Home Gastvissers Zoutelande, donderdag 5 mei

Zoutelande, donderdag 5 mei

Advertenties

Hallo Fishguppy’s,

Vandaag besloten weer eens een keer vanaf het strand te gaan vissen, zand onder je voeten, rollende golven op het strand, survivaltocht door het mulle zand… heerlijk 😊

Om 11.30 uur laag water dus op tijd vertrokken. Eerst de verse zeepieren en zagers opgehaald bij Lobbezoo zeeaas, Frank had er een doosje Mourons bijgedaan om te testen.

Daarna snel door naar Zoutelande.
Om 08.10 uur aangekomen op de grote parkeerplaats bij sportvelden “Den Hoghe Hilt”, we hadden geluk, we konden nog tot 09.00 uur gratis parkeren 😉

Snel de spullen op de rug en een stukje wandelen naar de stek. Het eerste gedeelte is een mooi asfalt pad tot over de duinen, dan een klein stukje mul strandzand en vervolgens richting waterlijn.

Al snel stonden de hengels in de strandsteunen te wachten op actie.

Al snel kreeg Leon een flinke aanbeet en de eerste zeebaars was een feit, een mooie vis van 33 cm die na wat foto’s weer terug werd gezet om verder te groeien.

Daarna was het mijn beurt en ik begon de dag met een schar

Daarna werd het stil, erg stil… Dus genoeg tijd om wat foto’s te maken 😊

Mossels genoeg aan de palen

Strand lag vol met kwallen

Af en toe kwam er een visje boven, botje, scharretje, zeebaarsje. Niet van alle visjes werd een foto gemaakt..

Mooie schutkleur van het botje

Leon ving nog een mooie bot van 32,5 cm

Aan het eind van de sessie stond Leon even bij mij te buurten en zagen we dat hij op zijn hengel een flinke aanbeet kreeg, dit moest wel zeebaars zijn. Na een leuke dril kwam er een maatse zeebaars van 43 cm het strand op.

Van deze vangst is ook een filmpje gemaakt met leuk commentaar van de kijkende kinderen 🙂

https://youtu.be/LaeEWV94VgY

We hebben gevist met zagers, zeepieren en mourons.
Gebruikte onderlijnen: 3 haaks geclipt, 3 haaks met metalen afhouders, en de “2 hooks seabass Clipped loop Rig” van Sjaak Verhage van hengelsport de Zeebaars Cadzand.
Op alle lijnen werd wel een visje gevangen.
Leon was duidelijk de betere visser vandaag met 3 zeebaars, 2 schar en 1 bot.
Ik mocht de dag afsluiten met 1 schar, 1 botje en 3 verspeelde onderlijnen ☹

Op de maatse zeebaars na is alle vis weer terug gezet in het kader van “bevrijdingsdag”.

Nadeel van het strand bij Zoutelande is dat er plaatselijk kleiranden onder water liggen waar je onderlijn dan zodanig in vastloopt dat hij niet meer los te krijgen is. Ik ben nog van plaats veranderd maar schijnbaar had ik een kleirandenradar op mijn onderlijn zitten…

Al met al weer een erg leuke sessie met volop aanspraak van passerende strandgasten. Leuke gesprekken gehad met spelende kinderen die onder andere erg geïnteresseerd waren in dat ruige geweld van ingooien “Sooooo, die gaat wel ver!!”

Tot een volgende keer!
Groeten, Leon en Kees.

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Stefan Groenheide > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon,
  Mooi verslag en foto’s weer van jullie visdag, de vangsten lieten te wensen over, maar het kan niet altijd prijs zijn, anders is er ook niets aan.
  Laat de zeebaars jullie smaken!
  Groeten, Stefan

 2. Jack Jozen > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Leon en Kees
  Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt met heel duidelijke foto,s en nog vis gevangen ook alleen jammer dat het meest ondermaats was . En dat parkeren dat is ook nie leuk meer dat houd veel mensen tegen als ik zie hoe weinig dat er bij West Kapelle gevist word waar normaal deze tijd heel veel geep vissers staan zie nou niks meer . Maar jullie hebben in ieder geval het zilte nat gesnoven op naar de volgende sessie want de schar is volop aan aantocht .
  Heel veul groetjes Jack.

 3. Fishguppy > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hey Kees, zoals jij al wist, kunnen we nu ook de verslagen goedkeuren, onder het vissen, zonder WiFi, wat met de oude site niet kon.

  Erg leuk leesbaar verslag en zoals iedere maal met Leon, werp jij weer over de vis heen, zal weer heel gezellig geweest zijn!

  Groetjes Peter

 4. Nico > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon. Alle eerst een leuk video gemaakt vanaf het strand. Daarvan ook ook mooie foto’s genomen en met een leuk verslag er bij. Toch nog wat vis naar boven gehaald vooral van die Zeebaars en laat die maar smaken aan die kant.

  Groetjes. Nico

 5. Gino > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon,

  ja het betaalde parkeren wordt wel een dingetjes in Zeeland hé! Jullie hebben er in ieder geval een mooie dag opzitten aan het strand jammer dat de vangsten wat tegen vielen maar ja het is niet anders. Toch nog mooie foto’s genomen en een dito verslag van gemaakt.
  Het mulle zand dat is ook wat, pff! En ja waar zijn die zeemeerminnen nou heb er nog geen op foto gezien?
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 6. Kees Michielsen > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,

  Te ver werpen kan inderdaad nadelig werken.
  Ik heb eerst met beeide hengels ver gevist, daarna steeds dichterbij. Helaas pindakaas, ze moesten mijn aasjes niet hebben.
  Frappant detail, de zagers van Leon waren op en ik gaf hem een handje uit mijn pakje. Binnen 5 minujten een maatse zeebaars voor hem!
  Ik zal geen bekend spreekwoord aanhalen maar het begint het “het geluk…”
  Dat is wel het leuke aan vissen, je hoeft geen ervaren crack te zijn om toch vis te vangen, als je de basis kent dan kun je leuk vangen.
  Veel plezier nog maat, goede terugreis en tot ziens!

 7. ies > mei 6, 2022

  Antwoord

  Hey Kees en Leon, Dat strand ziet er zeer aanlokkelijk uit. De foto’s geven de sfeer goed weer en je verhaal maakt het verhaal verder helemaal af, Jammer dat de visvangst wat achter bleef, maar de omgeving maakt het algehele plaatje goed. Voor de volgende sessie meer maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *