Home Strand en kantvisserij Op pad met de Tongenfluisteraar

Op pad met de Tongenfluisteraar

Advertenties


Gisterenavond, na een jaar, wat weer veel te lang was, eindelijk weer eens afgesproken met Rob(Tongenfluisteraar)Slingland. Hij wist nog wel een leuk plekje waar we in het donker kans op tong maken. Alle gangbare tongplaatsen in de waterweg en oude maas zijn voor overdag, dus ik was benieuwd! Net voor de schemer staat Rob mij met zijn auto op te wachten op de afgesproken plaats en na een praatje rijden we meteen door, ik hoef alleen maar te volgen en even later staan we op een plaats waar je werkelijk vanuit de auto kan vissen! We zijn al snel aan het vissen en ik zie al erg snel harde klappen op mijn rechter hengel en na een 5 minuten begin ik te draaien en denk, amaai wat is dat, de hengel staat flink gebogen en ik voel tong tikken en tot mijn blijdschap is het een doublet tong van het formaat dat ik dit jaar nog niet eerder gevangen heb!

Op pad met de Tongenfluisteraar

Daar doen we het voor en even later hoor ik Rob roepen, doublet mooie tong!

Op pad met de Tongenfluisteraar

Rob zegt, als dit de voorbode is voor deze avond, dan gaan we helemaal los!

Ik zie weer tikjes op mijn rechter hengel en hij voelt weer als tong aan en het is weer een leuke.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Rob vangt een grote bot, waarvan er nog vele zouden volgen.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Inmiddels na het beazen en inwerpen van mijn laatste hengel aan de rechterkant, heb ik weer een beet en deze is ook weer mooi aan de maat.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Wat het mooie is op deze plaats, is dat er totaal geen stroming staat en je kunt lekker op je gemak binnendraaien, zonder dat je bang hoeft te zijn, dat je vast geraakt en dat in de Waterweg! Nu heeft eindelijk mijn linkerhengel voor het eerst beet, maar daar ben ik niet blij mee!

Op pad met de Tongenfluisteraar

Ook bij mij zouden er nog vele volgen! Er volgen een paar uren, waarin we tongloos blijven, maar botten en scholen baarsjes bij de vleet, gewoon iedere keer als je inwerpt binnen no-time beet en we blijven hopen dat er tong tussen zit en dan eindelijk hoor ik Rob roepen, ze gaan weer beginnen, de tongen!

Op pad met de Tongenfluisteraar

De Tongenfluisteraar op dreef

Er zit weer een erg dikke tong bij!

Ook bij mij zie ik weer een overduidelijk tongen aanbeet en het brengt een juist maats exemplaar, precies 24 cm.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Maar dan roept Rob alweer en hij heeft vandaag het patent op doubletten!

Op pad met de Tongenfluisteraar

Dan heeft Rob er al 6 en allen aan de maat en ik vang nu mijn eerste ondermaatse en dan heb ik er ook 6.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Inmiddels is het al best laat geworden en we spreken af om over een half uur op te ruimen en ik vang alleen nog scholenbaarsjes en Rob draait er nog maar even een tong uit, terwijl hij zijn lijn bijna niet binnen kreeg van het groen.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Even later heeft hij er weer een.

Op pad met de Tongenfluisteraar

Rob heeft me in het begin even de illusie gegeven, dat ik meer tongen kon vangen dan hem, maar zoals blijkt zijn hardlopers, doodlopers!

Rob kent deze stek als zijn broekzak en weet precies waar te werpen, op elk gedeelte van het getij. Maar hij vind toch dat we er vandaag te weinig hebben verzilverd, omdat hij er normaal meer vangt!

Ik ben erg blij met mijn 5 maatse tongen, waar een paar erg dikke bij zitten en dit krijgt toch mijn voorkeur tegenover de stekken in Zeeland, waar het gros van de tong erg klein is en waar je zo ongelooflijk ver moet lopen voor je op de stek bent en deze stek geeft zoveel rust, niet normaal, ben totaal niet vermoeid!

Rob, we spreken snel weer af!

Groetjes peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter (PvC) > augustus 30, 2012

  Antwoord

  Leuk verslag weer! Goed om te lezen dat ook jij je weer gaat concentreren op de Europoort.
  Zelf moet ik nog 1 weekje werken en heb dan vervolgens 3 weken vakantie. Ik denk dat ik de Europoort dan nog veelvuldig zal bezoeken 🙂
  September is voor mij persoonlijk altijd een goede maand geweest betreft tongvangsten.

  Groet, Peter (PvC)

 2. Simon ( Scheveningen) > augustus 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter en Rob,
  Leuk verslag weer en een mooi aantal tongen.
  Ik zou daar zeker tevreden mee zijn.
  Jammer dat de achtergrond niet duidelijk is te zien op de foto’s. Kan ik weer niet proberen uit te zoeken waar die locatie is, haha.
  Groetjes,
  Simon

 3. Meunenmaaier > augustus 30, 2012

  Antwoord

  Weer een mooie vangst mannen! Zit toch weer vol bewondering te kijken hoe jullie in de waterweg een mooi maaltje tong vangen en dat terwijl je bijna alleen maar kommer en kwel leest vwb de vangsten in de waterweg. Ik begin de bijnaam van Rob steeds beter te snappen 😉

  gr!

 4. atos > augustus 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat was lang geleden zeker dat je in de Europoort had gevist, je hebt het gelijk weer goed gedaan. Had je niet veel last van krabben op die stek en maakt het daar nog uit of het hoog of laag is?

  Gr Atos

 5. maup > augustus 30, 2012

  Antwoord

  Hee Peter,

  Zag ik het nou goed,Rob zonder werpvinger??
  Zitten ze zo dicht onder de kant.
  Gefeliciteerd met de mooie vangst,ik denk te weten waar het was,maar zou graag de exacte coördinaten willen hebben.

  Groetjes Maup.

 6. rob > augustus 30, 2012

  Antwoord

  het was inderdaad weer lang geleden dat ik met peter gevist had,maar dit zal in de toekomst veel vaker gaan gebeuren,zeker omdat ik het wedstrijd vissen vanaf volgend jaar op een laag pitje ga zetten.het kost me werkelijk al mijn vrij weekenden en dat zijn er al niet zo veel.simon het valt dit jaar wel mee hoor met de tong vangsten ik heb er dit jaar pas 125 gevangen vanaf de kant vorig jaar om deze tijd had ik ruim het dubbele.maup ik vis altijd met een werpvingertje maar na het ingooien doe ik deze weer af,na verloop van tijd word dat dingetje nat en dat zit niet zo prettig.
  maar op deze stek zit de vis niet zo ver hoor.tussen de 60 en 100 meter vang je de meeste.

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 31, 2012

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor je leuke reactie!
  In krabben geloof ik niet, wat het aas eraf vreten betreft, ook vanavond weer regelmatig een krab opgedraaid en aan de haak waar de krab aanzat, zat ook nog een groot gedeelte van het aas, terwijl de andere haken volledig leeg waren!
  Ik zou zeggen, denk daar maar eens over na!

  Volgens Rob, maakt het getij niet veel uit, maar de volgende keer, wat al erg snel is, vissen we rond laagwater!

  Groetjes peter

 8. theo > augustus 31, 2012

  Antwoord

  hallo mooie vangsten hoor , maar hey kijk eens goed op foto 11 rechts achter de tongenfluisteraar. Ik zie een witte schim die grimast ! Brrr

  gr Theo

 9. Peter(Fishguppy) > september 1, 2012

  Antwoord

  Het zou zo maar de top van Rob zijn andere hengel kunnen zijn!

  Groetjes peter

 10. Joost > september 2, 2012

  Antwoord

  Hoi Mannen,

  Mooi verslag en foto’s! Peter kunnen wij hier niet een keer afspreken? Ben het gesleep met spullen in Zeeland ook wel een beetje moe.. En als ik zo de auto op de foto’s zie de ideale stek!

  Gr

  Joost

 11. Peter(Fishguppy) > september 2, 2012

  Antwoord

  Hallo Joost,
  dat kunnen we helaas niet doen!
  Ik kan niet de stekken die ik krijg van Rob, publiekelijk gaan maken,
  hoop dat je dit begrijpt?
  Maar er zijn in de Europoort maar genoeg stekken waar je haast vanuit de auto kan vissen, kijk maar op de site van de Eurovissers!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *