagde sessie 3 weken terug en de mooie en gunstige (naar mijn idee) weersvoorspellingen van deze week dinsdag het plan gemaakt om zaterdag weer te gaan vissen op de Noordpier Wijk aan Zee. Deze keer was ik eens niet alleen, collega Matthijs had ik enthousiast gemaakt en wilde graag eens mee, ook al had hij geen ervaring met deze visserij. Had gelezen dat de vangsten niet best waren, maar naar mijn idee ging de westenwind op donderdag en vrijdag een gunstig effect hebben op de zaterdag. De zee zou lekker los gewoeld worden en de vis zou actief azen op zaterdag dacht ik zo… Vrijdagavond 150 verse pieren gehaald bij Wesdijk en op zaterdag om 05.15 uur was Matthijs present. Na de autorit van 5 kwartier en een wandeling van zo’n 2 kilometer gingen de 3 hengels rond 7 uur 1 voor 1 te water.

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Er stond een frisse zuidenwind kracht 4 die later afnam naar 3 en later zelfs naar 2, toen werd het best even lekker warmpjes, want het zonnetje had er ook zin in. Om 13.45 uur zou het hoogwater zijn, zodat we dus begonnen met nog wat afgaand water. Gelijk de eerste 2 draaien al 3 scharren beloofde veel goeds, maar eigenlijk viel het een beetje stil, omdat ook de ebstroom eruit ging.

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Af en toe een botje en een scharretje, ook een dubbeldraai botjes, maar het was vrij kalm, met opkomend water moest het los gaan, maar er was weinig tijverschil (84 cm) en dus kwam er ook geen vloedstroom.

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Toch kwam er nog steeds af en toe wat boven en net na hoog ging het best even los met verschillende dubbeldraaien bot met schar en een verdwaalde anorexia wijting.

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

De bier drinkende en lachgas nuttigende buren wisten een gulletje te bedwelmen en naar ik van een medevisser begreep werd op de kop ook wat gul gevangen. Wij moesten het helaas doen met de schar en bot en kwamen uiteindelijk toch nog uit op een respectabel aantal van 26 vissen, 13 schar, 12 bot en een wijtingkje. We hebben samen gevist met 3 hengels van 07.00-16.00 uur. Om ons heen en van voorbijgangers hoorden we eigenlijk alleen maar klagen over slechte vangsten, maar bij ons ging het best aardig. Goede keuze onderlijnen, regelmatig aas verversen (dus niet weer gelijk ingooien als een deel van het aas nog op de haak zit, maar verversen) helpt wel denk ik. Er zijn 7 scharren van 25-27 cm. meegenomen voor de pan, de rest van de vissen ging retour vanwege te klein of afgekeurd op soort (bot).

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Met de grootste bot van 31 cm.

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Stefan en Matthijs, vissen aan de Noordpier

Hoop ik een tijdelijk plaatsje te hebben in de strijd de giganten. Ik wil langs deze week de vaste schrijvers op roepen om er aan te denken tijdens de visdag en zo te zorgen dat dit leuke initiatief een mooie competitie op levert.

Mijn collega heeft het prima naar de zin gehad, het weer was prachtig en de vangst prima, wat wil je nog meer? Nou, dat iedereen gezond blijft en dat ons landje snel verlost is van de corona crisis. Ik wens een ieder sterkte in deze lastige tijden en succes tijdens een eventuele visdag.

Groeten,

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 5, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan en Matthijs, wat hebben jullie weer een fantastische visdag beleeft!
  Jammer van Matthijs dat hij op de foto de vis zo ver van zich af hield, anders was het een mooi dubbel logo geweest met de 2 vissers, maar zo kon het net niet, helaas!
  Goed dat je weer iets weg zet, voor de strijd der giganten!

  Goed dat je Matthijs besmet hebt met het visvirus!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 5, 2020

  Antwoord

  Hoi Stepfan. Leuk dat je een visser bij heeft Matthijs en zodat je lekker met ze twee kan vissen. Ook jammer dat je zo ver weg moet rijden om wat vis te vangen maar je ben uiteindelijk wel geslaagd. Mooie foto’s genomen van de vis en van jullie twee en ook een prachtig verslag er van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Henry > april 5, 2020

  Antwoord

  Hey Stephan en Matthijs,

  Een leuk verslag van jullie visdagje op de Noordpier. Na ‘n wandelingetje van 2km. is deze dag toch beloond met verschillende aanbeten en tot slot ook nog ‘n lekker maaltje vis. Uiteraard hoop ik dat de strijd tegen het coronavirus op korte termijn wat gaat luwen zodat ook m’n maatje Jack weer mee durft gaan te genieten aan de waterkant. Uiteraard ga ik sowieso proberen om ‘n grotere bot te vangen!!

  Groetjes en veel plezier bij je volgende sessie, Henry

 4. jack Jozen > april 5, 2020

  Antwoord

  Hoi Stephan en Matthijs.

  Wat hebben jullie een mooie visdag gehad de laaste tijd weinig zulke mooie vangsten gelezen.Het is altijd prettiger om met tweeen te gaan vissen tenminste die ervaring hebben wij ook[ Henry en Jack],en ook veiliger als er eens iets mocht gebeuren.Ik denk dat die 31er het niet lang vol zal houden als wij kunnen gaan dan is ie zo van de lijst af Hi Hi veul groetjes Jack.

 5. Stefan > april 5, 2020

  Antwoord

  Haha jack en Henry, ik had al zo het idee dat jullie een grotere bot gaan vangen, zodra jullie de kans krijgen, maar ik sluit ook niet uit dat Nico een kanjerbot zal vangen. Bedankt voor jullie reacties!

 6. hugo > april 5, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Je gaat binnenkort een kleine marathon kunnen lopen als je de Noordpier blijft aandoen man hi hi,maar…..het is wel weer de moeite geweest met jullie visvangst al waren de verslagen van de laatste dagen daar niet zo schitterend op die stek.Je hebt toch iemand(Matthijs)een virus bezorgd! maar eentje waar hij snel van zal genezen.Mooi verhaal weer met leuk foto materiaal.Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 7. Jack Peelman > april 6, 2020

  Antwoord

  Leuk verslag weer Stefan, dat doe je goed.
  Bij een volgend bezoek aan de pier misschien nog even doorstappen naar de kop ( je bent dan toch bezig )en proberen eeen gulletje te scoren.

  Groetjes,
  Jack

 8. Stefan > april 6, 2020

  Antwoord

  Hey Jack, wie weet doe ik het eens ‘s ochtends vroeg, maar later op de dag is het erg druk en wordt er hele lelijke exotische muziek aangezet op meegenomen audioapparaten door onverstaanbare collega vissers… daar sta ik liever niet tussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *