Home Gastvissers Vissen op de Noordpier IJmuiden, Stefan

Vissen op de Noordpier IJmuiden, Stefan

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Zaterdag 13 mei ben ik samen met 2 vrienden en een vriendje gaan vissen op de kop van de noordpier in Wijk aan Zee. De plannen waren al begin vd week gemaakt toen er een oost 2 voorspeld werd, echter werd het later in de week noordoost 3/4 en helaas was de praktijk dat de wind meer noordelijk en een kracht 5 was, toch met zijn allen doorgezet, het was de laatste kans dit voorjaar.

 

 

Van begin af aan mochten we wat scharren binnen draaien en dat ging best aardig, echter de meeste snel retour om te groeien, er werd ook nog een baarsje en een bot gevangen, maar de hengels welke wat korter bij voor de gul bedoeld waren brachten helaas niet de beoogde target vis, terwijl er de week er voor nog zat gevangen werden… Tja, dit kennen we allemaal wel, denk ik. Volgens de kenners moet de wind naar het westen zodat de garnaal (en ook de vis) weer onder de kant komt.

 

 

We kregen met enige regelmaat een douche van zeewater en toen er met afgaand water ook nog erg veel vuil op de lijnen kwam, waren we het beu, 2 gingen naar huis en ik ben samen met een vismaat nog even een paar uurtjes gaan hengelen in het Noordzeekanaal, uit de wind en in de zon.

 

 

Hier vingen we wat botjes en een mooie wijting van 32 cm.

Ook misten we nog wat stevige aanbeten van vermoedelijk ook wijting.

We hebben een gezellige dag achter de rug, echter had ik gehoopt op rustiger weer op de noordpier waardoor het ergens toch een teleurstellende dag was geworden. Het kan niet altijd feest zijn?!

We gaan ons nu richten op de zomervis.

 

Met vriendelijke visgroeten,

Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > mei 15, 2023

  Antwoord

  Stefan, weer een verslag als in een boek! Had eigenlijk de eerste tong wel verwacht aan het NZK, maar zal nog voor het donker zijn denk, prachtige dikke wijting trouwens.
  Voor de volgende, dikke zomervis toegewenst!

  Grtjes Peter

 2. Leen > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Dat is weer een leuk verslag met mooie foto’s
  Gezellig met een paar vrienden een visje proberen te vangen
  Mooier kan haast niet
  Groeten .leen

 3. Martijn Boone > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Toch weer lekker er op uit geweest! Super mooie foto’s gemaakt, wat je vangstbericht compleet maakt! Ja die wind… Ze kunnen niet voorspellen, en dat begrijp ik ook, maar voorspel dan gewoon niet als je het niet kan. Ik heb me daar al zo vaak aan geërgerd… Staat er eerst ZW 2 en zon en als het dan zo ver is dan staat er in werkelijkheid een NW 4 en regent het… beter kun je helemaal niet naar de weervoorspellingen kijken. Wat je zegt over de zomervis, laat die maar komen ja! Een zeebaars of tong vangen is voor mij ook veel mooier dan die scharretjes… Suc6 de volgende keer. Groetjes Martijn

 4. Eldert > mei 15, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Jammer dat het weer weer roet in het vissen gooide. Heb je daar een hele reis voor gemaakt en dan ben je genoodzaakt om weg te gaan. Balen man. Toch nog wat scharren eruit gehaald en later een ander stekje gevonden waar het niet zo verkeerd was . Succes de volgende ronde , dat die emmer dan maar vol mag worden met vis
  Groet Eldert

 5. ies > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, weer een verslag dat klinkt als een klok, jammer dat het daar op de pier tegen zat, maar toch nog even bij kunnen komen op een plek uit de wind en in de zon. Voor de volgende sessie uiteraard meer target vis toegewenst met betere omstandig heden.
  Groetjes Ies

 6. Henry > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Een prima verslag met mooie foto’s. De weersvoorspellingen zijn vergelijkbaar met de visvangst, onvoorspelbaar!!! Na een zoute douchebeurt toch een stekje opgezocht waar je wat relaxt achter je hengel kunt gaan zitten, bijna geen wind, een zonneke erbij en dan ook nog ’n mooie dikke wijting haken dat valt bij de meeste vissers onder de norm, GENIETEN met een grot G. Hopelijk laat de tong zich de komende tijd beter vangen dan de wijting de afgelopen tijd gedaan heeft. We kijken allemaal uit naar wat zomers weer en natuurlijk de tong en de baars. Ik wens je veel plezier en natuurlijk een goede vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 7. Nico > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuke foto’s gemaakt van de vis en ook met een mooi verslag er bij. Van twee verschillende locatie en een maaltje vis voor de pan. Je moet er wel wat voor over hebben om zo ver te rijden maar dan heb je toch wat. Voor de volgende sessie weer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 8. Jack jozen > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Zoals iedereen al schrijft heb je toch weer een geniet dag gehad ondanks de tegenvallende vangsten en zoals je zelf schrijft een paar dagen er voor wel goede vangsten altijd de verkeerde dag. En toch word er her en der in de Botlek al een tongetje gevangen hopelijk gaat het toch een keer goed komen dit jaar de aanhouder wint he.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Hugo > mei 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Toch weer wat spieren los gelopen daar aan de Noordpier. Spijtig dat het weer niet mee wou werken,maar toch wat schar weten te vangen. Later toch wat kunnen bekomen aan het NZK en beloont met een dikke wijting. Op naar de zomervis en succes bij de volgende ronde.
  Zonnige groeten Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *