Home Gastvissers Huib, kantvisserij Westerschelde

Huib, kantvisserij Westerschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Donderdag had ik nog wat pieren gekregen die over waren van het bootvissen. Alles bij elkaar bijna nog een kilo leeglopers. Gisteren samen met mijn buurman naar de Westerschelde gegaan op een bekende stek. Om half 2 begonnen met alle twee 1 hengel en op beide hengels zat een maatse wijting dus het begin was goed iets na 14.00 was ik met twee stokken aan het vissen en de buurman niet veel later ook. Tot het hoog water 16.30 best wel een visje gevangen veel doubletten maar ook enkelingen en heel mooi van van formaat 2 van de 3 aan de maat. Ook ving ik nog een schar, die eerste die ik van de kant weet te vangen aan de Westerschelde. We zijn allebei druk aan het vissen dat we de foto`s eigenlijk vergeten. Rond hoog vangt mn buurman de eerste tripet zo volgen er nog bij hem 3 tripletten. Ook de grootste vangen we iets na hoog water. ik vang vanavond 1 triplet. Rond 17.00 krijgen we het idee dat dit wel eens eens topmiddag/avond kan worden en dat is het ook geworden. We hebben zeker 80 wijtingen gevangen waarvan 50 maatse ongeveer 2 van de 3 was maats en dit is echt bijzonder, dit bleek donderdag ook al vanaf de boot. Vorig jaar december toen de wijting er ook 2 weken zat was er veel minder aan de maat hooguit 50%. Mijn buurman stopt ermee om half 7 en ik ga nog een uurtje door en vang nog 4 keer een doublet en de laatste draai nog een wijting van 32cm.

Huib, kantvisserij Westerschelde

Huib, kantvisserij Westerschelde

Om half 7 maak ik een foto van de emmer en die is het laaste uur nog voller gekomen.

Huib, kantvisserij Westerschelde

Huib, kantvisserij Westerschelde

Achteraf had ik wat tijd moeten nemen voor iets meer foto`s maarja het vissen liep zo goed. De vangsten zijn nu op zijn best, afgelopen week is er ook goed gevangen, toen ben ik nog even wezen kijken en ook toen iemand met 30 maatste wijtingen met zoute pieren en mesheften.

Groeten, Huib

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Jack > december 3, 2016

  Antwoord

  Hoi Huib wat een visdag zit je tweede vriezer ook al vol de foto,s die je gemaakt hebt zijn wel mooi ik hoop dat je niet alles weggevangen hebt en dat ze er nog een weekje blijven zitten gr .jack

 2. Nico > december 3, 2016

  Antwoord

  Hey Huib. Jij heb toch wat foto’s genomen en vooral je het zo druk had aan de waterkant.
  Wat een hoop vis in de emmer en dat in een tijd bestek van 6 uurtjes mooie foto’s er van genomen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Huib > december 3, 2016

  Antwoord

  Hoi mannen,
  Foto nemen is wel het bewijs want als het ik het zelf zou lezen zou ik het niet geloven zoveel vis op een plaats waar 2 weken terug nog niets gevangen werd. Wijting zwemt in scholen en blijft soms even hangen ook op ondiep water. Vorig jaar december eerste week niets met de vangst, en van half december tot eind december gewoon goed scharren en wijting en begin januari weer helemaal niets meer.
  Maar gelukkig zit er weer vis onder de kant want de jaren ervoor was het slecht.

  Groeten Huib.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *