Home Gastvissers Gijs, aan de Waterweg

Gijs, aan de Waterweg

Advertenties


Zoals aangegeven op woensdag 4 juni wederom naar de waterweg getogen. Omdat het de vorige keer niet druk was op de stek en de vangsten prima waren maar weer terug naar dezelfde stek. De wind was nu wel gedraaid en wat harder dan de sessie hiervoor, maar dit mocht de pret niet drukken.

Ruim voor hoog water en de schemering gestart. Een vriend van me zou even langs komen om lekker bij te kletsen en arriveerde een half uurtje later (21.00). Dit was ook tevens de start van de vangerij, mijn eerste aanbeet was duidelijk zichtbaar.

De hengel opgedraaid en een eerste maatse tong was binnen. Na ingooien stond de andere te tikken, wat een schitterde krab opleverde….

Tijdens het kletsen af en toe mooie beten gekregen maar ook veel “gemiste” aanbeten. Deze gemiste maar mooie aanbeten zijn ook de aanbeten waarnaar een haaklijn mist… Kortom de krab was actief maar de tong deed het ook goed.

Al met al een haak of 10(!) afgebeten of dermate gerafelde onderlijn dat vervangen verstandiger was. Dit was meer dan in eerdere sessies hier vervist. Ondertussen vang ik 4 tongen bij en staat de teller op 5 stuks. Tijd voor een foto dan maar. Foto gemaakt en doorgaan met vissen.

Mijn vriend gaat naar huis en ik besluit het aas op te vissen. Hierna komt het even goed los (zon is net onder) en vang 2 doubletten. Hierna een schitterende aanbeet en de grootste van de avond is binnen (36 cm). ook hiervan een foto gemaakt.

Hierna nog ingegooid, maar bij lijnen komen onaangeroerd naar boven waarna ik besluit te stoppen. Het is inmiddels 23.45 en een mooie tijd om er een eind aan te maken.

Thuis aangekomen het bedje in en de volgende dag vis schoongemaakt en de foto’s op de computer gezet. Wat een tegenvaller, alleen maar spiegelingen op de natte en slijmerige tongen huid. Dit gaat hem dus weer niet worden. De camera de volgende keer toch maar meenemen.

Groet en succes!

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *