Home Gastvissers Gijs, Hoek van Holland, Baarzenjacht

Gijs, Hoek van Holland, Baarzenjacht

Advertenties


Peter,

Afgelopen dinsdag een poging gewaagd de eerste zeebaars van dit jaar te vangen. De bewuste plek ken jij nu als geen ander: de pier van Hoek van Holland. Doorgelopen tot halverwege de pier en 2 hengels bij mee. Beide 3.30 lang, een 20-50 gr werpgewicht en de andere 50-100. Dit om met zowel shad/twister te vissen als met poppers en subwalks. Molens shimano technium 5000 voor de loodkopjes/bucktails/lichte hengel en Daiwa Saltiga 4500 voor de zwaardere stok en groter kunstaas.

Ik kom 20.00 ongeveer aan en de eerste eb stroom begint te lopen. Gestart met enkele poppers om te kijken of er aan de opppervlakte wat aktie is. Dit gebeurt niet en na 20 minuten de andere hengel opgetuigd om met loodkoppen en bucktail jigs te zien of de baars rond de bodem aast.

Er wordt rondom me niet veel gevangen. Een enkeling heeft eerder op de dag een aanbeet gehad. Deze verspeelde hij helaas. Ondertussen komt de schemring en komen er steeds meer vissers de pier op. Het mooiste uurtje breekt nu aan: duisternis en laatste eb stroom/laag water.

Rechts van me vangt een visser een leuke baars op de bodem. Ondertussen overgeschakeld naar een donkere twister op een 14 gr loodkop. Ik verspeel regelmatig een voorslag/loodkop maar vis wel scherp rond de bodem. 2 worpen nadat de visser rechts van me beet heeft volgt ook bij mij die onmiskenbare boem! Een heerlijk gevoel en ik land een baars van 45/50 cm.

Hierna nog door staan gooien maar dit levert bij mij en mijn medevissers niets op. Rond 00.15 opruimen en de lange tocht de pier aanvangen. TIjdens het teruglopen vangt iemand een mooie baars (55/60 cm). Al met al was het niet wild. Dit verteld de man ook welke de grotere baars ving. 3 avonden had hij gevist, 1 x niets, 1 x 1 baars van 40 cm en nu 1 grotere. Hij kwam de vakantie wel door wist hij te melden….

Groet en wanneer er iemand mee naar de pier van HvH wil om de baars te belagen: ze zitten er, ze azen maar het is niet wild, de aanhouder wint en ik heb bijna vakantie….!!!

Groet, Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 18, 2014

  Antwoord

  Hoi Gijs,
  zal het in september/oktober beter worden hier?
  Groetjes Peter

 2. Gijs > juli 19, 2014

  Antwoord

  Peter,

  De baarzen zijn dan iig (nog) dikker! Zoals jullie wellicht ook zagen in de sessie met Joop zijn de gevangen baarzen al kogelrond. Veel voedsel aanbod wellicht en vroeg warm dit jaar?

  Carl Greve heeft een stuk geschreven wat “zoete zeebaarzen” heet. Wellicht zijn ze niet weg maar verplaatst…

  link:
  http://www.roofvissen-online.nl/zoete zeebaars.html

  Wanneer ik weer in de mogelijkheid ben zal ik eens kijken of ik ook zo’n zoete zeebaars kan verleiden, ik hier een aantal mooie plekken voor.

  Je hoort iig!

 3. zeehondentemmer > juli 19, 2014

  Antwoord

  Hoi Gijs de volgende keer meer succes dan alvast toegewenst.

  Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *