Home Gastvissers Nico en Jan, strandvissen aan Zoutelande

Nico en Jan, strandvissen aan Zoutelande

Advertenties

Hey Peter en Visvrienden.  Eindelijk wilde  Jan weer eens gaan proberen bij Zoutelande om daar te gaan vissen. Dus vroeg hij aan mij of Ik ook zin had om met Hem weer eens mee te gaan. En daar had ik toch ook stiekem zin er in. Dus eerst na van Dixhoorn gebeld of ze wel zee aas hadden en die vertelde dat het geen probleem was. Toen dan 4 ons en 6 ons pieren besteld voor donderdag ochtend tegen 8.30 – 9 .00 en toen Jan mij kwam ophalen.

 

De spullen in de auto gelegd en op onze gemakje naar Yerseke toe gereden om het aas te gaan ophalen. En zoals gewoonlijk zag het er weer prefect er uit en een kort praatje nog gemak hebben en het aas betaald. Zijn wij toen naar Zoutelande toe gereden en bij aankomst daar hebben wij samen ons goed aan gekleed. Omdat  wij toen de dijk over kwamen  hoorde wij het wel want namelijk stond er de wind pal op onze gezicht. Namelijk windkracht 4 beaufort maar wel droog weer er bij en ook geen ene andere vissers gezien.

Wij hebben gevist met twee uur afgaand water en ook nog met twee uur opkomend water . Kan kort over de vissessie vertellen Jan haalde met opdraaien om 13 .05 zijn eerste kleine visje naar boven. En die had hij niet gezien bijten een klein botje Ik zelf had geen enkele beet gezien en ook het aas kwam  mee terug met ophalen geen krab dus.  Tegen 14.30 gingen we stoppen omdat wij zagen dat het in de lucht zeer zwart werd en voor de veiligheid gingen.

 

Later bleek dat het geval omdat we op tijd in de auto zaten begon het ineens heel hard te regenen. Ook zal wel die vorst wel mee hebben te maken  gehad en de vis naar dieper water is getrokken. Maar toch weer lekker uitgewaaid en het zilte nat opgesnoven en lekker samen hebben gevist.

Ook was het met het vissen een stuk minder en dat moest de pret voor ons beide niet drukken. Wel een paar foto’s genomen en van me zelf een selfie uitgeprobeerd.

 

Groetjes Nico en Jan.

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Fishguppy > februari 18, 2021

  Antwoord

  Hey Nico en Jan, jullie hebben toch maar prachtig weer gehad, al leek het van morgen vroeg, toch wel even of er een gierende wind stond, toen ik uit bed kwam en toen dacht ik nog, zouden ze zijn gegaan?
  Jullie zijn ook echte diehards he!
  Dat de vis het zou laten afweten had ik wel verwacht, denk toch dat je nu op de echte diepe plaatsen moet vissen of echt heel ver moet kunnen werpen aan het strand.

  Nico, diep respect van mijn zijde, dat je toch weer maar een heel mooi verslag hebt geschreven, ondanks de mindere vangst! Chapeau!!

  Toch maar knap van je, dat je toch je best hebt gedaan met je mooie selfie, is echt heel gemakkelijk als je eens alleen bent! Volgende maal met vis eraan!

  Groetjes Peter

 2. jeff > februari 18, 2021

  Antwoord

  he nico en jan.

  ik zat mij al af te vragen wie als eerste weer na de vorst aan de gang zou gaan!

  jammer dat de vis het totaal liet afweten maar jullie zijn er weer op uitgeweest, mooi weer gehad en er weer een leuk verslag van gemaakt!

  hopelijk is het de volgende keer weer wat meer vis!

  jeff

 3. Gino > februari 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico&Jan,

  Diep respect dat jullie hier al een verslag van maken… zonder vis allee 1tje dan.
  Toch weer mooi op het strand een frisse neus gehaald en de onderlijnen nat gemaakt. De vrieskou heeft de vis wel naar diepere waters gedreven hé!
  Nog redelijk mooi weer gehad al was er wel de wind pal op de snuffert. Zoals Jeff ook al schreef was ik ook benieuwd wanneer de eerste ging.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Hugo > februari 18, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico & Jan,

  Jullie zijn echte zeevissers, altijd klaar om de uitdaging aan te gaan in goed of slecht weer!
  Met de kou zijn het nu niet de beste momenten om mooie vangsten te gaan realiseren, maar wie niet waagt niet wint he! Toch weer een mooi verslag geschreven en met een mooie selfie er bovenop knap man.
  In ieder geval veel succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 5. Stefan Groenheide > februari 18, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico, als je zin hebt ga je gewoon en gelijk heb je, lekker even er tussen uit wat vitamine d tanken, jammer van de slechte vangst, maar dat is nu tijdelijk even niet anders, je snor staat er mooi op Nico, daar zal menig zeehond jaloers op zijn! Haha

 6. Eldert > februari 19, 2021

  Antwoord

  Ha Nico
  Gisteren had ik al gereageerd maar dat is weg . Denk dat het ligt aan mn mail dat ik op het ogenblik met ander mailadres werk. Maar goed , jullie hebben ieder geval weer een gezellig dagje samen gehad. Jammer van de vis maar ja , het is februari he. En was je thuis gebleven dan had je zeer zeker helemaal geen een vis gezien. Nu ieder geval weer verse gezonde zeelucht kunnen opsnuiven . En …… Zoutelande weer eens gezien he.
  Ik geniet hier even in Haamstede samen met de vrouwen paar dagen. Hengels laat ik nog even in het vet staan maar de beroemde trap der 1000 zuchten gaan we zeker bedwingen.
  Succes de volgende sessie
  Groet Eldert

 7. ies > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico en Jan
  Weer een top verslag met mooie Foto’s . jammer dat de vis niet thuis was maar na die vries kou viel dat te verwachten, bij mij begint het ook weer te kriebelen, maar hier in de omgeving hoef je het ook nog niet te proberen,
  voor je volgende sessie wens ik je weer rammelende toppen en een maal maatvis toe.
  Groetjes ies

 8. Henry > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico en Jan,

  Super om na een hele poos eindelijk weer een nieuw visverslag te kunnen lezen van twee aanhouders.
  Het blijkt dat de vis in februari,net als ik trouwens, nog bij de houtkachel zit maar als je daarvoor blijft plakken vang je sowieso niks. Jullie hebben samen toch maar weer efkes de zeelucht op kunnen snuiven en alleen dat al lijkt me een heerlijk gevoel. Over je selfie kan ik kort zijn, gewoon PERFECT !! Een lachende visserman met een rustig zeetje op de achtergrond, het straalt van je snuit dat je toch weer genoten hebt.
  Zoals gezegd, Sjakie en ik wachten nog op het verdwijnen van de avondklok en dan kunnen ook wij na lange tijd ook weer gaan proberen of we nog een visje kunnen haken, niet geschoten is altijd mis.
  Na jullie verslagje begint het bij ons immers alleen maar meer te jeuken om naar het zilte sop te tuffen.
  Hopelijk moet er bij jullie volgende sessie weer boter in de pan !!!

  Groetjes, Henry

 9. Kees Michielsen > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Nico en Jan,

  Toch lekker uitgewaaid!
  En altijd beter een dag slecht gevist dan een dag thuis op de bank of op het werk 😉
  Leuk verslag om te lezen!

  Groeten,
  Kees,.

 10. jack Jozen > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico en Jan.

  De twee broeders er samen op uit dat is toch super jullie zullen samen wel heel oud worden met zoveel gezonde lucht happen. Wel jammer dat de vis niet thuis was die waren denk ik naar warmere oorden maar voor jullie was het toch na zone tijd thuis zitten lekker ontspannen . Nu de temperaturen weer gaan aantrekken zullen de vangsten ook wel weer beter worden,en als ze in Den Haag ook nog willen mee werken dan zal er van onze kant uit ook zo weer een verslagje komen want Henry zit dan wel aan zijn houtkachel maar hij zit ook op hete kolen..Je selfie Nico is geweldig gelukt als er ook vrouwelijk schoon het verslag leest dan zul je met zo,n Hooft wel reactie krijgen Ha. Veul Groetjes Jack.

 11. Frank > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Nico en Jan,

  Echte bikkels zijn jullie,ik ben nog aan het bekomen van een weekje winter. Jammer dat de vis ook nog van de koude weet. Het kan alleen maar beter gaan,net zoals het weer.
  Veel succes de volgende trip.
  Groetjes Frank

 12. Nico > februari 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Visvrienden. Allemaal weer bedankt voor jullie leuke reactie op mij visverslag. Iemand moet toch de eerste zijn om een verslag in te sturen naar een vorst periode. En Wij hadden wel een beetje verwacht dat
  het niet veel zijn zijn met de vangsten. Maar Ja je ben er even tussen uit naar het strand toe om te gaan proberen. Hopelijk kunnen jullie allemaal straks weer ook gaan vissen en dan met rammelde toppen toegewenst dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 13. Nico > februari 28, 2021

  Antwoord

  Hoi Henry en Jack. Hopelijk kunnen jullie twee er ook weer eens er op uit om te gaan vissen. Maar voorlopig nog niet in het donker he om wat meer vis er uit te gaan halen. Ook mis Ik jullie vis verslag om van te genieten dus blijf gezond en hopelijk snel aan de waterkant beide dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *