Home Gastvissers Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Beste Peter,

Na een heerlijke vakantie in een zonnig Frankrijk en daarna nog een weekje met mijne kleinzoon door ons durpke te hebben gestruind om pokémons te vangen was het weer de hoogste tijd om te gaan kijken of we ook nog een viske konden vangen. Woensdagmorgen17 aug. stond om 6.30 uur m’n trouwe maatje Jack op de stoep en tuften we goed gemutst richting Bruinisse. De zagers waren zeker niet massaal aanwezig, de piertjes wat klein van formaat maar toch lukte het ons wederom om na de nodige gymnastiekoefeningen voor onze rug een leuke portie vers aas naar boven te spitten.

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

We wilden aan de waterweg toch weer gaan proberen om enkele tongetjes uit het zilte nat te gaan takelen. Op onze vis stek aangekomen bleken we de enigste te zijn en korte tijd later suisden onze goed geaasde haken al in het water. We kwamen er al snel achter dat er weinig stroming was en de enige die zeer actief aan ons aas zaten waren de in grote hoeveelheid aanwezige krabben. Ik las net het verslagje van Kees en evenals bij hem waren onze haken na 10 minuutjes kaal gevreten.

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Het zonnetje scheen heerlijk en met een stevig briesje erbij kregen onze hoofden al snel de kleur van een roodhuid dus hebben we als goede maatjes elkaar lekker ingesmeerd met een of andere rimpel crème. Toen na een uurtje of 2 toch wat stroming kwam kreeg ik meteen een mooie aanbeet en kon een doubletje botten naar boven takelen en ook Jack haalde zijn eerste bot op de kant.

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Wat later herhaalde zich dit, de maatse vis in de emmer en de baby’s weer netjes naar mama gestuurd om groter te groeien.

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg

Henry en Sjakie, vissen aan de Waterweg Helaas bleef de tong achterwege maar onder het genot van een koel pilske en een heerlijk schijnend zonneke was het goed toeven aan de waterkant. Ook met afgaand water bleven de aanbeten minimaal en rond 21.45 uur besloten we om ons boeltje in te pakken. Gezamenlijk hadden we toch weer 9 mooie botten voor de pan zodat ook onze vrouwkes hun kunsten aan het fornuis weer uit kunnen oefenen. Al met al, een lekker uitgewaaid, gezellig bijgekletst,gewoon een heerlijk visdagje.

Groetjes en veel visplezier vvo al onze visvrienden,

Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 20, 2016

  Antwoord

  Beste mijnheer pastoor, dan vrees ik dat ik het jullie nog eens voor moet doen, whaha.
  Het is gewoon een erg wisselvallig jaar voor de tong en je moet er maar juist staan als de tong zin heeft en die kans is toch groter in de nacht. Sjakie, wat een prachtige soep krab!

  Groetjes Peter

 2. Nico > augustus 20, 2016

  Antwoord

  Hoi Henry. Prachtige foto’s genomen van je zelf en ook van de vis. Jammer dat het alleen bot was maar je heeft toch wat gevangen en dat is mooi mee genomen.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. jack > augustus 21, 2016

  Antwoord

  Hoi mede vissers zoals jullie kunnen lezen heeft mijn vismaatje zijn Preek weer perfeckt voor elkaar, alleen hoop ik dat hij bij de volgende vis sessie ook eens de zegen van boven laat komen dat we wat meer vis vangen groetjes Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *