Home Gastvissers Zoutelande Kustlicht

Zoutelande Kustlicht

Advertenties


Hoi Peter,

Hierbij een vangstberichtje van de Waterboys.

Na het succes van vorige week, en de berichten van Fishguppy, besloten Danny en Chris het vrijdag eens te gaan proberen aan het Kustlicht. Anton en Ad konden helaas niet mee, eerstgenoemde had last van zijn keel (zeker een graatje blijven steken?) en besloot thuis te blijven om helemaal topfit te zijn voor Chris zijn vrijgezellenparty de dag erna.

Het tij was uitstekend, kwart over 11 laag dus we konden vissen van zeg maar kwart over 8 tot kwart over twee. Om half 8 lagen de eerste hengels in het water en het grote wachten was begonnen.

En wachten werd het zeker.. tot aan het donker werd er slechts één zeebaarsje gevangen De schemering begon, gauw het nieuwe licht aangedaan wat Chris had meegenomen, een ronde schijf met ledjes die gebruikt worden om in een parasol te hangen. Echt een ideaal dingetje als je hem op kan hangen en van boven op je visplek kan laten schijnen. Opeens een schreeuw van Chris: “Bot!!”.

Gauw die kant opgerend om een fotootje te schieten.Even staan buurten en toen terug naar de hengels. Bij het opdraaien van mijn hengel om er nieuwe slikjes aan te doen bleek er een tongetje aan te hangen. Andere hengel gepakt en ja hoor, ook hier hing een tong aan. Dat beloofde veel..

Ondertussen werden wij op vuurwerk getrakteerd aan de overkant van het water, alsof onze vangsten gevierd werden. Hierna een hele tijd niets gezien, mijn belgische buurman kwam even langs, hij had het nog nooit zo slecht gehad hier, nog niets gevangen. Chris had naast hem in het vak ook nog niets het strand op zien komen, paarden en wandelaars ja, maar geen vis.

Chris ving nog een tong en ik mocht er ook nog een bijvangen, de 6e alweer dit jaar. Bij het staren naar mijn toppen (vervelen dus want er gebeurde niks), viel mijn oog op het lampje. Ineens schoten er van die wazige foto’s door mijn hoofd van ufo’s, gauw mijn toestel gepakt en eens gekeken of ik ook een nepfoto kon maken.

Ik ving nog een zandspierinkje, weer een nieuw soort die op mijn lijstje kan, wel erg cru gehaakt maar het zij zo.Om ons heen begon het snel leeg te stromen, zo te horen had niemand echt lekker gevangen. we zijn nog even blijven zitten maar bij ons was het ook gedaan.

Misschien een volgende keer beter!

Groetjes Waterboy Danny. (http://waterboys.web-log.nl)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *