Home Gastvissers Vissen op Gul in de Waterweg

Vissen op Gul in de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden,

Doordat ik helaas weer flink met m’n rug aan de sukkel geweest ben was het laatste tijd alleen maar genieten van de door jullie ingestuurde visverslagen en watertandend kijken naar de leuke filmpjes, die onze vriend Peter op de site plaatste, in plaats van heerlijk zelf met m’n maatje Sjack een hengeltje uit te gaan gooien. Maar gelukkig komt na regen eindelijk toch wel weer de zonneschijn en konden we voor maandag 19 febr. eindelijk weer een visdagje inplannen. Om 8.00 uur stond een stralende Sjakie op m’n oprit en nadat we snel de visspullen hadden ingeladen ging het na lange tijd weer richting de Zeeuwse kust. Gelukkig waren de autowegen nagenoeg filevrij, dichterbij de kust zagen we dat tijdens onze afwezigheid het windmolenpark wederom flink was uitgebreid en ze nog volop bezig waren om met torenhoge kranen de wieken etc. te monteren, in korte tijd krijgt het landschap toch een heel ander aanzien! Bij aankomst stond het water al zo laag dat we meteen aan de slag konden, afwisselend steken en pieren rapen, dit uiteraard om nog zoveel mogelijk m’n rug te ontzien. Na 2 uurtjes steken hadden we een leuke portie pieren en een beetje zagers bij elkaar, ruimschoots voldoende om een leuke middag en avond mee te kunnen vissen. Nadat we ons aas bij een snijdende koude wind goed hadden verpakt ging het snel naar onze visstek aan de Waterweg. Precies uitgekiend want toen we net in de auto zaten begon het ondanks dat buienradar droog weer had voorspelt zachtjes te motregenen. Aangekomen bij onze visstek was het gelukkig weer droog en na ’n wandelingetje van ’n kwartier konden we onze hengels uit de foedralen plukken. Om 14.00 uur vlogen onze goed beaasde haken in het zilte nat en was het afwachten geblazen. We visten zowel met wapperlijnen als met afhouders zodat we konden kijken of de vis ’n bepaalde voorkeur zou hebben. Na ruim ’n uur kreeg m’n maatje z’n eerste aanbeet en wat later lag het 1e visje op de kant, een botje van zo’n 15 centimeter maar….. het begin was gemaakt!!! Wat later kregen we bezoek van een visser op ’n scooter, hij was woonachtig in het nabijgelegen Rozenburg en na een gezellige babbelde installeerde hij zich een stukje van ons af. Na enige tijd kreeg Jack wederom enkele tikjes op de top en dit keer verzilverde hij een doublet bot en schar maar ook deze vangst was helaas flink onder de maat.

Vissen op Gul in de Waterweg

Tijdens het opkomend water werd de stroming zo sterk dat het onmogelijk was om verder te vissen, na de worp duurde het slecht 3 minuten totdat de hengels helemaal krom stonden. Grote trossen “Apehaar” zorgen ervoor dat we telkenmale 5 minuten stonden te worstelen om deze zooi van de lijnen te plukken en toen we daarbij ook nog bij elkaar verward raakten besloten we om gewoon eventjes te stoppen en toen wat later de stroming in z’n hevigheid afnam gingen we even met een hengel proberen of ook het apehaar wat verdwenen was. Terwijl we gezellig met z’n drietje stonden te zeveren maakte de visser uit Rozenburg Sjakie attent op een enorme doorbuiger van zijn hengel. Sjakie rende als ’n afgeschoten raketje naar z’n hengel totdat ik hardop schreeuwde stop, hij stond alweer op de spekgladde basaltkeien waar hij bij een vorige sessie lelijk ten val was gekomen, boven op z’n hengel viel waardoor deze in tweeën brak. M’n maatje is ’n verwoed visser maar zeker geen otter want zwemmen kan hij als ene baksteen!! Terwijl wij in zijn onmiddellijke nabijheid stonden begon ie hijgend en steunend als een volleerd orgeldraaier zijn lijn binnen te halen terwijl de top gevaarlijk krom stond. Wat zou het zijn, wederom grote trossen wier en plastic of…….???? Wat later werd zijn krachtpatserij beloond met een prachtige gul die hij op de kant takelde. Triomfantelijk toonde hij deze prachtige vis die na meting 47 cm bleek te zijn, we werden er allemaal blij van.

Vissen op Gul in de Waterweg

Nu werden snel al onze haken goed beaasd en prompt daarop kreeg ik m’n 1e aanbeet, een ondermaatse zeebaars, maar ook al was deze aan de maat geweest ook hiervoor geld helaas net als bij de paling een onmiddellijke terugzet plicht.

Vissen op Gul in de Waterweg

Het begint er op te lijken dat alles wat lekker is teruggezet moet worden!!! Terwijl ik de baars weer naar z’n moeder stuurde kreeg m’n maatje ook een baars aan de lijn , ook ondermaats dus sowieso weer terug in het zilte sop.

Vissen op Gul in de Waterweg

Vrij snel hierop verzilverde ik mijn 2e baars, raar dat deze vis bijna op het eind van februari nog ronddartelt in de waterweg.

Vissen op Gul in de Waterweg

Nadat deze ook weer rondzwom kreeg m’n maatje weer ’n flinke doorbuiger en jawel hoor…. na flink zwoegen en ploeteren trok m’n vriend z’n 2e gul op de basaltkeien. Ongelofelijk, dit exemplaar was na meting 48 cm en dus ook de moeite waard voor de foto terwijl Jack moe maar voldaan toekeek.

Vissen op Gul in de Waterweg

Meteen nadat ie z´n haak beaasd had volgde weer een aanbeet en deze resulteerde wederom in ´n zeebaars. Lachend riep ik, Hee, hedde gij ene magneet an oew reet, waarop ie antwoorde , Ge kent visse of ge kent ut nie!!!! Verschillende keren kreeg ik evenals mijn buurman prachtige aanbeten waarvan je zeker zou denken, er zit vis aan de lijn maar……bij indraaien bleek het loos alarm te zijn. Ondanks de regelmatige korte tikken op de top leek het erop dat de vis niet meer door wilde bijten en helaas begon het ook weer zachtjes te regenen. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken en vooral mijn maatje was zo in z´n sas met z´n supervangsten dat je daar wel vrolijk van moest worden. Vanaf 19.30 tot 20.30 uur kreeg niemand meer een aanbeet en na het indraaien bleek ook het aas nog bijna onaangeroerd op de haak te zitten, zou de vis verdwenen zijn. Het begon steeds harder te regenen en we besloten om tot 21.00 uur door te vissen en dan langzaam onze spullen op te gaan ruimen. Nadat we ons overgebleven aas aan de visser uit Rozenburg hadden gegeven, die ons uiteraard zeer dankbaar was, stonden we om 21.30 uur weer bij de auto. Dit bleek net op tijd te zijn omdat het nu ophield met zachtjes te regenen en we moeten uiteraard nog zo`n 1½ uurtje tuffen voordat we weer bij het vrouwtje zijn. Na `n hele poos niet meer gevist te hebben was het natuurlijk super leuk, dat m´n trouwe maatje voor dit lange wachten beloond werd met 2 prachtige gullen, die hem van harte gegund zijn. Al met al, we zijn weer in de running en hopen op korte termijn weer ´n leuk verslag in te leveren van onze volgende visavonturen.

Voor al onze visvrienden, goede vangst en ……..tot ziens!!!!!

Groetjes, Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 21, 2018

  Antwoord

  Hey vrienden, heel mooi!
  Sjakie, dat zijn bijna ouwerwetse vangsten en Henry, wat een superdesuper mooi verslag, het leest als een meer dan spannend boek! Ik zie nu al uit naar onze volgende vissessie met zijn 3 die zeker nog gaat volgen, van de kant en/of met de boot, jullie zijn super geweldige mannen, die een beetje kou of slecht weer niet uit de weg gaan, geweldig gewoon!
  Ik ben benieuwd of er nu eens meer mensen een leuke reactie geven, gezien het aantal bezoekers halen heel veel mensen hier de info, waar de vis is gevangen, maar helaas beseffen ze niet of willen ze het niet, dat het een stuk waardering is naar de schrijvers/vissers, om hun inspiratie hier uit te halen om te blijven schrijven! Een zo mooi verslag schrijven kost vaak meer dan een halve dag werk voor de schrijver.

  Groetjes Peter

 2. Nico > februari 21, 2018

  Antwoord

  Hey Henry en Jack. Kijk dat zijn toch mooie gullen die je dan zo maar ineens naar boven haal mooi man.En dan ook de regen op de kop toe neemt kan de pret bij jullie twee niet deren. Prachtig verhaal en met zeer leuke foto’s er van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. jack jozen > februari 21, 2018

  Antwoord

  Hoi maatje wat heb je ons visdagje toch weer prachtig verwoord en wat hebben we weer een prachtige visdag gehad al regent het strrrrrr dan hebben we nog lol,ik was wel heel gelukkig met mijn gullen dat was een hele tijd geleden zou de goeie oude tijd weer terug komen?ik hoop tenminste niet dat het hier bij blijft want ik gun ze jou ook van harte,alleen gij moet er meer oe best voor doen ,want je weet het ge kunt vissen of ge kunt het nie Hi Hi en zie maar gouw dat je polsje beter word dat was mijn verhaal ik hoop dat wij nog onze verhalen mogen verwoorden groetjes aan mijn maatje en onze vrind Peter.

 4. Stefan groenheide > februari 21, 2018

  Antwoord

  Hallo mannen, wederom een prachtig verslag van jullie avonturen, gelukkig deze keer met de prachtige vangst van 2 mooie gullen. Ik lees alle verslagen met groot plezier, maar reageer eigenlijk nooit. Zelf altijd veel gevist, maar de laatste jaren vrije tijd besteding aan andere hobby en gezin. Komt wellicht wel weer terug bij meer tijd… ter compensatie van het niet vissen lees ik dan ook graag visverslagen van anderen. Ga zo door, super!

 5. Gijs > februari 22, 2018

  Antwoord

  HEren,

  Wat een leuk verslag en leuke vangst! Hopelijk blijft de rug heel en de gul in de waterweg!

  Groet,

  Gijs

 6. jack > februari 22, 2018

  Antwoord

  uit de waterweg Gijs Ha Ha

 7. Hans de Bruijn > februari 24, 2018

  Antwoord

  Hoi Beste Jack en Henry,
  Weer een goed verslag er van gemaakt mooi die gullen ja het is goed vissen aan de waterweg dat blijkt wel aan alle verslagen jullie visdag was weer als vanouds zag ik wel mooi mannen groet Hans

 8. Alain tulleneers > februari 25, 2018

  Antwoord

  Heeey Jack & Henry
  Ben terug van 5 weken Tenerife en het eerste verslag wat ik onder ogen krijg is dat van jullie. Aas gaan steken met een rug die juist geheeld is, dat zou ik mijn vrouw niet hoeven te vertellen, want dan bond ze vast aan een tafelpoot. Zo te lezen is het gelukt zonder nefaste gevolgen. Jaren geleden toen die innerlijn hengels gelanceerd werden heb ik me laten verleiden er 4 aan tekopen in verschillende maten. Onwerkbaar als er Apenhaar op de lijn zit. Neptunus is jullie gunstig gezind geweest, al moet ge de zeebaarsjes terug zetten het is wel sport. Ook een paar mooie gullen was jullie deel, waaruit ik kan besluiten dat het toch een geslaagde visdag is geweest. Hoedje af voor de prestatie die geleverd wordt: de reis heen en terug ,aas steken, vissen in de motregen. Respect Jack en Henry groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *