Home Gastvissers Ben en kornuiten op de Westerschelde

Ben en kornuiten op de Westerschelde

Advertenties


Op stap met Lady “Wiesje”

De leden van de zeehengelsportcommissie van Sportvisserij Zuidwest Nederland leggen de reiskosten al jaren bij elkaar en als het “potje” vet genoeg is, dan boeken wij een dagje zeevissen op een charterboot. Drie commissieleden moesten om diverse redenen afzeggen.

Dit keer werd geboekt bij Hank Perree van de “Wiesje”. Dus iedereen was zaterdag ruim op tijd aanwezig aan de kade in Vlissingen, tegenover het Station. Maar de heren de Back (Piraat) en Perree hebben een ijzeren regel: wij vertrekken om 08.00 uur en dan zijn wij er ook! Het heeft dus geen enkele zin om al om 07.00 op de kade te staan!

Na een joviale ontmoeting (vooral van René, haha) werden wij welkom geheten aan boord van “Wiesje”. Een mooie ruime boot, zeker als je maar met 5 personen bent. De boot is voorzien van alle apparatuur en toilet. En in het midden staat een ruime, stevige bank. Aan de reling zijn hengelsteunen gemonteerd. Hank had gezorgd voor zeepieren en ik had zelf 3 kilo messen mee genomen van Saefarm uit Kamperland. Vers natuurlijk!

Door de sluis heen en koers gezet naar de Paardenmarkt. Net voorbij de Wielingen. Als er een vis gevangen zou worden, kregen wij koffie. Nou, dat duurde maar een minuut, want er zat veel vis. Mooie vis. Grote schar, grote wijting.

Ben en kornuiten op de Westerschelde

Degene die de eerste gul zou vangen kreeg een kus van Hank. Dat wilde niemand natuurlijk, maar Martien moest er aan geloven. Hij ving de eerste gul. En Hank kon zijn geluk niet op. Even later haalde Martien (die zeer ver van de boot gooide) zijn 2e gul binnen. Iedereen ving hier prachtige vis en Koen mocht ook delen in de gullenvangst. Hij ving de grootste en laatste gul van de dag.

Ben en kornuiten op de Westerschelde

Na een kopje koffie, een borreltje, broodje worst en een lekkere warme erwtensoep, was het inmiddels 13.20 geworden en werd besloten om nog eens te gaan kijken bij de zuidelijke kant van de walvisstaart. Koen had daar goede ervaringen. In het begin was het vrij rustig, maar er was ook geen stroom. Maar toen er een beetje stroom kwam, was de schar volop aanwezig. Wel ietsje kleiner dan bij de Paardenmarkt, maar zeker nog de moeite waard!

Ben en kornuiten op de Westerschelde

Ik moet zeggen: Hank is actief en helpt iedereen bij van alles en nog wat. Ik had maar één hengel mee genomen, maar kreeg op mijn verzoek binnen no time een 2e hengel. Een Osama Bin laden Fladen warbird. Compleet met molen. Iedereen heeft deze dag volop vis kunnen vangen. Ook Rien, hoewel duidelijk te zien was, dat hij toch wat wedstrijdritme mistte.

De snelheid van de boot van Hank is niet super groot, maar dat is geen probleem. De “verloren” tijd, maakt hij ruimschoots goed door niet op 5 minuten te kijken. Daarom waren wij eerst om 17.30 uur de haven weer binnen.

De “Wiesje” kan zeker geplaatst worden in de categorie: aanraders. En vanuit Vlissingen zit je met deze boot toch ook binnen een uurtje op de Paardenmarkt.

Het was een leuke dag, met een goede sfeer en een prettige, hulpzame, actieve schipper. En vis? Ik had 27 wijtingen en 21 scharren. En dat was meer dan genoeg!!!

Kamperland, 6 januari 2013/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Wermer R. > januari 6, 2013

  Antwoord

  Hoi Ben,

  Leuke dag gehad zo te zien!

  Ook best veel wijtingen welke wij van de kant maar moeilijk vangen.

  Groeten Werner R.

 2. Werner V > januari 7, 2013

  Antwoord

  Een mooie dag op het water met goede vangsten, leuk gezelschap en een schipper die wil werken voor zijn geld. Meer hoeft het niet te zijn en dat maakt onze sport ook zo mooi.

  Grtz
  Werner V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *