Home Gastvissers Ies, vissen aan het Hoofd

Ies, vissen aan het Hoofd

Advertenties

Hallo Peter, dames en heren

Onder het genot van een schots watertje, probeer ik een nuchter verslagje te schrijven van een vis avondje.

Vanochtend wat spullen nagekeken en ontdekt dat mijn hoofdlampjes stuk waren dus dacht ik, vanmiddag bij het aas halen gelijk maar weer een lampje meenemen. Ik s’middags naar naturel hengel sport 1 ons kweekzagers gehaald, ik zei nog een half ons voor de krabben en een half ons voor de vis, maar bij nader inzien viel dat best mee. Om kwart voor negen was ik aan de waterkant mijn eerste stek was bezet met kunstaas vissers voor de snoekbaars, gelukkig was het hoofd weer bereikbaar, was maar goed ook want wat was ik bij de hengelsportzaak vergeten?

Ies, vissen aan het Hoofd

Juist, het hoofdlampje en op het hoofd staan lantaren palen omstreeks 9 uur ging de eerste hengel te water en kwart over 9 de tweede ik had dan ook gelijk beet aan beide hengels, ik dacht al zo daar ga ik even voor zitten, Wat bleek, links van mij was een beginnende visser begonnen met een sjadje het lukte hem dan ook 3 ingooien achter elkaar mijn lijnen te pakken, ik werd er bijna vrolijk van.Gelukkig vond hij het ook vervelend en ging hij 10 meter naar links staan. en om half 10 kreeg ik dan mijn eerste echte beet, was gelijk een pr van mij een tong van 32cm de ingooi daarna een klein botje gelijk daarna een tongetje van 20 cm.

Ies, vissen aan het Hoofd

Ies, vissen aan het Hoofd

Ies, vissen aan het Hoofd

dat was in een periode van 3 kwartier met elke ingooi beet echter ik kon verder weinig verzilveren van kwart over 10 tot half 12 geen leven gehad, om kwart voor 11 had ik de eerste hengel kort gegooid maar tot half 12 niets en toen begon het weer, alle 2 de hengels kort gegooid, zeg ongeveer 40 a 50 meter tot kwart voor 1 elke ingooi beet echter maar 2 tongetjes kunnen verzilveren 24 en25 cm, nog 2 x vastgezeten koste me de onderlijn. Maar al met al een heerlijke vis avond met veel beweging op de toppen en 3 visjes voor de pan.

Ies, vissen aan het Hoofd

Mijn excuses voor drama kwaliteit van de foto;s Ik zou mij kunnen voorstellen dat je ze gewoon weggooit

Groetjes ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

19 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hey Ies, weer een visje voor de pan toch?
  Ik ga niet met minder dan een ons of 6 tot 1 kilo van huis, afhankelijk van hoe lang ik wil vissen en ik vis altijd met hele zagers op de haak, soms 2 als ze heel klein zijn.

  Even een oproep: Wie kan Ies helpen, met zijn foto’s? Ze worden altijd juist ingezonden, maar als ik ze dan plaats, staan ze op hun kop, kun je zien aan de 4 foto’s met vis, de andere heb ik handmatig omgedraaid, wat best wel veel werk is, ik neem toch aan dat dit niet door de wiskey komt, maar Ies is de enige bij wie dit gebeurt, dus wie kan ons helpen?

  Groetjes Peter

 2. ies > juli 14, 2020

  Antwoord

  goedemorgen peter,
  Ik vis ook met hele zagers, maar hou het vissen niet zo lang meer vol, jij vist met 2 hengels met 3 haken en er hangen er 2 met 3 haken klaar om te wisselen( zoals het hoort bij het wedstrijd vissen) lol ik vis met 2 haken per hengel, zodat het niet te zwaar voor mij wordt.Lol ben nu versleten terwijl ik maar 4 uurtjes gevist heb, lol en ik heb zelfs nog kweek zagers over, de krab viel echt mee.
  groetjes ies

 3. jack jozen > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hallo Les

  Hoi Les je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt,dat je iets vergeet zal wel een beetje aan de leeftijd liggen daar heb ik ook last van [ kan ook wel eens nuttig zijn Hi].Maar al bij al heb je toch weer een mooi visavondje gehad dat nemen ze niet meer af veul groetjes Jack.

 4. Nico > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hoi Les . Toch lekker aan de waterkant gestaan en vis gevangen toch niet verkeerd. En daarvan een leuk verslagje er van gemaakt en jammer dat de foto’s niet wat Jij wilde he. Maar dat komt goed aan die kant heb de volste vertrouwen er in. En ja zo zie je maar weer moet je wat hebben in de hengelsport winkel vergeet je het dan toch…

  Groetjes De Zeehondentemmer

 5. Arthur > juli 14, 2020

  Antwoord

  Waarschijnlijk draai je de telefoon verkeerd om, als je deze linksom draait zou het verholpen moeten zijn. Mooi verslag ondanks het schotse nat 😉

 6. Eldert > juli 14, 2020

  Antwoord

  HA ies
  Leuk gevist man . Volgende keer je camera op zn kop houden denk ik. Of gewoon eerst aan de whisky en dan gaan vissen. Wat aas betreft … ik haal meestal 4 ons kweekzagers voor ongeveer 4 uur vissen. Ik haal wel altijd , als er nog een restje aan mn haak zit dat er altijd af . Dus ongeveer 1 ons voor 1 uur vistijd.
  Groet Eldert

 7. Henry > juli 14, 2020

  Antwoord

  Beste Ies,

  Je hebt ’n leuk verslagje gemaakt van je visavondje, met regelmaat ’n aanbeet en ’n lekker maaltje tong over voor het thuisfront, heerlijk toch!!! Was je tevreden over je nieuwe hoofdlampje?? Die van mij is nl. ook aan vervanging toe. Uiteraard wens ik je bij de volgende sessie veel plezier en ’n goede vangst.

  Groetjes, Henry

 8. Henry > juli 14, 2020

  Antwoord

  Beste Ies,

  Aanvullend op m’n reactie bedoel ik maar, met regelmaat ’n teug goeie whisky zorgt ervoor dat je zelfs zonder lantaarnpalen het licht kunt zien, ik bedoel maar, het was geen ramp dat je het hoofdlampje vergeten was!!!

  Groetjes, Henry

 9. hugo > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies,

  Je hebt er een leuke avond van gemaakt met een mooi verslag en een lekkere portie tong,wat het lampje betreft ik begin ook veel dingen te vergeten zou dat met de ouderdom te maken hebben hi hi.Er zijn momenten op de waterweg dat je echt mooie aanbeten waarneemt en steeds zonder vis inhaalt??Iedereen vist op zijn manier en zijn mogelijkheden…om er een leuke dag van te maken want daar draait ons hobby toch om hé! Succes bij je volgende sessie

  Groetjes Hugo.

 10. Gino > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hoi Les,

  mooi verslag met foto`s ook al staan ze op hun kop ,haha.
  Mooi maaltje vis toch en een leuke avond gehad zoals je zelf aangeeft…dat is toch het belangrijkste !
  Ik vis trouwens ook met 2 haken…last van de schouders ook bij het inwerpen, pff .
  Vannacht met de boot geweest en nu last van de rug! Verslag volgt nog.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 11. ies > juli 14, 2020

  Antwoord

  Eldert, ik schuifde restjes verder naar boven en zet er een nieuwe zager bij, de restjes zijn gekneusder als als de verse en laat dus meer geurstof af.
  Henry, ik denk dan ook dat ik het hoofdlampje blijf vergeten, dat licht op het hoofd beviel me wel, denk dat dat gewoon mee ga nemen naar de andere stekken,
  Hugo inderdaad, wist niet wat mij overkwam, zulke mooie rammels en dan toch mis, maar ja het heet vissen he., ja Gino heb ook weer een pause van 3 weken gehad door een ontsteking in de schouder, pure ellende.
  heren dank voor de leuke reacties
  groetjes ies

 12. Stefan > juli 14, 2020

  Antwoord

  Hey Ies, leuk verslag weer van je vissessie en deze keer in het (schemer) donker, lekker een paar tongetjes voor de pan, niet verkeerd, het is je gegund. Ieder uurtje dat je er staat is mooi meegenomen toch?

 13. ies > juli 15, 2020

  Antwoord

  Henk dit is niet Vlaardingen hoor, dit was eigenlijk mijn stek voor de Gul en wijting in oktober.
  Groetjes Ies

 14. Peter(Fishguppy) > juli 15, 2020

  Antwoord

  Ik doe hetzelfde als Eldert, alle oude zooi eraf en een lekkere nieuwe eraan met verse geur en daarom gebruiken wij ook wat meer, wij brabanders zijn niet zuinig en voor die paar keer per jaar vissen en die paar tientjes dat het kost?
  Ik begrijp wei ies, dat bij jullie de zagers bijna zo duur zijn als biefstuk?
  Bij ons zijn ze nog rond de 4€ per ons.

  Groetjes Peter

 15. ies > juli 15, 2020

  Antwoord

  lol inderdaad Peter, bij ons 5,95 geloof ik en ja jullie moeten een eind rijden en dan wil je niet te vroeg naar huis rijden omdat je aas op is, bij mij is dat anders, uh ik wil jullie natuurlijk niet jaloers maken, maar ik ben gezegend dat ik dat stukje ff loop, dus als het op is laat ik de schotse doedelzak ff klinken en kijk ik terug op een paar uurtjes plezier.
  groetjes ies

 16. Peter(Fishguppy) > juli 15, 2020

  Antwoord

  Helemaal gelijk ies, als je kunt, gaan met die banaan en dan is het ook niet zo erg om kort te vissen.

  Groetjes Peter

 17. Eldert > juli 15, 2020

  Antwoord

  Ha Ies en Peter
  Als de slager je een biefstuk met een uitgedroogde rand er aan accepteer je dat toch ook niet? Waarom dan wel een vers zagertjes met een ouwe pluk van de vorige er bij? Bah , ik zou het niet motten hoor. Wat betreft de zagers , belde pas naar W…. in B…. ( ik weet niet of ik hier namen mag noemen) maar die vroeg al 7 euro voor de kweekzagers. Ik zeg , dan kan ik vanuit Gouda net zo goed doorrijden naar Yerseke , daar zijn ze 4 euro. Dan ben ik haast net zo duur uit. En dan weet ik wat voor kwaliteit ik heb.
  Groet Eldert

 18. ies > juli 15, 2020

  Antwoord

  Eldert, lol als de slager mij niks rekent, neem ik hem wel hoor,maar ben tevreden met de zagertjes van Naturelhengelsport in rotterdam
  Groetjes Ies

 19. hugo > juli 16, 2020

  Antwoord

  Hallo mannen,

  Als ik ga vissen aan de waterweg koop ik altijd 1kg kweekzagers 40eur beter wat te veel dan te weinig zeg ik dan want het zal je maar gebeuren….. En een betere prijs kwaliteit als bij Dixhoorn in Yerseke ga je nergens vinden dus……Iedereen zijn ding hé!

  Groetjes hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *