Home Gastvissers Dennis, vissen op Zeebaars

Dennis, vissen op Zeebaars

Advertenties

Beste fishguppy’ers
Laatste weken weinig tijd gehad om er op uit te trekken voor een leuke vissessie, ondanks het feit dat ik 2 weken vakantie heb gehad.
Een pees ontsteking in de pols gooide even roet in het eten.
Na een goeie injectie van dokterlief vond ik dat het na een weekje rust toch echt wel weer tijd was om te gaan, het weer is nog steeds fantastisch toch?
Bewust gekozen voor lichte visserij, spinhengeltje, kunstaasje en op zoek naar een mooi plekje op de westerschelde.
Een mooi stroompje en duikende meeuwtjes oogden voor mij al gelijk op ideale omstandigheden.
2 uur voor hoogwater begonnen maar de baars was nog niet actief, eenmaal toen het 16:00 was, ging de stroom er langzaam uit en leek het er op dat het ditmaal geen succes zou gaan worden.
Op slot van rekening gekozen voor een shadje met wat andere kleuren combinaties en verrek, eerste keer gooien gelijk al aanbeten.. Zou het dan toch?
De 2e keer werpen was het inderdaad raak, gierend door de slip en stijf van de adrenaline een baars van 55 cm kunnen landen.
Man, wat gaaf is dit weer, vooral op dat lichte materiaal! Snel een fotootje maken en weer door.
Direct de worp erna weer raak, dit keer een ondermaatse maar we zijn los, netjes terug gezet in de hoop dat grote broer zijn gezicht nog zou laten zien.
En jawel, ongelooflijk maar waar, de 1e worp erna weer raak, wederom een gierende slip maar verspild toen ik hem wilde landen..
Erg zuur maar mijn dag kon al niet meer stuk!

Hopelijk houd dit weer nog even aan, want ik heb al weer zin om te gaan!
Met vis vriendelijke groet,
De zoon van (Eldert)
Dennis

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > september 21, 2021

  Antwoord

  Hey Dennis, fantastisch mooi bericht en heel positief voor de vangsten!
  Ik heb dit bericht eindelijk kunnen plaatsen, zonder internet in ons vakantiehuis, maar via hotspots van kpn, basis internet en nu hoop ik niet dat er mensen zijn die ineens berichten met 10 foto’s gaan insturen, omdat dit internet zo traag is, niet normaal meer, ik ben alleen al 1 minuut bezig per foto om ze van gmail te downloaden en het uploaden duurt nog veel langer.

  Dennis, hopelijk gaan we nog veel meer van jou horen, het schrijven heb je in ieder geval niet van een vreemde!

  Groetjes Peter

 2. Gino > september 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis,
  leuk verslag met dito foto’s van deze prachtige vissoort ! Ook fijn dat je de verhalen deelt met ons hoor ,zoon van Eldert .
  Een ontsteking is nooit leuk en al zeker niet op plaatsen die je nodig hebt om te vissen veeeel beteschap alvast ! Toch nog enkele prachtige vissen geland mooi man .
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > september 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Dennis. Leuk om eens wat van je te horen en dan toch een fijne dag gehad. En lekker toch nog Zeebaars gevangen en zo zie je nooit opgeven. Prachtige foto’s gemaakt van je zelf en met de Baars er op. Ook daarvan een leuk verslagje gemaakt en hopelijk volgen er nog meer.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. ies > september 21, 2021

  Antwoord

  Hallo Dennis,
  Wat een top verslag, heerlijk om te lezen en een genot om zo’n dag te mogen beleven. Blijven gooien in waaiers met diverse kunstaasjes kan tot prima resultaten leveren, zeker nu we naar de herfst in gaan. Ik zou zeggen benutten deze dagen en als het niet anders kan gewoon een extra pijnstiller nemen. Deze dagen met de dreunende klappen van aanbeten en fantastische dril van de zeebaars maakt het eventuele ongemak tenslotte toch wat draaglijker.
  Succes met de volgende sessie, beterschap en een paar meter baarzen toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Eldert > september 21, 2021

  Antwoord

  Ha Dennis
  Mooi man dat he een verslag instuurt van je belevenissen aan dat prachtige water op die mooie plaats. Ik begin bijna heimwee te krijgen. Prachtige vissen die je daar gevangen hebt . Ik denk niet dat je seizoen al voorbij is . De echte knijters gaan er nu aankomen , daar ben ik van overtuigd. Mocht je nou teveel hebben aan die baars …. je weet waar je ze kwijt kan he . Groeten

 6. Leen > september 21, 2021

  Antwoord

  Dat was toch weer een mooie dag

 7. JEFF > september 21, 2021

  Antwoord

  Hé Dennis,

  Leuk verslagje met dito foto’s!
  Altijd weer lekker die grote klappen op je shad! Ik heb het al in geen tijden gehad…
  Voorlopig zijn ze nog niet weg, zeker nu gaan ze zich nog volvreten voor de reis, benutten deze periode.

  Succes voor de volgende keer.

  Jeff

 8. Stefan > september 21, 2021

  Antwoord

  Hey Dennis, mooiste sportvis om te vangen aan licht materiaal, echt verslavend en als je er dan vangt ga je met een heerlijk gevoel naar huis!
  Mocht je vaker gaan, alvast suc6 gewenst!

 9. Jack Jozen > september 23, 2021

  Antwoord

  Hallo Dennis.
  Je hebt er een prachtig verslag van gemaakt met mooie foto,s er bij dat was echt een geniet dag dag dat maakte alles weer goed dat je had moeten missen met je blessure ,smaakt naar meer denk ik als er nog een dag komt veul succes groetjes Jack.

 10. Henry > september 25, 2021

  Antwoord

  Beste Dennis,

  Wederom meteen na een dikke week vakantie ( wegens de corona meerder keertjes in ons eigen landje) genieten van een pracbtig verslag op de Fishguppy site. Ondanks de b!essure aan je pols heb je er toch een prachtige visdag van gemaakt, Chapeau!!I Ikzelf vis nimmer met kunstaas, vroeger op de snoekbaars deden we dit nog met levende aasvisjes, Toch hoop ik natuurlijk om met m’n pieren en/of steekzagers ook eens zo’n knoert van een zeebaars te kunnen haken, alleen de drill al lijkt me ontzettend gaaf. Hopelijk kun je de komende tijd nog enkele van deze prachtige exemplaren aan de haak slaan, succes!!!

  Groetjez, Henry

 11. Jack Peelman > september 25, 2021

  Antwoord

  Jahaaa Dennis, dat is hengelsport vriend!!!

  Doe je goed hoor, Westerschelde blijft nog zeker tot eind oktober goed, zeker als het weer van afgelopen weken nog even aanhoud.

  Net nu zit ik binnen na een meniscus operatie,… Hopelijk herstel ik op tijd om nog even wat sterke najaars baarzen mee te pikken.

  Succes bij de volgende!!!
  Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *