Home Gastvissers Gepen met Ronny en Jurgen

Gepen met Ronny en Jurgen

Advertenties


We schrijven woensdag 22 mei en na een lange revalidatie gaan we eindelijk nog eens vissen. De afspraak is om met mijn vismaat Jurgen naar Neeltje Jans te rijden om daar de geep te belagen. We vertrekken in Belgie rond 14.00u en komen na een uurtje rijden op onze bestemming. Het is laag water omstreeks 15.15u, dus hebben we nog geen haast want de stroom zit er toch nog niet in, maar rustig aan gaan we onze spullen monteren en gaan we starten. Eerst nog eens de bootjes in Neeltje Jans inspecteren, de “Fishguppy” is niet weg en alles ziet er daar in orde uit. De Marie Louise van Ludo is wel weg, vandaar al die geparkeerde auto’s.

Het is bedrukt, geen zon en meer kans op een onweer dan op een zeebaars, hahaha…….. We vissen met zalm en onze dobbers verkennen het mooie nat. Nog altijd weinig stroming, maar wie niet waagt niet wint. Na vele worpen bekijken we elkaar en moeten we vaststellen dat er hier weinig te zien is en al zeker geen geep.

Gepen met Ronny en Jurgen

Ook bij de andere vissers zien we ook niets vangen.

Rond 16.00u horen we leven op de dijk en zien we dat de “Marie Louise” terug binnen is. Dan maar even tijd maken om een praatje te maken met de schipper.

Zoals altijd is de Ludo weer goed geleumd en vertelt hij in geuren en kleuren over zijn visdag. Ja die mannen hebben alvast hun portie vis gevangen maar ze zijn iets vroeger moeten stoppen ivm het dreigende onweer. Safety first. De Ludo had hen graag nog een haaitje laten vangen maar dat zat er vandaag niet in. Laat die maar zitten voor op de Sharkatag Ludo! We gaan verder met vissen en ondertussen hebben we al een beetje stroming gekregen. Het gaat naar het doodtij dus veel stroming moeten we niet verwachten. Keer op keer werpen we onze dobbers naar de overkant 😉 . We halen alle trucjes boven om toch een geepje te vangen en ja hoor, tijdens het binnen spinnen voel ik eindelijk een aanbeet. Even aanslaan die handel en mijn eerste geep is een feit.

Gepen met Ronny en Jurgen

We zijn beiden niet zo verzot op geep en vissen dus vandaag niet voor de pan maar eentje kunnen we wel gebruiken voor stukjes aas.

Ik denk dat het nu wel zal beginnen maar dat is verkeerd gedacht. Even snel als het begonnen was valt het opnieuw stil. We proberen nog met stukjes geep maar ook dat lukt niet. We zien onze buurman wel eentje vangen maar ook daar is het niet al te druk. Tot mijn dobber plots gaat dansen en nummer twee is een feit.

Gepen met Ronny en Jurgen

Gepen met Ronny en Jurgen

Toch opnieuw op de zalm. Even op de foto met die jongen en zwemmen maar weer. Ik krijg nog een derde beet maar bij het binnen halen weet deze “speer van neptunus” zichzelf te onthaken.

We staan naast elkaar te vissen en gebruiken beiden dezelfde onderlijnen en dezelfde dobbers en toch krijg ik drie aanbeten en Jurgen geen enkele.

Gepen met Ronny en Jurgen

Bestaat er dan toch vissersgeluk?

Het is ondertussen 20.00u en in overleg besluiten we dan maar om te stoppen. Het is morgen weer werkdag en tenslotte hebben we gedaan waarvoor we gekomen zijn, en dat was vissen. Ook al waren de vangsten “stilletjes”, dat laten we niet aan ons hart komen. We hebben ons geamuseerd en het is dat dat we onthouden.

Vele groeten, Ronny en Jurgen

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 24, 2014

  Antwoord

  Hehe, Ronny en Jurgen.
  Het begin is weer gemaakt, dat er nog vele mogen volgen! Mooi verwoord Ronny, als altijd!

  Groetjes Peter

 2. ronny > mei 25, 2014

  Antwoord

  Ja zeg wel Peter, en we hebben er zeker zin in, er zijn alvast wat plannen gemaakt!
  Volgende week eens een keertje op de pladijzen en dan eind van de maand eens gaan wrakken met de “Rover Seafishing”.
  We’re back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *