Home Gastvissers Sluisjesdijk, Vlaardingen en veel wind…

Sluisjesdijk, Vlaardingen en veel wind…

Advertenties

Dinsdag vroeg was het weer tijd om de Sluisjesdijk onveilig te maken. Normaal altijd wel een plek om een tongetje te scoren. Hoogwater was rond 4.00 in de morgen en om 3.30 ben ik aanwezig als enige (!). Na de spullen geïnstalleerd te hebben rustig afwachten wat er gaat komen. De laatste vloedstroom loopt nog even door en daarna is het een rustig afgaand stroompje. De toppen staan stil en blijven stil. Na verschillende keren aas ververst te hebben afgesproken met mezelf om het nog een half uur de kans te geven en anders naar een andere stek te rijden.

Omdat ik de enige visser ben en je hier nooit alleen staat zijn de tekenen hier ook naar. Na een half uur is het nog niets en besluit ik te gaan verkassen. Alle spullen de auto in, vervolgens de eerste hengel er uit en de auto in en als ik terugkom voor nr 2 staat deze vreemd te trillen. Het zal toch niet…

Indraaien gaat zwaar en een flink bokkende vis komt omhoog. Ik denk aan snoekbaars of paling maar dan zie ik het goed: een gulletje van 30 a 35 cm. Deze brengt me even aan het twijfelen, maar ik besluit om toch te gaan verkassen.

Op richting Vlaardingen waar ik wederom de enige visser ben. Het getij is hier al verder dan ik dacht en ik vis het laatste stukje afgaand en laag. Daarnaast had ik geen ankerlood van 150/175 gram bij me maar alleen bootlood 250 gr en ankerloos voor op de Sluisjesdijk. Hier denk je natuurlijk pas aan als je je auto parkeert op een nieuwe stek. Dan maar 180 gram ongeankeerd proberen. Tot mijn verbazing blijft dit goed liggen en zal ik hier vaker op deze plek mee vissen omdat het ook veel makkelijker uitgooit en indraait! Wel was hier de wind vrij stevig aanwezig en deze blies je flink op je kop.

Wederom moet ik even wachten op een aanbeet maar op het laagste punt beginnen de toppen toch te trillen. Ik vang eerst 2 botten en vervolgens een doubletje met bot en maatse tong. Vervolgens een leuke draai met maatste tongen en dan weer een bot. Daarna een ondermaats tongetje welke met een gaatje in de lip weer zwemt en daarna nog 2 maal een maatste tong. Hierna moet ik inpakken ivm afspraken bij de keukenboer. Ik kom in een flinke file en ben amper op tijd maar wel met wat vis weer thuis waar mijn zoontje al staat te wachten om de vis te mogen zien. Totale vangst: 3 botten, 1 gulletje, 5 maatse en 1 ondermaatse tong. Al met al een leuke sessie en weer wat wijzer geworden.

Woensdag stond er eigenlijk een zeebaarssessie op de boot gepland. Dit ging vanwege diezelfde rot wind niet door (dat is dan nr 5 dit jaar welke niet doorgaat en dus ook nog niet gebaarst vanaf de boot…). Mijn vader wilde toch graag achter de baars aan en zo gezegd zo gedaan. OP naar Hoek van Holland waar we in de zeikende regen aankomen. De regen is niet het ergste, het waait hier ook tegen 110! Dus de auto weer in en direct door naar de langdtong.

Hier naar het muizengaatje gereden en daar met laatste beetje afgaand en de kentering gestaan. Niets, nada, noppes! Alles weer ingepakt en een stukje terug op de landtong tussen de strekkers vissen. Deze lagen na verloop van tijd mooi onder water en hier kon je mooi overheen vissen. Ook niets! Mijn pa had ondertussen het kunstaas aan de wilgen gehangen en was met een zager met een klein loodje aan het vissen. Hij wist 1 klein miezerig grondeltje te vangen waarmee hij zichzelf lachend als winnaar uitriep en we de spullen inpakten en naar huis reden.

Al met al heerlijk om weer met paps te vissen en de volgende keer maar weer beter!

Succes allemaal en we lezen graag hoe het jullie vergaat aan de waterkant!

Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 9, 2014

  Antwoord

  Hoi Gijs,
  ja die vervelende wind altijd.
  Zou de tong al weg zijn, zo diep in Rotterdam?

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > oktober 9, 2014

  Antwoord

  Hallo Gijs.

  Een leuk verslag heeft je gemaakt en dat je met je Vader bent weg geweest is ook mooi toch. Je heb toch in ieder geval vis gevangen en misschien de volgende keer op de plaats blijven. Waar je eerst was begonnen wie weet
  had je meer gevangen..

  Groetjes Nico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *