Home Strand en kantvisserij Zoutelande, met Werner en Yuri

Zoutelande, met Werner en Yuri

Advertenties

 

Vandaag ging het scholvissen, vanuit Nieuwpoort niet door, dus iets anders afgesproken, aas zat. Werner en Yuri haalde mij om 07.30u op en het zou een strandsessie worden aan Zoutelande, zodat Werner eens effe zijn nieuwe Grauvels goed uit kan testen. Onderweg nog over het Nollestrand gepraat, of we daar even zouden kijken, of we nog bij de tennisbaan zouden kunnen komen, met de auto, maar toch maar naar Zoutelande gegaan! Daar aangekomen, staat er nog geen mens, tot onze verassing, dus gauw plaats genomen, iets wat te kort bij elkaar, maar voor vrienden onder elkaar maakt het niet uit, als je een keer in de knoop zit.

Zoutelande, met Werner en Yuri

Werner kan hier lekker de beest uithangen, met zijn worpen.

Zoutelande, met Werner en Yuri

Voorlopig vangen we niks, geen van 3, ik krijg wel beet, maar trek alles af, dat begint goed! Werner en ik zitten een paar keer in mekaar en Werner verhuist naar het ander vak en ik vang mijn eerste visjes, erg klein nog.

Zoutelande, met Werner en Yuri

Werner vangt ook een visje en kort daarop Yuri ook een doubletje, dus het begin is gemaakt.

Zoutelande, met Werner en Yuri

Zoutelande, met Werner en Yuri

Na een paar maal vast te zitten en alles kwijt te zijn, schakelen we allemaal over op loodlifters, een ongemak om afstand te behalen, maar met de wind in de rug, is het goed te doen! Als het al tegen laag is, ben ik al 4 lijnen kwijt en baal als een stekker, de afgelopen jaren, zat ik hier nooit vast, zo blijkt dat het strand elk jaar veranderd!

Dan krijg ik een bericht van Jack Jozen, dat er gisteren erg goed is gevangen aan het Nollestrand, balen, als het waar is en dan een bericht op facebook van Herman Wildenberg, gisteren erg leuk gevangen met 3 personen aan Maassluis, waaronder 60 scharren, 2 tongen en 2 gullen, nog erger balen!

Maar ja, wij staan nu hier, dus we moeten er gewoon het beste van maken en dat doen we ook, want we lachen wat af! We vangen gewoon ons visje, maar alles te klein. Na een mooie scharren beet, probeer ik mijn hengel in te draaien, dat vergt veel van mij, wat gaat hij zwaar, puur ballast en telkens muurvast, ik sta ervan de kijken, van de kracht en sterkte van de Strenn 18/100ste, wil niet breken en dan schiet hij enigszins los en kan ik hem zwaar binnendraaien met een doubletje en een wirwar van 4 oude onderlijnen, dus wat ik kwijt was, heb ik terug!

Zoutelande, met Werner en Yuri

De andere hengel trek ik weer kapot, 2x op rij, dus dat gaat een nieuwe spoel worden en dan gaat het beter, beschadigde lijn denk ik? Ik zie er Werner en Yuri regelmatig wat uitdraaien, maar ze gaan allemaal terug en als ik mijn shimano opdraai, zit er warempel een triplet aan, met een erg leuke schar erbij, ben verrast, zouden ze nu, met het opkomende getij gaan beginnen?

Zoutelande, met Werner en Yuri

Het opkomende getij is iets beter, maar het kan nog geen scharrenfestijn genoemd worden, gewoon telkens 1 of 2 kleine scharretjes, bij ons alledrie. Als ik een doubletje vang, komt er een klein meisje met haar ouders en nog 2 kinderen, een jong gezin, bij me staan en het meisje wil de visjes terug zetten, wat een beetje onwennig gaat, ze heeft zelf een imitatie van een ijshengeltje, erg grappig en ze probeert een worm aan haar lijntje te doen, wat niet lukt aan een plastic voorwerp, wat haar haak voorstelt, maar ze is zeer geïnteresseerd en dat is de toekomst!

Zoutelande, met Werner en Yuri

Zoutelande, met Werner en Yuri

De jeugd, de toekomst!
Het zijn erg geïnteresseerde mensen en ook bijzonder vriendelijk, wat de tijd aangenaam verkort voor mij en als ze weer weg zijn, gaat het vissen weer gewoon door voor ons en Werner komt eens informeren, hoe wij over het stoppen met vissen denken en we zijn het er alledrie over eens, het gaat hem niet worden vandaag, dus opruimen, ik heb 2 mooie scharren in mijn emmer, die beiden nog leven, dus ze gaan terug en wij lopen naar de auto en Yuri en Werner hebben het over stoppen met roken, onder het lopen, hoe zou dat nu komen, de hoge trap, die je de adem ontneemt of wat? Na een klein uur zijn we weer thuis en vissen daar verder.

Zoutelande, met Werner en Yuri

Hoe meer juupies, hoe groter de vissen worden, als ook de aantallen! Dat is het leuke van met vrienden vissen, een mooie afsluiter en het is weer genieten, mag weleens, na het drama bij PMH!

Onze volgende schollentrip vanuit Nieuwpoort is weer geboekt en dat gaat 4 mei worden, met een andere boot.

Tot de volgende,

groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Simon ( Scheveningen ) > april 19, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toch nog wat gevangen en een meisje een leuke dag bezorgd. Waarschijnlijk de eerste levende vis ooit in haar hand gehad, leuk toch! En achteraf nog wat gezelligheid gehad ook met de colaatjes……….. Heb je toch even lekker kunnen relaxen en even wat van je af kunnen zetten.

 2. zeehondentemmer > april 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Wat een leuk verslag van je en mooie foto”s van jou en collega”s vissers.
  Ja en mooi he dat zo klein meisje interesse toont voor het vissen. Toch even er tussen uitgeweest om te relaxen en alles van je afzet.

  Groetjes Nico.

 3. Kees Michielsen > april 20, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooi verslag, je belicht alle facetten van het vissen. Dat je dan een keer op de verkeerde plaats staat volgens de berichten moet je maar op de koop toe nemen.
  Misschien is het verslag van die andere vissers ook wel geschreven na het ceremonieel afsluiten van de visdag ?
  😉

  De tongen beginnen alweer te komen, gisteren de eerste geep gevangen aan Gorishoek (volgens zeggen, niet zelf gezien)

  De zomer komt eraan!!!

  Zo, nu nog even de rekenmachine opzoeken, de antispamvraag uitrekenen en de reactie plaatsen..

  Groeten,
  Kees.

 4. Peter(Fishguppy) > april 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Simon,
  ik ondanks je magere vangst, toch nog eens proberen aan Maassluis, morgen, je leest het nog!
  Dank je Nico!
  Hoi Kees, ja hoor ook al berichten, maar heb zelf nog geen geep gezien, wel tongen op de foto.
  Henk, tja het is afzien daar, maar gelukkig rook ik niet, maar ja ik vind die juup weer zo lekker he?

  Groetjes Peter

 5. Alain Tulleneers > april 20, 2014

  Antwoord

  Keuvelen over het vissen met vrienden onder het genot van een biertje,de hemel op aarde .
  groetjes Alain

 6. Peter(Fishguppy) > april 20, 2014

  Antwoord

  Hoi Alain,
  inderdaad, zeker zo plezierig als het vissen zelf!

  Groetjes Peter

 7. strandjutter > april 20, 2014

  Antwoord

  HO Peter zo dat is wel een mooie vangst met je vrienden en ja de vis is ook wat toch en
  de kleinen was ook goed bezig die komt met de emmer maar met vis erin later.
  je moet dan niet zoveel verliezen die klei grond heb ik ook niet zo goed staan en ook veel plezier met de dorst je krijg er meer zin veel visplezier.
  afzender jan

 8. Johan het (loze) vissertje > april 20, 2014

  Antwoord

  Hey mannen.

  Een dag niet gevist is een dag niet gelachen. Het is altijd leuk als kleine kinderen komen kijken naar de vangst, en dan ook nog vragen stellen. De jeugd is ons Nationaal Erfgoed, en daar moeten we zuinig op zijn en alle dingen meegeven in het leven. Jammer dat de vangsten niet zo denderend waren. En Werner en Yuri… ik denk niet dat stoppen met roken helpt om die trappen te betreden, maar alle beetjes helpen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 9. Werner > april 24, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Is de voorraad jupiler al terug aangevuld?

  Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *