Home Gastvissers Groot suc6 aan de Waterweg

Groot suc6 aan de Waterweg

Advertenties


Hallo Allemaal.

2 weken geleden ben ik naar de Waterweg geweest, en ving toen 6 maatse tongen. Dinsdag er op (23-7), had ik aas gehaald, en wilde alleen gaan vissen, maar m’n broer belde, of hij mee mocht, want hij wilde ook een tong gaan vangen. Die avond, hebben we verschillende stekken gehad, maar we hadden maar 3 maatse tongen. Wel hadden we veel last van krabben, en heeft m’n broer, met een zager een pier gevangen. (zeer kleine paling).

Groot suc6 aan de Waterweg Groot suc6 aan de Waterweg

De ene week van je redelijk een visje, en de andere week zeer slecht. Dat zat me niet echt lekker, en ik pakte het getijde erbij, en zo doende was mijn dinsdag (30-7) gevuld. S’morgens zeer vroeg uit bed, want ik wilde als eerste aan de waterkant zijn, maar bij aan komst zaten er al een hoop mensen. Dus ben ik naar een ander plek gegaan, en daar was ik wel de eerste aan de waterkant.Snel mijn hengels in orde gemaakt, en om 04:50 vlogen de onderlijnen richting de bodem. Het duurde nog zeker een paar uur voordat het hoog water was, dus kon ik lkker genieten van de opkomende zon, met een bakske koffie, een boterhammetje en een sigaretje. Vlak voor hoog water, stond een van mijn hengeltoppen te dansen in de steun, en een maats tongetje van 26 cm lag naarst me op de kant. Mooie begin van de dag. Nog geen 5 minuten later, lag tong 2 op de kant. Naarst me stond ook iemand te vissen, en zag hoe ik binnen een half uur al 3 maatse tongen had geland, en hij had nog geen stoot gezien.

Groot suc6 aan de Waterweg

Groot suc6 aan de Waterweg Groot suc6 aan de Waterweg

Dan is het even een kwartiertje rustig, en neem snel een bakske koffie, en aas opnieuw aan. Dan komt er iemand kijken hoe het gaat met de vangsten, en hij zegt dat ik beet had. En ja hoor, weer een maatse tong.

Groot suc6 aan de Waterweg

Ik werp weer in, en bedank hem voor het opletten. We praten nog even verder over het vissen, en dan zien we allebei een stoot op mijn hengel, en gelijk mijn lijn slap. BAM!!!! Snel binnen draaien. Het leek wel een vuilniszak die je aan het binnen halen bent, maar dat was niet het geval. Het was een mooie tong van maar liefst 36 cm.

Groot suc6 aan de Waterweg

Groot suc6 aan de Waterweg

Na het maken van de foto’s, ging de vriendelijke man weer verder kijken of er her en der nog vis werd gevangen. En hij is nog geen 10min. weg, of ik had al weer beet. Het ging best lekker, dus ik heb niet overal een foto van genomen.

Groot suc6 aan de Waterweg

Groot suc6 aan de Waterweg Groot suc6 aan de Waterweg

Tussen de maatse tongen, zaten ook nog een aantal kleintjes, die allemaal retour Waterweg zijn gegaan. Totaal waren het er 4. Dan gaat het ineens een stuk minder met de aanbeten, en het duurde even totdat mijn hengeltop heel raar stond te rammelen. Het resultaat was een scholenbaarsje van 30cm.

Groot suc6 aan de Waterweg

Dan blijft het lang rustig, en ik knabbel mijn boterhammen op, en drink de koffie kan ook helemaal leeg. Ondertussen is het al 15:00 geweest, en besluit nog een keer in tewerpen, en begin al met inpakken. Ik ga de balans opmaken van wat ik heb gevangen, want ik wist niet meer hoeveel ik er had. Tot mijn eigen verbazing, en ik heb ze echt 2 keer geteld, kwam ik op ……. 11 maatse tongen. Jajajaja, 11 stuks, terwijl ik altijd maar een stuk of 2 a 3 vang. Ik maak een totaal plaatje van de vangst en van de grootste en de kleinste.

Groot suc6 aan de Waterweg

Groot suc6 aan de Waterweg

Om 15:15 ruim ik alles op, en maak nog even een praatje met een andere visser, en hij had 7 maatse tongen in zijn emmer liggen, en rij om 15:30 weer richting het Brabantse land. Bij thuis komst, kwam onze jongste zoon kijken en wilde alle vissen zelf met mij opmeten. De maten waren; 1x 25, 2x 26, 1x 27, 1x 28, 1×29, 2x 30, 2×31 en 1x 36 cm. Alle tongen waren lekker dik, tegenover iedere vangsten. Al bij al, deze visdag was meer dan geslaagt, en ik geniet nog een paar dagen van mijn vakantie, want dit is mijn laatste week. Ik heb gevist met 1 verzwaarde oderlijn en met 1 bezem afhouders. Met de gewone onderlijn, heb ik meer gevangen dan met de verzwaarde onderlijn.

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 31, 2013

  Antwoord

  Johan, makker, fantastisch gedaan, maar let op ik kom eraan over een maandje!
  Dat zijn geen bezem afhouders, Johan, maar de zo genaamde hoek afhoudertjes, die het fantastisch doen in de waterweg, omdat deze in de gierende stroming onder 90 graden op de hoofdlijn blijven staan en daardoor een erg goede aas aanbieding hebben! Gewone afhoudertjes gaan gewoon op de lijn liggen met harde stroming.

  Hey Joost, waar ben de gij Jonguh? Hei je niks hore rinkele?

  Groetjes peter

 2. Bram Wisse > juli 31, 2013

  Antwoord

  mooi verslag! Je bewijst dat het tegendeel ook weer waar kan wezen. Je vangt meer vanaf de kant dan vanaf de boot 😉
  Groetjes van je buurman van onze tongentrip op de northseacharters

 3. Johan het (loze) vissertje > juli 31, 2013

  Antwoord

  @ Peter; ik en veel mensen op de site kunnen niet wachten totdat jij weer gaat vissen in de Europoort, want hoe dat jij vist zijn er maar weinig.Ik ga binnenkort naar de hengelsportzaak bij ons in de buurt, en koop er nog een aantal. Mijn broer komt vrijdag pas thuis van vakantie.

  @ Bram; Hey buurman, ja het is een feit, maar ik vis net zo graag op een boot, als vanaf de kant. Ondanks dat ik bij Ludo minder gevangen heb, heb ik wel zitten genieten van jullie allemaal toen iedereen vis ving. Ik ben best snel een tevreden mens.

  gr.

  Johan het (loze) vissertje

 4. patrick > juli 31, 2013

  Antwoord

  ja mooi gedaan buurman…. zal ik het binnen kort wel ruiken als ze op de BBQ liggen

  (kwijl kwijl)

 5. Johan het (loze) vissertje > juli 31, 2013

  Antwoord

  Hahaha, is goed Patje, ik geef wel een gil als ze gaar zijn.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 6. Johan het (loze) vissertje > juli 31, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter, bij ons in de hengelsportzaak hadden ze die hoek afhouders niet, weet jij waar ik ze kan kopen?

  Gr.

  Johanhet (loze) vissertje

 7. Peter(Fishguppy) > juli 31, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan,
  bij Hengelhuishuijgens in Hoogerheide, hebben ze die wel, maar kijk wel op zijn site voor de openingstijden!

  Groetjes peter

 8. rob > juli 31, 2013

  Antwoord

  hoi peter over een maand zijn ze allemaal wegevangen denk ik haha ,ik ben vandaag op een voor mij nieuwe stek geweest daar was het ook goed, ik had 14 tongen waarvan 13 groter dan 27 cm je weet dat is voor mij de minimum maat zijn ze kleiner dan mogen ze weer zwemmen,9x tussen de 27-30cm en 4x tussen de 35-38cm verder nog 8 botten en 2 bromfiets banden 1 van 74cm en 1 van 80!! dus kortom een leuke dag gehad.oja de bromfiets banden zwemmen ook weer.

 9. botfather > juli 31, 2013

  Antwoord

  hoi Johan ,

  hoever gooi jij?? En als ik op de RZB landtong wil vissen waar kan ik dan het beste gaan staan want ik ben daar een paar keer geweest en zat alleen maar vast. Het is best ver voor mij rijden dus drm vis ik meestal aan de kant van maassluis/vlaardingen maar ik heb het idee dat het daar altijd minder is he met de tong ?? Ik vang zeer matig terwijl ik 130 meter zeker haal , waaraan kan het liggen?? Ik vis altijd met 1 hengel en een normaal bezem afhoudertje met haakje 10 . Ik ga morgen eens proberen in maassluis/hvh ter hoogte van de kering en hoop dan net zo goed te vangen als jij !

  Gr Botfather

 10. anoniem > juli 31, 2013

  Antwoord

  Misschien eens een andere hobby proberen?
  In de winter vang je geen gul en in de zomer vang je geen tong?
  Iedereen vangt tong!
  Misschien is het 30 meter ipv 130, jouw werpkunst?
  Val hier op deze geweldige site de mensen niet telkens lastig!

 11. Peter(Fishguppy) > augustus 1, 2013

  Antwoord

  Bothfather, ik vind dat Anoniem gedeeltelijk gelijk heeft. Dit is bedoelt voor leuke reacties over de vangstberichten, of eventuele tips, maar niet om je beklag te doen dat je nooit wat vangt!
  Als je info wilt, is er het forum.
  Neem eens een ervaren visser in de arm, die je het een en ander uitlegt over vissen of zo?

 12. botfather > augustus 1, 2013

  Antwoord

  nouja mijn excuses hierbij dat het als ‘lastigvallen’of beklag is overgekomen … ik heb al door dat ik hier niet langer welkom meer ben…

  vriendelijke groet ,

  ps. zeer mooie vangst Johan , mooie molen en hengel ook ,haha ik heb dezelfde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *