Home Gastvissers Hakken op de Wrakken, Kees en John

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Advertenties


Kees gaat vissen aflevering:

“dagje hakken op de wrakken”

Woensdagmiddag ging mijn telefoon, John van Vugt (delta 939) vroeg of ik zin had om op donderdag met hem en zijn boot “Wavedancer” de Noordzee op te gaan en dan te proberen een visje te vangen op een van de vele wrakken. Daar had ik wel oren naar en om 05.15 uur meldde ik me op de uitvalsbasis camping Anna Friso in Kamperland. De boot werd opgehaald in de stalling en John had echt aan alles gedacht, verse pieren, verse mesheften, een grote koelbox met scherfijs en alle hengels stonden opgetuigd klaar. Ik hoefde alleen maar op te stappen, luxe hoor! John had wel de kap van zijn boot afgehaald.. misschien dat hij uit eerdere verslagen toch iets meegekregen heeft over “uit de wind maar wel in de wind” zitten? Snel naar Neeltje Jans gereden en daar nog even gesproken met “Free Willie’ en zijn vismaat die net van een nachtje tongvissen terugkwamen. Samen hadden zij ongeveer 8 mooie tongen gevangen en veel ondermaatse terug gezet. Na de social talk snel de boot gelanceerd en “gas op die lollie”! Het eerste wrak wat we aandeden bleek een techniek-oefenwrak te zijn. Wat voor (kunst)-aas we ook naar beneden lieten gaan, geen enkele aanbeet.. Hierna over een steeds gladder wordend zeetje de koers West, richting Engeland! Na een tijdje varen verscheen er een interessante bonk roest op de dieptemeter. Even de stroming bekeken en daarna driften maken over het wrak. De eerste vis van de dag liet niet lang op zich wachten, een kleine PiMa was te dicht in de buurt van de pilker met enkele haak gekomen en werd met een ferme aanslag dwars door zijn staartwortel gehaakt. Mijn eerste PiMa ooit, weer een PR gevestigd. Voorzichtig uit de buurt blijvend van de zwarte giftige rugstekel de PiMa onthaakt en terug naar zijn familie gestuurd waar hij trots zijn nieuwe piercing kon gaan tonen. De drift erna weer een beet op de 75 grams verchroomde pilker, een ZeBa van 37 cm kwam even aan boord om te poseren.

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Na de fotoshoot werd ook deze vis weer teruggezet. Ook een kleine RoPo wilde met mij op de foto.

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Na een mooie aanbeet kwam er een KoVi aan boord, die had ik op de Noordzee ook nog niet gevangen, gelijk maar een mooie foto van gemaakt.

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Na nog een paar kleine blauwe Mak’s gevangen te hebben uiteindelijk een gedeelte van het wrak gevonden waar de KabJa’s zich verstopt hadden. Onze Edge Dynamic spinhengels werden danig op de proef gesteld en tot aan het handvat krom getrokken.

Hakken op de Wrakken, Kees en John 

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Mooie gezonde Noordzee KabJa’s kwamen nu nagenoeg elke drift aan boord, de grootste van de dag was ca 70 cm en enkele kilo’s zwaar.

Hakken op de Wrakken, Kees en John

We hebben daar een paar uurtjes geweldig staan te genieten, spiegelgladde zee, alleen op het water en dan die harde aanbeten!

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Met het keren van het tij werd de drift ook anders en kwamen we steeds vaker vast te zitten aan het wrak. De stroomsnelheid liep op naar ruim 2 knopen. Ook nog even voor ander gevist maar dat was niks, John ving een kleine KabJa en ik heb een paar shads en pilkers gevoerd aan het wrak.

 

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Anker weer opgehaald en nog een paar driften gemaakt waarbij John nog een RoPo ving van 41 cm en 715 gram.

Hakken op de Wrakken, Kees en John

Deze RoPo is bij frituur ”de Helling” officieel gemeten en gewogen en doet nu mee in de Deltavissers wedstrijd grootste vissen 2014. Over een spiegelgladde zee met een kruissnelheid van ongeveer 28 knopen heeft de Wavedancer zijn opvarenden weer veilig terug gebracht naar Neeltje Jans.

Een geweldige dag met weinig wind maar veel vis, zon en lol en weer een mooie klus KaFi in de vriezer! In totaal hebben we zeven soorten vis gevangen: kleine PiMa, ZeBa, Mak, SteBo, KoVi, RoPo en KabJa.

Kapitein John, bedankt!!!

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 19, 2014

  Antwoord

  Hey Kees en John,
  weer een pracht van een vis avontuur en ik weet zeker dat jullie ook veel gelachen hebben?
  Ben benieuwd of ze onze geheime brabbeltaal kunnen ontcijferen?
  Prachtige vissen!

  Groetjes Peter

 2. Luc > juli 19, 2014

  Antwoord

  Hoi Kees en John.
  Mooi verslag met beeldmaterial van een welgeslaagde sessie. Leuke variatie aan vissen. Top
  groeten, Luc

 3. Arjan > juli 19, 2014

  Antwoord

  Mooie visserij kees dat is genieten zo een dag

 4. Gijs > juli 19, 2014

  Antwoord

  HEren,

  Geweldig mooie dag zo te horen en lekker gevangen, wat wil een mens nog meer! Leuk verslag ook.

  Groet!
  Gijs

 5. zeehondentemmer > juli 19, 2014

  Antwoord

  Hallo Kees en John. Wat een mooie foto’s en verslag van jullie goed gevangen.

  Groeten Nico.

 6. Raf > juli 19, 2014

  Antwoord

  hallo K en J
  er zitten er dan toch nog grote tussen
  ik ben ook die donderdag op de wrakken geweest
  3 wrakjes gedaan tot op 29 mijl, elk wrak gaf wel veel KabJa, maar allemaal ondermaats
  het leek wel een peuterklasje daar beneden
  deze fotos van jullie geven een mens weer goede hoop
  groetjes
  Raf

 7. strandjutter > juli 19, 2014

  Antwoord

  GEachtë K&j zo dat is wel mooi mee genomen wat een gelukkige dag met de vangst was om na huis te schrijven ik zal zeggen ga zo door met het vangen van die kleinen als ze maar passen in de pan gr Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *