Home Gastvissers Westerschelde visserij

Westerschelde visserij

Advertenties


Hoi Peter en visvrienden,

Afgelopen zaterdag moest het weer eens gebeuren met de lange latten proberen wat maatse panvis bij een te sprokkelen.

2 weken terug ben ik nog wel ff gaan kijken of de karper actief was.

 

 

Nou die waren niet te houden hoor. Ik merk meer en meer dat de zoete visserij mij momenteel meer aantrekt dan het zoute, daar ben ik eerlijk in.

Maar een beetje afwisseling is niet verkeerd en in de winter kan de zoute visserij best leuk zijn.

Zaterdagochtend 06.00 uur stond ik op de stoep bij eagle voor wat pieren en zagers en om 07.30 uur was ik op de beoogde stek, ook wel bekend als de “schollenplaat”.

Alleen de schol is verdwenen, zo lijkt het…

De toppen gingen gelijk rammelen, echter ik werd vaak gefopt, de wijting haakten zich zelf slecht naar mijn idee onder andere door de niet of geringe stroming op deze stek. De botten bleven wel hangen en zodoende kwam er regelmatig vis op de kant, op 1 na allemaal ondermaatse wijting en verder een tiental botten tussen de 22 en 32 cm.

 

 

Heb gevist van 07.30-14.00 uur en ook ik trof een bui die om 10.00 uur begon en niet meer stopte, dat soort dagen moet je niet te vaak hebben hoor.

Iedereen alvast fijne feestdagen gewenst en misschien komt er dit jaar nog wel een verslag van mijn kant, ik blijf graag vissen en doe niet aan een winterstop😉

Groeten,

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 11, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan, so wat een mooie karpers en op het zout ben je ook niet voor niks geweest, zo te zien. Tja schol moet nou niet echt veel van de kou hebben, maar mooie wijting kan ook lol opleveren.

  Grtjes Peter

 2. Hugo > december 11, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Je word een echte karper kampioen, wat een beesten man. Ja als het zoute je bijna een gans jaar in de steek laat kan ik begrijpen dat het zoete je kan bekoren. Je hebt je blijkbaar toch niet verveeld aan de schollenplaat.als ik het beeld materiaal bekijk, Laat ons HOPEN dat 2024 wat meer tong in het emmertje brengt. Prettige feesten toegewenst.
  Groetjes Hugo

 3. ies > december 11, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan, heerlijke visserij op de karper, ja door daar op te vissen is er meer plezier te beleven dan die ondermaatse wijtinkjes, leuke sport en ze zwaaien altijd nog een keer naar je met de staart als je ze weer laat zwemmen, het zijn echt vriendelijke vissen, maar inderdaad als de wijting aan de maat is en gullemans doet mee dan trok het zoute mij toch elke winter aan, zal best wel komen omdat we vroeger met een gesloten tijd te maken hadden van het zoete water. Maar mocht het toch je laatste verslag zijn dit jaar dan alvast een gezond en gelukkig en niet te vergeten visrijk nieuwe jaar toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Leen > december 12, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Zowel zoet als zout weer lekker bezig geweest
  Dat waren een paar mooie karpers
  En op het zoute ook lekker wat gevangen
  Helaas niet voor de pan maar wel lekker bezig geweest
  Groetjes .leen

 5. Nico > december 12, 2023

  Antwoord

  Hoi Stefan. Alle eerst wat een prachtige foto’s genomen van beide vissessie. Ook een leuk verslag er bij mooi man. Ook voor Jou en de Familie Fijne kerstdagen en een gezond visjaar 2024 toegewenst.

  Grtjes. De Zeehondentemmer.

 6. Henry > december 12, 2023

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Een verslag met prachtige foto’s 👍Karpers zijn prachtig vissen, hier aan het kanaal in Lommel wordt er ook flink op 🎣maar …..die vissers hebben beetverklikkers, liggen in ‘n tentje te pitten en als de verklikker piept (oftewel de wekker afloopt) is het binnendraaien dus…..niet mijn ding. Ook jij hebt voor wat 🐟in de pan helaas ook 4 uur in de regen gestaan😰Gelukkig toch wat vis voor het thuisfront kunnen scoren, net als voorheen op de grote tong is nu voor iedereen de hoop gevestigd op grote wijting, misschien gaat dat nog komen. Ook voor jouw en je fam. hele gezellige feestdagen en een visrijk en gezond 2024.🎣🐟🐟🍺
  Groetjes, Henry

 7. Eldert > december 12, 2023

  Antwoord

  Ha Stefan
  Mooi verslag van je beide sessies. Het was idd een natte boel maar bij jou zal het wel hetzelfde zijn geweest als bij mij …. het meeste viel naast me.
  Als je nog een keer gaat , dan alvast veel succes en anders alvast fijne feestdagen.
  Groet, Eldert

 8. Jack jozen > december 14, 2023

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Weer een mooi verslag van jou als karpers nou eens zeebaarzen waren geweest dan had je een mooi panneke vis gehad zoet water was ook jaren geleden mijn ding ben nog eens kampioen geweest van de Fhilips visclub nu al 30 jaar zout .Trouwens die stek waar je nu hebt gehengeld is wel iets voor Henry en Mij met al die mooie botten je weet daar maken wij lekkere file van. Ook voor jou en je Fam, hele fijne Kerstdagen en een super en visrijk 2024.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Nico > januari 1, 2024

  Antwoord

  Hoi Peter. Marian Romy en Paul En alle schrijvers naar Fishguppy de beste wensen voor 2024. En dat we weer vele vangsten mogen zien op deze toch prachtige vissite.
  Natuurlijk ook met zeer goede gezondheid voor allen .

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 10. ies > januari 2, 2024

  Antwoord

  Uiteraard, sluit ik mij bij deze wensen aan.
  Groetjes Isaac

 11. Paul > januari 19, 2024

  Antwoord

  Helemaal top dit!

  Groeten Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *