Home Gastvissers Kees en Leon, vissen aan de Banjaard

Kees en Leon, vissen aan de Banjaard

Advertenties

Op donderdag 22 juli ben ik samen met Leon naar het Banjaard strand gereden om te proberen een haai of zeebaars te vangen.
Aangezien het omstreeks 07.15 laagwater was zijn we op tijd vertrokken en om 04.30 uur stonden we op het strand.
Het was een lange, moeizame ploetertocht door het mulle zand maar we hebben het hijgend, steunend en kreunend volbracht!
Als aas hebben we vandaag steekzagers en pieren van de firma Lobbezoo gebruikt.
We hebben ieder 1 hengel voorzien van een zeebaarsonderlijn en de andere van een onderlijn met kleinere haken voor eventueel platvis of tong.
Ik heb de zeebaarsonderlijn van Sjaak Verhage van hengelsport de Zeebaars gebruikt
Al vrij snel ving ik op de platvisonderlijn een klein zeebaarsje van ca 20 cm. De nul was eraf.
De eerste inworpen leverden bij mij steeds een visje op, kleine zeebaars en een scholletje.
Ondertussen was de zon opgekomen boven de Oosterscheldekering, een erg mooi gezicht!

Na een mooie aanbeet op de “platvis”-hengel ving ik het eerste haaitje van de dag, ongeveer 70 cm lang, na een paar foto’s is deze snel weer teruggezet.

Op de zeebaarsonderlijn ving ik daarna een zeebaars van 37 cm die ook teruggezet werd na de statiefoto.

Daarna werd het stil, erg stil… Er kwamen steeds meer strandgasten en we mochten daar maar tot 10.00 uur vissen.

Rond 09.00 uur kwam er een man aan (later bleek hij Tom te heten) met drie kinderen, Ruben, Joep en Daan. Deze kinderen waren garnalen aan het vangen met een netje en vroegen of we al iets gevangen hadden.
Ik vroeg toen of ze voor mij niet wat garnalen hadden zodat ik daar mee op haai kon vissen.
Uit zeer betrouwbare bron wist ik namelijk dat je met garnalen vaak haai kunt vangen.
Nadat ik enkele garnalen aan de platvisonderlijn had gedaan werden deze met een ferme worp een flink eind de zee in gegooid.
Binnen 10 minuten werd de hengel helemaal kromgetrokken, snel de slip wat losser gezet en er was flink weerstand aan de andere kant van de lijn.
Tom, Ruben, Joep en Daan kwamen ook kijken en nog wat andere strandgasten waren nieuwsgierig wat er zo hard aan de hengel aan het trekken was.
Na een leuke dril waarbij de vis diverse malen enkele meters lijn van nam kwam er een mooie haai in de branding te voorschijn. Deze haai was dus gehaakt op een gamakatsu platvis haak nr. 6!
Ruben wilde graag op de foto met de haai en dat hebben we met plezier gedaan.

De foto’s werden naar Tom gemaild waarop ik de volgende reactie terugkreeg:

Hallo Kees,
Bedankt voor de foto’s

Ruben is een groot vis-fanaat. Toen hij begin van de week in Zeeland kwam, had hij nog de wens uitgesproken om een keer hier in de zee te vissen. Het liefste zou hij een haai willen vangen. Deze haai is dan wel niet zelf gevangen, maar een gedeelte van zijn wens is al uitgekomen.
Als je nog een keer gaat vissen, dan laat maar weten. Dan komen de jongens weer garnalen voor je vangen.

Groetjes en goede vangst nog,
Ruben, Joep, Daan en Tom

 

Hartstikke leuk dat enthousiasme van die kinderen!

Natuurlijk zelf ook even op de foto gegaan met de haai die overigens ruim 96 cm was.

Hierna de haai teruggezet waarna deze met opgeheven rugvin maar een gekrenkt ego terug zwom naar dieper water.

Inmiddels was het bijna 10 uur dus tijd om op te gaan ruimen. Bij de laatste draai nog een klein zeebaarsje van ca 15 cm.
Daarna de tocht der zuchten weer gedaan en uitgeput bij de auto aangekomen.

Het was echter nog te vroeg om weer naar huis te gaan en we hadden nog volop aas over. Dus richting Westkapelle en daar op het terras bij “Brasserie de Tijd” een lekkere cappuccino met appeltaart en slagroom genomen.

Na deze welkome onderbreking verder gereden naar de vuurtoren op de dijk bij Westkapelle.
Daar stonden maar een paar mensen te vissen dus er was plaats genoeg.
Een leuk plekje uitgezocht en de hengels ingeworpen, en weer ingehaald, nieuw aas eraan en weer ingeworpen enzovoorts enzovoorts enzovoorts…
Ondanks verwoede pogingen bleef het bij 1 kleine platvis die Leon ving. Gelukkig was hij nu ook van de nul af, bij de Banjaard had hij wel enkele beten gehad maar niks kunnen vangen.
Omstreeks 13.00 uur hoog water en gelijk na het keren van het tij begon er heel veel vuil in de lijn stromen, we kregen met moeite de onderlijnen weer op de kant.
Nadat ik 3 keer flink vast gezeten had en voorslagen met onderlijnen verspeeld had was het wel genoeg geweest. Dit was niet leuk vissen meer.
We hebben de zaak ingepakt en zijn teruggereden voor een verlate lunch bij bovengenoemde Brasserie.

De hele dag lekker weer gehad, zon en een briesje uit noordwest.
Moe maar voldaan naar huis gegaan.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hey Kees,
  echt superleuk man!
  Ziet dat gezicht van die jongen, echt genieten!
  Dat van die garnalen dat wist ik ook, maar heb er nooit ruchtbaarheid aan gegeven, omdat ik zelf niet zo graag op haai vis, vind het wel een leuke vis om een keer te vangen, maar ik heb er al zoveel gevangen, van mijn leven en dan gewoon als bijvangst, maar ik ben toch eigenlijk een panvisser!
  Samen vissen is idd erg lang geleden, moeten we echt weer eens doen, als mijn zin helemaal terug is.

  Zag wel dat die grote haai, op de foto, bij jou een wondje aan het staart gedeelte vertoont, hoe zou dat komen? Een tope?

  Jij bent tot nu toe de eerste die zelf de linken bij mij weet te plaatsen, maar jij werkt zelf ook met wordPress en dan weet je dat, he?

  Groetjes Peter

 2. ies > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees en Leon,
  Wat een heerlijk verslag en schitterende foto’s en inderdaad zijn verse garnalen top aas, vroeger toen de Maasvlakte net aangelegd werd viste ik zomers op de Westplaat met niets anders. daar zaten weliswaar geen haaien maar de botten waren er ook verzot op. Leuk te horen dat de kinderen van Tom nu hebben mee kunnen maken dat er ook haaien mee gevangen kunnen worden. Voor de volgende sessie uiteraard weer succes toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Nico > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Leon. Alle eerst weer een prachtige foto’s genomen en daarvan met een leuk verslag er bij. Ja zo zo zie je maar dat je op een andere plaats een stuk minder vang. Maar zo te zien op de foto was het genieten geblazen van die kleine man met dat Haaitje die hij vast had. Voor de volgende keer weer heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 4. Eldert > juli 23, 2021

  Antwoord

  Wat een schrijverstalent . Wat een mooi verslag van zo een visdag. Blijf insturen , Kees en Leon.
  Groet Eldert

 5. hugo > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Wat een leuk verslag om te lezen man, Zelf heb ik 1 maal een haai gevangen heeel lang geleden (zandhaai) toen ik met de boot op makreel aan het vissen. Je hebt toch een jongensdroom laten uitkomen mooi toch! Toch een mooie vis hè zo’n haai. Succes bij je volgende sessie.

 6. Gino > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees,

  een leuk verslag met de prachtige foto’s erbij is het helemaal toppie. Leuk dat je die kleine hebt mee laten genieten bij je vangst maar ja het was ook zijn aas natuurlijk ,haha !
  Je hebt er ook nog een pracht /genietdag van gemaakt met de koffie en gebak en later nog een lunch dat is genieten toch .
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 7. Kees Michielsen > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hey Peter,
  Leuke reactie!
  Dat plaatsen van de linken is geen tovertruck hoor 🙂
  Ik maak het verslag in word en hang daar de hyperlinks aan de betreffende woorden.
  Wordpress neemt dat over, net als de tekstopmaak vet en cursief.
  ’t is maar een weetje 🙂

 8. Jack Jozen > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en natuurlijk Leon.

  Je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt Kees en aan de glunderen gezichten had het iedereen naar zijn zin lekker de zeelucht op snuiven dat is genieten . Weer een dag zonder de stofzuiger heb je de diepte app ook gebruikt Kees want dat wil ook wel eens goed werken die had je ook een keer bij bij West Kapelle toen stond die kennis van me uit Roosendaal naast je met zijn vrouw. Wij mijn maatje Henry en Ik zitten te wachten tot de waterweg weer een beetje schoon is hopelijk komt dan eindelijk de tong weer los .Veul groetjes Jack.

 9. Kees > juli 23, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Ja hoor, eerst even gekeken op de diepte-app hoe de situatie daar is. Aan de hand daarvan de stek gekozen. Jammer dat je er niet op kunt zien dat je dan een best eind door het mulle zand moet ploeteren 😉

 10. Henry > juli 23, 2021

  Antwoord

  Beste Kees,

  Als je om 4.30 uur al over het strand banjert kun je ook wel meedoen met het programma Vroege Vogels !!! Een prachtig verslag met bijgaande foto’s, Chapeau!!! Ja als je momenteel wat vis wil vangen moet je met de toevoer van de enorme hoeveelheid zoet en vies water alleen vanaf het strand een poging wagen. Jullie hebben toch wat vis op de kant kunnen draaien en die mooie foto van die trotse Ruben, fantastisch toch als je zo’n kinderhart blij kunt maken, trouwen die foto van jezelf met die haai in je knuisten kan ook zo in het visblad, een prachtig plaatje. Wat betreft de locatie in Westkapelle bij de vuurtoren, daar hebben wij ook slechte ervaringen opgedaan, veel vastzitters en weinig vis. De cappucino met gebak is natuurlijk wel in de smaak gevallen. Veel plezier en een goede vangst bij jullie volgende visserij

  Groetjes,Henry

 11. Jeff > juli 24, 2021

  Antwoord

  Hé Kees,
  Nogmaals heerlijk om te lezen!
  En er is niks mooiers dan vissen met de volgende generatie! Zorg dat ze daar hun tijd en geld insteken, hebben ze geen tijd meer voor ongein! Haha

  Succes voor de volgende
  Jeff

 12. Stefan > juli 25, 2021

  Antwoord

  Hey Kees, heb erg genoten weer van je verhaal en het feit dat je de volgende generatie klaar stoom voor het echte werk, ondanks dat je ze niet kent, goed bezig! Ik hoop ook ooit nog eens een haai te vangen, maar moet ik het wel gaan proberen natuurlijk.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *