Home Gastvissers Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

Advertenties

Hoi Peter,

Vrijdag uit de nachtdienst even geslapen en smiddags gelijk pieren gaan spitten aan de Oosterschelde. na 1.5 uur spitten zat er een kilo leeglopers in de emmer. Savonds was de planning om richting waarde te gaan. Hier stond om 17.00 al 4 man te vissen. ongeveer 50 meter verder gestaan als afgelopen dinsdag hier is het iets minder diep maar achteraf bleef dat niet echt uit te maken. Vandaag 2 hengels meegenomen en onderlijnen met drie afhouders. Na een uur had ik 3 wijtingen. Na 2 uur kwam ik er achter dat ik degene kende die verderop stond dus spullen gepakt en er naast gaan staan, degene die naast mij stond was inmiddels vertrokken. De vangsten waren wisselvallig niet iedere draai was vis maar wel redelijk van formaat en af en toe zitten er 2 tegelijk aan 1 keer 3 tegelijk rond hoog water.

Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

De wapperlijnen met een combinatie van een leegloper en een mesheft levert de grootste wijtingen op. Ook de scharren zitten vaak aan de haak met een combinatie met een mesheft en een leegloper.

Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

Ik heb gevist tot 3.5 uur na laagwater en de laatste draai nog een mooie wijting. Met afgaand waren de vangsten het beste. In totaal heb ik 35 wijtingen waarvan ongeveer de helft aan de maat en 10 scharren.

Huib, wintervis aan Waarde

Huib, wintervis aan Waarde

Het stroomde veel minder hard als afgelopen dinsdag toen had ik 15 wijtingen en 5 schar met 1 hengel op 3 uur tijd. Nu op 6 uur tijd het dubbele aantal van dinsdag met 2 hengels wat betekent dat het dinsdag toch beter was met iedere draai vis wat nu niet het geval was. Voor de Westerschelde is dit nog steeds erg goed, ik heb dit nog nooit meegemaakt zo dicht bij huis alleen aan het strand. Het strand bij zoutelande valt nu wat tegen heb ik gehoord heel veel kleintjes alleen het nollestrand levert nog wat maatse vis op.

Groeten, Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 21, 2015

  Antwoord

  Hey Huib, wat 2 km, hemelsbreed kan uitmaken he? Bij ons heel veel vis, maar heel klein, in totaal 10 maatse scharren en 1 maatse wijting en bij jou een stuk minder, maar wel mooi maatse. We zaten nu ook 2 dagen voor doodgetij, vandaar minder dan dinsdag he?

  Groetjes Peter

 2. Nico > december 21, 2015

  Antwoord

  Hallo Huib . Zit Jou vriezer onderhand ook al niet vol wat een vangsten van je.En zoals gewoonlijk alweer prachtige foto”s van je met de vis en ook een leuk verslag.

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.