Home Gastvissers ies aan de nieuwe maas, niet om naar huis te schrijven

ies aan de nieuwe maas, niet om naar huis te schrijven

Advertenties

Zondag 26-11 zou  het nog moeten kunnen. 2 weken geleden aas gehaald bij Naturel in Rotterdam en tot gisteren met verzorging en reanimatie in leven kunnen houden. Het weerbericht gaf aan dat het droog zou blijven met weinig wind, tja de wind klopte maar onderweg moesten ze mijn warmte pak toch testen op waterdichtheid, nou dat werd als test goed bevonden, maar mijn schoenen dus niet. Omstreeks 3 uur zou het hoog zijn dus om 2 uur ging de eerste lijn het water in en terwijl ik de 2de hengel aan het klaarmaken zag ik de eerste tikken op de eerste. Moet zeggen dat ik daar toch vrolijk van werd ondanks dat het geen tongen beet was dus tweede lijn te water en indraaien dan maar, dat ging zwaar en ik dacht vreemd het zal toch niet en inderdaad dus niet het was een lijn vol met gemaaid gras en een grote wolhand krab grrrrrr Eldert heb jij je stekken voor de zekerheid grasvrij gemaakt?
Omdat ik zo snel beet zag en die hengel ver had gegooid de tweede dus ook ver gelegd na een kwartier binnen gehaal d uiteraard weer vol met grasafval maar aas zat er allemaal nog aan, tot 4 uur door gegaan met een hengel ver en een hengel kort, weliswaar regel matig aas ververst maar 4 uur dacht ik wat doe ik hier, had beter darten kunnen bekijken. Maar terwijl ik dat dacht kreeg ik beet op de ver weg hengel en een minuut later ook op kortbij stok
Tja u ziet het 2 grondels.
Maar toch nog een keer be aast in de hoop en tegen beter weten, maar half vijf gooide ik de handdoek in de ring en ben huiswaarts gegaan.
Dit was het laatste verhaaltje dit jaar de hengels en molens gaan in het vet tot het volgende Tong seizoen.
Groetjes en vang ze voor de echte bikkels die nog doorgaan.
Ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter > november 28, 2023

  Antwoord

  Ha Ies, toch nog een keer geprobeerd, met een minder resultaat, wat ben je toch een bikkel zeg!
  Ik denk niet dat de regen van de afgelopen tijd iets goeds heeft toegevoegd.
  Ik zou zeggen neem je rust in het winter seizoen en we zien je heel erg graag terug volgend jaar in hopelijk goede gezondheid voor jou en je vriendin.

  Grtjes Peter

 2. Nico > november 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Les. Jammer de vis niet mee heb geholpen maar je ben er toch op uit geweest. En toch nog een leuk verslag ingestuurd en in ieder geval daar .Dan alvast een heel fijne kerstdagen en een gezond visjaar 2024 alvast toegewenst voor Jou en de Familie.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. ies > november 28, 2023

  Antwoord

  Hey Peter, weet niet waarom de foto’s niet zichtbaar zijn, maar een krab en 2 grondels kent iedereen wel, jij weer een heel fijne vakantie toegewenst en doe vooral voorzichtig er schijnt witte troep jou kant op te komen.
  Groetjes Ies

 4. Leen > november 28, 2023

  Antwoord

  Hoi, Ies
  Het viel weer niet mee
  Rotweer en rotvangst
  Het had al flink gesneeuwd aan de foto’s te zien😜
  Volgende keer weer beter
  Groetjes.leen

 5. Stefan > november 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies, leuk geprobeerd, maar helaas niet het gewenste resultaat.
  Fijne feestdagen en tot volgend jaar dan maar.
  Groeten, Stefan

 6. Eldert > november 28, 2023

  Antwoord

  Ha Ies
  Dat gras , daar ben ik me niet bewust van. Of het moet van de een na laatste keer geweest toen maar toen stond de stroom richting Hoek van Holland . Maar ja , die zal misschien ook wel een keer draaien maar ga dat eens uitleggen aan iemand die zo autistisch is als een zager . Kan gewoon niet . Maar even over je foto’s…. ik vind ze geweldig. Prachtige sneeuwvelden man. Hoe lang hebben we dat al niet gezien hier in ons landje. En dat cirkeltje wat ronddraait, is dat een Schiedams lagedrukgebied ofzo? He Ies, ik hoop toch nog een ding hoor ….. dat je dit jaar toch nog een keer gaat vissen met je vrouwtje en dat je gewoon een lekker maaltje wijting vangt e dat je ons dan weer trakteert op een pracht verslag.
  Groeten Eldert

 7. Jack jozen > november 28, 2023

  Antwoord

  Hallo Ies.
  Hoi Ies je noemt Henry en Mij wel eens bikkels nou dan val jij zeker in die rij om met zulk weer de waterkant op te zoeken maar ja nooit geschoten is altijd mis maar mis was het deze keer zeker jammer .Maar toch weer een ervaring rijker en je hebt in ieder
  Geval rammelde toppen gezien en twee grondels gevangen op naar de volgende trip Ha.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Henry > november 29, 2023

  Antwoord

  Hey Ies,
  Wat ‘n verhaal, de 🐟kan niet zonder nattigheid maar wij genieten optimaal bij ‘n warm 🌞Helaas bleek ook tijdens deze sessie de vis niet thuis te zijn. Ik mis wel de bijbehorende foto’s want het zal toch niet zo zijn dat je met al dat gemaaid gras met ‘n lekkere whisky in je knuisten op ‘n voetbalveld hebt zitten vissen😂🤣😂 Ik zou toch nog ‘n poging gaan wagen om met de Kerst ‘n lekker maaltje zelf gevangen kibbeling op tafel te krijgen 👍
  Groetjes, Henry

 9. Hugo > november 29, 2023

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Toch een positieve test voor je waadpak gedaan🌧️,nu nog de bijpassende schoenen en je bent waterdicht 😊. Toch nog een poging gewaagd in deze barre tijden. Als dit je laatste verhaal was van 2023, dan wens ik jou en je vriendin prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar toe.
  Groetjes Hugo

 10. ies > december 5, 2023

  Antwoord

  Hey Peter ik zie dat de krab en grondels toch fotogeniek waren, dank voor de renovatie van de sneeuwstormen. Heren dank wederom voor de leuke reacties en de daarbij geschreven goede wensen voor mij en mijn dinnetje en uiteraard van onze kant, veel panvis en goede gezondheid toegewenst.
  Groetjes Ies
  (afkorting van isaac, lol voor de mensen die dat niet weten)

 11. Peter(Fishguppy) > december 8, 2023

  Antwoord

  Ha Ies, ja is weer opgelost, denk toch dat het aan mijn laptop lag.
  Fijne feestdagen en een goed uiteinde en begin.
  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *