Home Gastvissers Arno op herhaling

Arno op herhaling

Advertenties


Hallo Peter en andere vissers,

gisteravond nog maar eens een keer geprobeerd de tong te belagen. De dag ervoor al in de ochtend geweest samen met Peter maar toen geen tong. Om 19.00uur vertrokken naar de Zeeuwse kust. Eenmaal aangekomen op het strand was er niemand. De zee was vlak als een spiegel en geen zuchtje wind. In de verte zag je het al donker worden en af en toe een bliksemflits maar dit trok via Vlissingen weg.

Arno op herhaling

Dus er kon gewoon gevist worden. Dit dachte ook meer mensen want het stond weer lekker vol. Het zou om 20.30 laagwater zijn. Rond half negen zag ik een paar tikjes en schokjes op de hengel en besloot maar eens te kijken. Het leek wel of ik vast zat aan een plastic zak ofzo want er was geen beweging in te krijgen. Eenmaal op de kant was het een grote noordzeekrap.

Arno op herhaling

Rond 21.45 riep mijn buurman tong. Even kijken en hij haalde er een hele mooie van 40cm uit. Hij had geen beet gezien en aan de andere ook 1 van 36. Hij ving er nog 5 bij van tussen de 30 en de 38cm. Rond 22.15 kreeg ik de eerste beet een ondermaatse van 23cm welke ik retour heb gezet omdat hij keurig voor in de bek gehaakt was.

Arno op herhaling

Een 3 kwartier later ving ik de eerste maatse van 27cm.

Arno op herhaling

Tussen 23.00 en 01.00 ving ik er nog 3 waarvan 1 ondermaatse iets groter dan mijn hand.

Arno op herhaling

De andere 2 waren 27 en 26cm.

Arno op herhaling Arno op herhaling

Om 01.00 gestopt omdat het aas op was. Hetvwater stond nu al halverwege het strand maar de tong bleef bijten. De vissers rechts lang me waren allang naar huis en hadden niks. Ze klaagde wel maar toen ik zei dat het beste tij nog moest komen zeiden ze dat als je in de 2 eerste uren van opkomend niks vangt het ook niks word. Ik heb net als vrijdag de eerste 2 uur met opkomend geen tong gevangen en daarna ging het los.

Ik hoop dat ze het lezen. Al met al een fijne dag gehad. Vanavond maar weer eens proberen.

Groeten Arno Jacobs en vang ze

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > augustus 2, 2012

    Antwoord

    Mooi gedaan weer Arno!
    In het donker is meestal toch beter.

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *