Home Gastvissers Dinsdagploeg op de tong

Dinsdagploeg op de tong

Advertenties


Tong vangen, een wereld van verschil………………

 

Wij hebben niet elke dag een Tsjech aan boord, dus de komst van Rudolf was wel heel bijzonder. Na de “Praagse lente” is hij in Duitsland gaan wonen, maar door zijn huwelijk met een Nederlandse vrouw, sprak hij prima Nederlands. Rudolf was één van de acht opstappers vandaag. Ook Mart, Dré, Leo en Jan, Dirk en Fred en ik waren van de partij. Fred is eigenaar van de autorijschool Fred Blommaerts uit Zierikzee. Hij viste dus bijna een thuis wedstrijd. Wij zouden ons geluk gaan proberen bij Westkapelle en omdat wij de vorige week waren weggestuurd door de RP 41, mochten wij vandaag een uurtje langer vissen.

Dinsdagploeg op de tong

Dinsdagploeg op de tong

En dat is altijd welkom! Dirk had geloot op plaats één op de boot. En Jan stond op plaats twee. Maar Dirk had er zin in vandaag. Hij gebruikt een bijzonder lood met grote koperdraden en dat blijft goed liggen. Na een enkel biertje ging het nog beter. Hij haalde de ene na de andere knoeper van een bot naar boven.   Niet normaal zoveel botten hij vandaag ving. Aan het einde van de dag mocht hij dan ook een prachtige tas in ontvangst nemen van het merk IMAX.

Dinsdagploeg op de tong

Ik hoop nog steeds dat dit merk op de markt in Nederland komt, omdat IMAX prachtige hengelsportmaterialen maakt. In Engeland is dit merk gewoon verkrijgbaar! Maar er werd meer gevangen dan bot alleen! Tong!!! Aan het einde van de dag hadden wij een nieuw record gevist op de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends. 35 tongen en tongetjes kwamen aan boord.

Dinsdagploeg op de tong

Ik mocht op plaats vijf 10 tongen voor mijn rekening nemen en Mart ving er 9 op plaats acht. De overige tongen werden verdeeld over de boot. Leo was de Koning tongenvanger met een tong van 40 cm.

Dinsdagploeg op de tong

Drie centimeter minder dan de grootste vis (bot) van de dag van Dirk, maar wel een tong! Ik vermoed dat Dirk zijn bot misschien wel had willen ruilen voor de tong van Leo, Ook Fred Blommaert uit Zierikzee ving een hele mooie tong.

Dinsdagploeg op de tong

Maar waarom staat er nu boven dit stukje: Tong vangen een wereld van verschil? Wel Dré was de avond daarvoor op stap geweest met een groepje mensen die speciaal hadden geboekt voor de tong. Door heel veel wind moest men voor de kering blijven en normaal vang je daar ook wel tong, maar deze avond niet één. En de volgende dag dus 35. Dré had daar behoorlijk de pest over in. Maar dat is nu vissen en dat weet Carlo Verheijen ook wel. Je vangt veel tong en je gaat de volgende dag weer op dezelfde plaats en………….je vangt nog niet de helft of nog veel minder. Mart van Est viste de hele dag met de afhouder van Mr. Gastel. De afhouder waar ik vorige week over schreef. Ik heb de dag afwisselend gevist met de bekende hoekafhouder, een stalen afhouder van 30 cm en een geheel stalen afhouder (eigen maaksel) helemaal gemaakt van RVS. Feit is wel voor tong: je onderlijn moet werkelijk plat op de bodem liggen en de haken mogen niet erg groot zijn. Vanmorgen op de weegschaal zag ik, dat ik weer een kilo ben aangekomen. Niet verwonderlijk, na al dat eten gisteren. En de verleiding heb ik niet kunnen weerstaan. Gelukkig maar, want om te gaan vissen, kan ik ook de verleiding niet weerstaan. Het is en blijft een prachtige sport! En de gevangen tongen gaan vanavond in de pan! De Franse wijn die ik daarbij drink is een Pouilly Fuissé. Vindt u dat te duur? Neem dan een mooie Puilly Fumée of een lekkere Sancerre.

 

Kamperland, 8 juni 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 10, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben,
  nou complimenten hoor!
  Jullie weten ze wel te vinden!

  Groetjes peter

 2. Paul > juni 10, 2011

  Antwoord

  Very nice, vreemd vorige week op Zoutelande aan het strand gestaan onder de perfecte omstandigheden voor de tong toch niks weten te scoren. Bij het zien van deze plaatjes zou je toch zeggen dat het zeker wel mogelijk moet zijn in Zeeland om het moment.

 3. Huib > juni 11, 2011

  Antwoord

  Knap hoor, en best dicht bij de kant zo te zien.
  Grten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *