Home Gastvissers Ies, even kijken bij het Beerkanaal

Ies, even kijken bij het Beerkanaal

Advertenties

Mijn zoon wilde nog even oefenen met de auto, volgende week beginnen zijn rijlessen en hij wilde weer even het gevoel opsnuiven.

Dus  dacht ik even kijken of er te vissen is, dan kan hij even stoeien met inparkeren schakelen en……hopelijk bijtijds remmen.

Tja vissen had gekund echter vangen betwijfelde ik zeer, dik bruin water, dus de hengels bleven in de auto en ik gluurde de omgeving af op jagende vis en jagende vogels beide niet gezien het water was zo dik dat je er geen 10cm door kon kijken. De sterntjes vlogen in een rechte baan zonder duik bewegingen en dat is normaal wel anders daar .Ik heb daar gezeten van half 11  tot 1400 uur dus het hele opkomende tij gekeken, ook geen straf hoor, heerlijk weer, een lekker soepje bij mij. Was prima te doen. Het hek stond er nog dus daar had ik zonder problemen langs naar beneden gekund, maar ja.

De centrale(kolen) stond volop te draaien, dacht dat hij gesloten was maar nee die denken ook ach de boeren krijgen toch de schuld dus draaien maar. Tja ik weet het de energie is nodig en zorgt voor een hele hoop salarissen voor een hele hoop mensen, dus ik ga hier niet zwarte pieten.

Ook een foto van de zogenaamde gullenbocht, voor de oud gedienden onder ons, daar aan de overkant was het ooit prachtig vissen.

Naast de Risk richting hartelhaven een paar jaar geleden mochten we er ineens niet meer vissen, was vogelbroed gebied geworden, nu is er op de foto te zien dat ze er zelfs huizen voor de meeuwen gebouwd hebben, uh denk te minste dat het dat zijn. Maar niet getreurd dat bruine water gaat weer weg en laten we wel wezen, de mensen die in de buurt woonden vanwaar dat bruine vandaan komt hebben grotere problemen en ellende meegemaakt als alleen het niet kunnen vissen. Helaas geen vangst bericht, maar een klein kijkje hoe het nu daar is

Groetjes ies

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

17 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hey Ies,
  ben iig weer heel blij, dat je weer eens de waterkant hebt opgezocht en ons mee laat genieten van de sfeer foto’s! Jammer dat het vissen achterwege moest blijven, met het bruine water, waarin vissen weinig nut zou gehad hebben!

  Groetjes peter

 2. Jeff > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hé iets,
  Het is toch bij ons niet alleen de vis wat trekt maar vooral het water!
  Lekker even wat frisse lucht!

 3. Gino > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Ies,

  Toch genieten met dit weer ergens aan een dijk… al is het dan zonder te vissen blijft het toch telkens genieten!! Dat vissen komt nog wel en toch wat mooie foto’s kunnen nemen. En gelijk nog wat rijles gegeven al kan dit zomaar gevaar opleveren aan de waterkant… 🥴.

  Grtjs Gino

 4. ies > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hey Peter, ik zie dat de foto’s niet op zijn kop staan. Heb jij dat goed gekregen? ik heb namelijk niets anders gedaan.
  Groetjes ies

 5. Nico > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Les. Toch mooie foto’s gemaakt en ook al heb je deze keer niet gevist. Maar dat zal wel de volgende keer wel goed komen.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 6. Peter(fishguppy) > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hey Ies, ze kwamen wel omgekeerd binnen, maar dan zet ik ze goed en stuur ze via een mailadres naar mijn andere mail en opgelost, niet zo’n groot probleem, moest ik bij de oude site bijna met alle foto’s doen, die te groot of te klein waren.
  Grtjes Peter

 7. ies > juli 22, 2021

  Antwoord

  oké, bedankt dan. grts ies

 8. Eldert > juli 22, 2021

  Antwoord

  Ha Ies
  Oo dit is genieten. Water blijft altijd trekken he . Iedere keer als ik naar Zeeland ga, voor familiebezoek of wat dan ook , altijd even naar de Inkeldijk . Al is het alleen maar om het water te zien en de zilte lucht te snuiven . En dat gevoel krijg ik nu ook haast van jouw ingezonden stukje . Morgen een berichtje van je achtertuin? 😁
  Groet Eldert

 9. Gino > juli 22, 2021

  Antwoord

  Eldert,

  Ik kan alle dagen wel een foto maken bij de Inkel hoor 😂😂

  Grtjs Gino

 10. Jack Jozen > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Ies
  Super dat je weer een beetje actief aan het worden bent en nu je het water gezien hebt en gesnoven zien we weer zo een vangst bericht van je . Henry en Ik hebben een tijdje terug een Neef van je ontmoet waar je vroeger geregeld mee ging vissen hij heeft zijn naam wel genoemd maar ik ben hem kwijt misschien dat Henry het nog weet. .Heel veul groetjes Jack.

 11. ies > juli 22, 2021

  Antwoord

  Hey Jack, Dat moet dan haast Rob geweest zijn die heb ik toen gek gemaakt van het zeevissen, tssss dat waren nog eens tijden, Zucht, waar zijn die gebleven. Lol

 12. ies > juli 22, 2021

  Antwoord

  Nog even niet Eldert, dan moet het lopen toch een stuk beter gaan. maar het kriebelt wel

 13. hugo > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hallo Ies,
  Dit is ook genieten met een grote G, aan het water. Ja het vissen zullen we zeker nog wel wat moeten uitstellen met dat bruine water. Maar het is zoals je zegt, liever dit dan al de ellende dat sommige mensen hebben meegemaakt.
  Waar oefenen met de auto u soms naartoe kan laten rijden.

  Groetjes Hugo

 14. Henry > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Leuk dat je tijdens de rijoefeningen van je zoon efkes tijd hah om naar het chocomelwater gaan te kijken. Ja het Beerkanaal roept leuke herinneringen op uit vervlogen tiiden, we hebben daar vroeger prachtige gullen en mooie wijting kunnen vangen ook nog toen de daar tegenoverliggende Papagaaienbek helaas al verboden terrein werd. Prachtige stekken, diep water en toentertijd uiteraard ook massa’s vis. Ik wist trouwens niet dat he nog bij het Beerkanaal kon komen om er ’n lijntje uit te kunnen gooien. De man die bij ons gezellig ’n babbeltje kwam maken was inderdaad je neef Rob, hij vertelde ons vol enthousiasme zijn visavonturen die hij samen met jouw beleefd had, Super!!! Voorlopig zullen we het vissen wegens de grote hoeveelheid zoet en vies water helaas efkes op ’n laag pitje moeten zetten. Ja zolang de kolencentrales nog draaien met ’n stevige subsidie van het rijk kan ik nog gerust wat hobbyen met m’n rooktonnetje !!!
  Hopelijk sta je bij het volgende verslag weer met ’n triomfantlijke grijns op ’n selfie met een joekel van een vis in je handen !!!

  Groetjes, Henry

 15. ies > juli 23, 2021

  Antwoord

  Ja Henry waren mooie tijden, wat betreft het Beerkanaal betreft, dat bestaat uit 3 delen; deel 1 tegenover de oude ppgb is formeel gesloten voor vrije visserij, maar wel toegankelijk voor aangemelde wedstrijden( was het mooiste stuk wat grote paling betreft)
  Deel2 is bij de roeiers haven top voor zeebaars met zeg maar feeder met rolloodje
  Deel 3; tegen het Hartelkanaal waar de gullenbocht ligt daar was het winters daadwerkelijk gullen bal. Lol mar dat jullie met Rob gepraat hebben betekend dus dat hij nog steeds qua uiterlijk op mij lijkt

 16. Henry > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hey Ies,
  Ja hoor, Rob zou inderdaad een tweelingbroer van je kunnen, uiteraard leest ie net als veel mensen die een vissenhart hebben met regelmaat de belevenissen die op Fishguppy gedeeld worden, alleen maar leuk natuurlijk om met deze mensen aan de waterkant gezellig wat te auwehoeren zeker als het zonneke lekker schijnt en je ene lekkere koele gele rakker in je knuisten hebt. Dat stuk Beerkanaal dat nu alleen bevist mag worden voor wedstrijden ja da bedoelde ik. Mijn rookton denkt ook met weemoed terug aan de tijd dat die lange palingen bijna met hun staart in het vuur hingen, mjammie……mjammie!!!!!

  Groetjes en……….tot betere tijden aan de waterkant, Henry

 17. Stefan > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hey Ies, goed verhaal, zelf viste ik er als klein ventje veel toen het nog afgesloten was van het hartelkanaal, op die zandschuiten met een haring lijntje wachten tot er een school makreel voorbijkwam en als bijvangst kleine bolkjes, wijtingkjes en gulletjes. Op de fiets en de Puch vanuit het Westland, wat jij deel 1 noemt wordt een enorme loods van een frisdrank merk gebouwd (dacht celavita), denk dat het daar ongeveer einde oefening is. Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *