Home Gastvissers Stefan, visverslag Westkapelle strand

Stefan, visverslag Westkapelle strand

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Zaterdag 17 april afgesproken met Jeff en de boys te gaan vissen, gezellig met mijn oudste dochter erbij. Gino liet ook weten graag even zijn nieuwe hengels uit te laten en zodoende was het een gezellige boel waar we al een paar dagen reikhalzend naar uit hadden gekeken!

De vangst was van minder belang, gewoon een gezellige dag kletsen en af en toe een hengel binnen draaien, nou ja, draaien, sleuren zwoegen spierballen kweken was het! Man man wat een kleirand bleek er vandaag te zijn…

 

De 1e draaien met het laatste afgaande water kwamen er bij Jeff en mij al wat scharretjes mee, de gevechten met de kleirand overwonnen… Gino verspeelde helaas direct een onderlijn.

De kinderen waren lekker aan het scharrelen op het strand en wij maar sleuren en kletsen en soms bleef de onderlijn achter, soms kwam ie terug, al dan niet met een scharretje of zelfs 2.De meegenomen knaks werden opgewarmd en gingen er goed in bij ons en de kids, waarna er weer verder geravot kon worden.

Gino en ik kwamen door de onderstroom een aantal keer met elkaar in aanraking met de lijnen en Gino ving nog een vreemde lijn en een afgetrokken onderlijn van Jeff.

Ik heb helaas wel wat grote stukken gevlochten lijn verspeeld, er zal nieuwe besteld moeten worden, ook moeten er wat nieuwe onderlijnen geknoopt worden, maar het kan de pret niet drukken.

Op een gegeven moment had Gino weer een kluwen lijnen eruit gesleurd met daaraan mijn onderlijn met een scharretje en een zeebaarsje.

Er waren een paar scharren bij die groot genoeg waren om mee te nemen en deze namen Jeff en de kids mee naar huis.

We stonden om 9.45 uur bij de duinovergang en om 15.00 uur zaten we weer in de auto om de terugweg aan te vangen.

Het is een prachtige stek en de scheepvaart is net als in de waterweg ook interessant om te zien, soms zie je prachtige schepen voorbij komen.

Verder was de kleirand vandaag een vervelend obstakel, maar ik sluit niet uit een andere keer het toch opnieuw te proberen, want vis zit hier wel!

Ook een zeehond liet een aantal keer zien dat hier wel wat te halen was.

Het gezelschap was super en ik hoop deze mannen dan ook vaker tegen te komen, met Jeff worden er al weer nieuwe plannen gemaakt en wat een prachtige jongens heeft ie, die vermaken zich prima en heb je geen omkijken naar!

Op de terugweg bij Bruinisse zagen we nog een groep flamingo’s in de Grevelingen wat ook wel weer erg leuk was.

Ik wens iedereen rammelende toppen en hopelijk tot snel!

 

Groeten Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Fishguppy > april 19, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan en dochter, jullie hebben weer een fantastische dag beleeft, kan ook haast niet anders met zulk goed gezelschap en laten we hopen dat de toekomst meer brengt, met zulke jonge vissers!
  Prachtig verslag!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan en Kinderen. Wat een prachtige foto’s genomen zoals van Jullie met de Kinderen er op. En ook met een leuk verslag er bij maakt het helemaal compleet he. Zo te zien hebben die zich enorm vermaakt op het strand. Jammer dat Jullie veel last hadden van die klei rand maar dat mocht de pret niet verzieken. Voor de volgende keer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Gino > april 19, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  mooi verslag man en zeker mooie foto’s en het was gezellig idd is wat anders dan altijd alleen al zit ik daar ook niet mee hoor !
  Idd die kleirand is zonde en de trap ving ik ook iets pff, heb er nog overal spierpijn van of is de oude dag dan toch aangebroken, haha.
  Zoals je al heb besproken die kids ook jouw dochter trouwens heb je echt geen omziens naar…goede opvoeding ?!
  En ja als daar de vis goed onder de kant zit kan je daar aardig vis vangen daar ben ik zeker van en de omgeving is er prachtig…wie weet doe ik het dan nog maar is?!
  Op naar de volgende met rammelende toppen. Succes alvast binnen 14 dagen, helaas kan ik niet mee…een weekje Friesland is ook niet slecht !
  Ik ga hier zelf géén verslag van maken jullie hebben dit verhaal mooi verwoord !!

  grtjs Gino

 4. Henry > april 19, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Uiteraard had ik al gelezen dat jullie met z’n allen ondanks de kleirand en magere vangst een prachtige dag aan het strand hadden. Bij het zien van de prachtige foto’s bij jouw verhaal zie je inderdaad het enthousiasme op alle snuiten, SCHITTEREND!!! Nieuwe onderlijntjes knopen is ook ’n leuke bezigheid en Mario zal ook wel blij zijn als ie weer wat gevlochten lijn kan verkopen. Al met al, het is ontzettend leuk om te zien en te lezen dat de Fishguppy-ers niet alleen maar leuke verhalen kunnen schrijven maar ook persoonlijk aan de waterkant gezellig met elkaar van een prachtig visdagje kunnen genieten, hier wordt een mens vrolijk van !!

  Groetjes, Henry
  ,

 5. Eldert > april 19, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan
  Mooie dag man. Geniet er van zo lang je kan. Wie weet worden het later 4 grote namen on de sportvisserijwereld. De toon is ieder geval gezet.
  Groeten Eldert

 6. ies > april 19, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan en dochter,
  Inderdaad kun je aan de foto’s zien dat jullie een heerlijke dag beleefd hebben en ach een klei rand als fitness apparaat is toch te prefereren boven een hometrainer daar bij een trapje voor de kuiten en dijen, alles overgoten met een zonnetje en goed gezelschap maakt er een topdag van uiteraard voor de volgende sessie meer .
  leven op de toppen en de man en vrouw een maaltijd vis toegewenst.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *