Home Gastvissers Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Advertenties


Beste Peter,

Hier nog een uitgesteld verslagje van 31 mei en 6 juni. Op 31 mei samen met Gregory de boot op voor een nachtje tongen. Bedoeling was om buiten de kering te gaan vissen maar de NW wind 3 Bf tegen de stroming in besliste daar anders over. Redelijk hoge golfslag en wetende dat mijn toekomstige schoonzoon niet echt zeebenen heeft ergens uit de wind gaan liggen . Besloten om op een tongstek van de kleine bootvisser ergens aan de kering te gaan proberen. Ik was wel verbaast dat het daar amper 4 meter diep was bij hoog water ??? hier blijf ik echt niet liggen, ik kende de omgeving niet en zou niet graag in het donker tussen al die betonning daar gaan verplaatsen. Dus dan maar een dieper plaatsje gaan zoeken tegen het kantje en uit de wind. Nou ja uit de wind maar daar stond dus ook geen stroming. Resultaat de ene krab na de andere kwam boven en meerdere haaklijnen verspeeld of beschadigd door de krabben. Na 1 uur of wat dan maar opgekrast , de wind was dan ook al wat afgenomen ,en richting overkant gevaren waar ik vorig jaar redelijk veel tong heb gevangen . Op een 26 meter diepte geankerd nog net voor het donker. Het duurde amper 15 minuten of de eerste tong van 30 cm kwam al boven.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Dat begint goed dachten wij. Ja saluut, amper 1 tongetje net aan de maat en nog 2 scharretjes kwamen boven in de nacht. Tegen de ochtend hadden we nog wat aas over en zijn we richting de rode betonning gaan liggen om de rest van het aas op te vissen. Gregory vangt daar zijn allereerst haai ooit en is echt in de wolken.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Een poosje later vang ik dan toch nog mijn derde tong. Eentje van mooi formaat 36 cm.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Buiten nog enkele kleine scharretjes en ondermaatse gulletjes was er niet veel meer in de pap te brokken en zijn we dan maar naar huis toe gereden. Op 6 juni, ze gaven weerom mooi weer met wel wat oostenwind maar met afgaand tij . We zouden samen eens op de geep gaan vissen. Dit wou Greg al zo lang eens doen, vandaar. Een onsje of 2 zagertjes opgehaald bij Bass, en met wat geepreepjes uit de diepvries vertrokken en een stroomnaad opgezocht. De eerste keer dat ik op deze stek kom en op amper 4 meter diepte geankerd met hoog water . Nog geen 10 minuten had ik mijn eerste geep op een zagertje en terwijl Greg een foto schiet staat zijn lijn ook al te bonken.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Het gaat echt goed en we vangen om beurten met de regelmaat een geep.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Na 17 gepen moest ik mij gaan verplaatsen want het werd wat te ondiep mede doordat de wind ons richting het kantje duwde en we het zeewier al zagen op de bodem. Wat verder op een 12 meter gaan ankeren en een bodemlijn uitgesmeten om het aas op te maken. De ene aanbeet na de ander resulteerde in wat ondermaatse gulletjes. Ze worden al wat groter en er zijn erbij van net boven de 30 cm en ik maak hier alvast een waypoint aan want hier wil ik wel eens in het najaar of volgend voorjaar terug komen . Even later vang ik een doublet gul en kreeft, maar mijn schepnet staat niet klaar en tegen dat Greg die uit de kajuit heeft gehaald laat dat stom beest toch niet los zeker. We vangen nadien nog elk 1 geep erbij . Na het kuisen van de geep nog een totaalplaatje van onze 19 gepen. We keren weer heel voldaan en getint naar de haven toe waar de boot een flinke poetsbeurt nodig heeft van al die groene schubben.

Lucky Luc en Gregory op de Oosterschelde

Van makreel nog steeds geen spoor en ik hoorde in de haven dat de zeebaars het ook nog niet echt goed doet. Nog even afwachten hiervoor.

Groeten Luc

 

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 14, 2014

  Antwoord

  Zo Luc en Greg,
  jullie hebben weer een mooi resultaat geboekt en dat op de Oosterschelde!
  Een mooi aan tal gepen,die zijn ook erg lekker!
  Nog een prettige verjaardag, vandaag van Evi!
  Geniet ervan met zijn allen!

  Groetjes Peter

 2. Johan het ( loze ) vissertje > juni 14, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc.

  Mooie variatie aan vis. Ik hoop dit jaar ook mijn eerste haai te vangen. Ohja… een tip: voordat je de tong opeet… eerst effe schoonmaken en bakken, smaakt ie iets beter. Hahaha.

  Gr.

  Johan het ( loze ) vissertje

 3. Luc > juni 14, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Het is tegenwoordig niet makkelijk om een goede geepstek te benaderen met de boot door al die boeien van kreeftenfuiken. De Oosterschelde ligt er gewoon vol van.
  En of dat ze lekker zijn, wel wat prutswerk met de graten maar dat heb ik er zeker voor over.
  Hartelijk dank voor de verjaardags wensen.
  Johan, bedankt voor de tip. Je had gelijk, nu smaakt ie overheerlijk ­čÖé
  Veel succes met je eerste haai.
  Groeten aan allen.
  Luc

 4. Evi > juni 14, 2014

  Antwoord

  Bedankt Peter!

  Groetjes Evi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *