Home Gastvissers Alain zijn Massa’s

Alain zijn Massa’s

Advertenties


MASSA’S

Op 7 mei had ik geboekt op de “Big Marlin” bij de dinsdagploeg. Maandag gebeld het vissen ging door. De schipper wilde om 7h30 vertrekken. I.v.m. het verkeer richting Antwerpen om 4h45 vertrokken en om 7 uur waren aan het ponton. Schipper Dré voorzag Ben , Mart , Cor , Mark , Alain , Isi , Dirk , Fons van koffie , de plaatsloting en hop naar de sluis. Om 7h45 de sluis uit,het gas erop naar het Westgat de visstek v/d dag. Onderweg bij een zandbank gas terug genomen om een dikke 50 zeehonden te bekijken en foto’s te schieten.

Alain zijn Massa Alain zijn Massa

Na een rustig vaartje van 40 min. werd het anker gevierd. Op een goed bevisbare zee gingen 8 onderlijnen te water allemaal 3 haaks paternosters, haken beaast met pieren en ensis, aaslijntjes al dan niet met lokkraaltjes. De bedoeling was om Neptunus te ontlasten van opstandige schollen, maar dat liep niet zoals we hoopten. Omdat er niet veel stroom liep waren lichte ankergewichten voldoende , wat wel prettiger vist. Om de schollen te lokken hebben we een paar jenevertjes gedronken, maar het waren de scharren die massaal reageerden. Voor de catering hoefden we niets te vrezen er werd massaal aanboord gebracht. Er werd 2 keer rond gekomen met worst , op de middag serveerde Dré erwtensoep, toendat de maagsappen aanspoorde volgde nog een aantal rondjes met : gehaktballetjes,kippenballetjes, gerookte wijting en als klap op de vuurpijl porceleinen kommetjes gevuld met gele pudding overgoten met wiskylikeur en afgewerkt met echte slagroom.

Alain zijn Massa

En last but not least dacht de schipper dat we nog een maagspoeling konden gebruiken en trakteerde op een beugelfles grolch en een is geen dus achteraf nog een jupiler of palm naar keuze. Goeie dag zeg we zijn niet afgevallen. Onder dat eetgeweld werd ook nog vis gevangen, maar er zat veel kleingoed tussen, zelfs op hele scheermessen werden minischarretjes gevangen. Zaak was ook regelmatig binnen draaien,want 3 lege haken was schering en inslag. En de schollen ? daar was het niet wild mee Isi was koploper met 5 schollen. de botten daarentegen waren talrijker en van een flink formaat.

Alain zijn Massa Alain zijn Massa

Alain zijn Massa Alain zijn Massa

Alain zijn Massa

Alain zijn Massa

Hier was Mark uit Bonheiden de primus met een exemplaar van 40 cm.en de grootste vis v/d dag en kreeg van Dré 2 optassen van IMAX gefeliciteerd. De gratis tombola v/d sponsor was voor Alain en won een IMAX Padded reel Case en een bobijn nylon van okuma Ultra Max 0.70 mm Verleden jaar heb ik al eens iets geschreven over de veiligheid op het water cq. zee ,dat wil ik nu weer doen.Op eigen initiatief , de schipper heeft hier niets mee te maken.We lagen als eerste sportvisboot geankerd in het Westgat, aan de groene kant met een veilige marge op de groene ton cq. vaarwater. In de loop v/d morgen kregen we gezelschap van verschillende bootjes zelfs afhuurboten, en die ankeren gewoon in de vaargeul.OVERANTWOORD en LEVENSGEVAARLIJK. Zeemastodonten kunnen niet remmen,deze reus heeft een geluidsignaal gegeven en als goede verstaander maakt je je uit voeten.

Alain zijn Massa Alain zijn Massa

Maar bij mist,golfslag (valse echo’s) lege stuurhut ( komt meervoor als we denken,en zeker bij viskotters) lopen zo’n geintjes fout af. Honderden visjes zijn terug gegooid.Per hengel zijn zo’n 25 a 30 panvissen mee genomen.Voor mijn broer Isi en ik houdt dat in : 39scharren-12 botten en 5 schollen . Hier zijn wij mee tevreden,we hebben samen met de dinsdagploeg een prachtige dag met een lekker zonnetje gehad, terwijl thuis de regentonnen vol geregend waren. ook door een ongeval in Antwerpen nog in de file gestaan,maar dat kon de dga niet stuk maken. Ik bedank de hoger genoemde mannen voor deze prachtige dag en het meebrengen v/d versnaperingen,Dré voor de deskundige leiding,de soep,het bier,de prijzen. En van Isi hopen we dat hij volgende keer weer zo’n lekker toetje maakt.

Lanaken (B) 09-05-2013 Alain Tulleneers

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 13, 2013

  Antwoord

  Ik vind hem weer geweldig Alain!
  Groetjes peter

 2. Nico > mei 14, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain wat een prachtige foto””s met veel
  vis er op.

  Gr Nico.[ alias de Zeehondentemmer ]

 3. Alain Tulleneers > mei 14, 2013

  Antwoord

  zeevissen is een prachtige vrijetijdsbesteding en een vangstbericht maken heb ik me eigen gemaakt ,ook al kruipt er wat tijd in.dank je Peter voor de respons.

  Nico (alias de zeehondentemmer die ken ik van zijn stukjes op zeevisland )

  de foto’s zijn van mijn broer Isi en Dré v/d Big Marlin en van mezelf. Alain

 4. Johan het (loze) vissertje > mei 14, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain

  Zo te zien ist een geslaagde visdag geweest. Mooie foto’s, en mooie dat de zeehonden populatie ook goed is, en tussendoor een fleske arbeidsvitamine doet een mens deugt. Wat wil een mens nog meer?

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *