Home Gastvissers Nog een keer proberen

Nog een keer proberen

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Nog een keer op de tong dit jaar.  Maar wanneer ? Veel keus had ik niet behalve vanavond.  Dus ja, buienradar in de gaten gehouden,  weeronline ….. de een gaf best goed weer op , de andere bagger. Dus de gok gewaagd en buienradar gevolgd .
Ik naar Wout om zagertjes en daar begon het al , een lekker mals regentje.  Om 16.00 kom ik aan de waterkant en ook daar regende het. Afijn , we zijn niet van suiker dus hengels klaarmaken en gaan. Ik had mijn eerste lijn nog niet in het water liggen en wat denk je ? Staat er een filmploeg van omroep Vlaardingen voor m’n neus . Meneer mag ik u wat vragen stellen ? Natuurlijk,  het was altijd m’n droom om filmster te worden en nu kreeg ik dan eindelijk de kans . Over het hoge water , inderdaad ja , best hoog. Afijn , dat ook weer meegemaakt en nu vissen. Al vrij snel kwam de eerste binnen en jawel …. Natuurlijk een bot. Vrij snel er na een wijting . En jawel , na 1,5 uur ongeveer toch een tongetje . Net aan de maat , 25 cm.
En voor de rest ? Wijting , wijting en nog wat wijtinkjes.  Ook nog een paar botjes maar het was geen vetpot. Om 20.15 uur had ik het wel gezien. Aardig doorweekt en het besluit genomen om nooit meer buienradar te raadplegen. Maaar een bui gehad vanavond , die duurde wel van 4 tot 8. Ook de stoomboot gezien , die moest vast de Sint even gaan ophalen.
 De vissenbeesten hadden geen zin in m’n zagers . Volgende keer eens wat anders proberen.  Misschien dat Wout dan zaagpouce in het assortiment heeft . Kijken  of dat beter gaat . Ik heb de tel aardig kunnen bijhouden deze avond en ik kwam tot 5 botjes , 1 net maatse tong en 10 wijtingen waarvan er 4 redelijk aan de maat tussen de 28 en 31 cm. Ze worden wat groter maar het overgrote deel is nog klein. Nog even geduld .
Met visvriendelijke  groet,
Eldert.
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 15, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, bikkel!
  Toch gegaan ondanks het slechte weer, wind en soms veel regen.
  Het enige positieve wat ik er verder uit kan halen, is de maatse tong en vooral dat er toch al maatse wijting binnen kwam, mondjesmaat welleswaar, maar het is een begin.
  Mocht je nog gaan, suc6!
  Grtjes Peter

 2. Nico > november 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jij heb in ieder geval toch nog vis gevangen waarvan de meeste nog te klein zijn .Hopelijk de volgende keer meer Maatse vis dan en leuke foto’s gemaakt en
  een leuk verslag. Dan de regen trotseren dat doen niet veel mensen dus een grote bikkel ben je dan. Voor de volgende keer succes toegewenst alvast.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 3. John Pieper > november 15, 2023

  Antwoord

  moge Eldert dat zeeuwse bloed stroom toch nog je adderen regen of wind maakt niks uit vissen
  heb je een tel raam gekocht?
  tong zal nu wel klaar zijn ik blijf de eerste maanden wel in zeeland wijting en schar vangen
  groeten jou oude telmachine

 4. ies > november 15, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, jammer dat het weer minder was. Maar je hebt leven op je toppen gehad en maatvis gevangen dus je komt niet om van de honger. Maar ja verzuipen door de regen wordt je ook niet blij van. Bij buienradar scrol ik meestal door naar de europese kaart want hoe gek het ook klinkt die is toch wat accurater voor het controleren. Van de wind hou ik meestal windguru aan maar wil je meer vergelijken wat betreft het weer voor de regio HvH neem eens een kijkje op https://www.wshvh.nl een site voor windsurfers uiteraard voor je volgende sessie meer maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Henry > november 15, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Buienradar staat bij ons al jaren te boek als “Buienrader !!!!”Ha, ha. Toch in ieder geval ’n poging gekregen om je snuit als filmster te promoten en de stoomboot gezien. Regen en nog eens regen en daarbij bijna vooraf al te weten dat de vangsten schraal zijn nodigen ons niet uit om de verre reis naar het zoute te maken. De tong is en blijft een topper om te vangen en dat is je ondanks het slechte weer toch gelukt. Voor de wijting maar zeker ook de schar kunnen we ons geluk denk ik het beste gaan beproeven aan de kust.
  Veel plezier en een goede vangst bij je volgende visserij.
  Groetjes, Henry

 6. Jack jozen > november 15, 2023

  Antwoord

  Hallo Eldert.
  Ja met die weer berichten zijn wij Henry en Ik ook altijd in de knoop wel of niet altijd weer een verrassing. Maar nooit geschoten is altijd mis he al was het dan niet super toch nog vis voor het panneke en dat de wijting op komst is geeft toch ook weer een goed gevoel
  Op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. ies > november 15, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, ondanks die negatieve regenbui, het is tenslotte niet echt leuk om vanonder de paraplu te moeten vissen heb je toch weer de zeer smakelijke tong en 4 maatse wijtingen gevangen waar je toch makkelijk 2 porties kibbeling van af kunt halen. Al met al meerdere keren de toppen bewogen door vis, dat is dit jaar wel eens slechter geweest. Uiteraard voor je volgende sessie beter weer en de gedroomde tongen toe gewenst.
  Groetjes Ies

 8. Stefan > november 15, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, leuk verslag weer, je bent een echte die hard om te gaan met de regen, maar ja, als je eenmaal de kriebels hebt dan kun je niet meer thuis blijven. Opvallend dat bij jou toch de wijtingen wel aanwezig waren, de ene dag is de andere dag niet.
  Alvast succes de volgende keer.
  Groeten,
  Stefan

 9. Martijn Boone > november 16, 2023

  Antwoord

  Ons visavontuur was zo slecht nog niet Eldert qua tong als ik dit nu lees, en het bericht van Stefan. Volgens mij heb ik niets gemist? Qua vis en weersomstandigheden… Toch leuk geprobeerd Eldert, op naar 2024 wat de tong betreft. Hopelijk beter dan dit jaar.

 10. Eldert > november 16, 2023

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties. Wat de tong betreft geloof ik er ook niet meer zo in. Maar daar zijn de meningen over verdeeld . Ik hoop wel dat ze volgend jaar wat eerder aanwezig zijn als dit jaar .
  Henry en Jack , als ik jullie een tip mag geven….. ik heb van jullie al een paar keer gelezen dat het bezwaarlijk is om met visspullen dat eind over de duinen heen te moeten lopen. Zelf , als ik naar Zoutelande ging parkeerde ik mn auto bij de kerk zo dichtbij mogelijk de overgang en dan was het de trap op en sta je eigenlijk gelijk op het strand. Nollestrand was bij mij wat minder favoriet maar als we met de club daar vistten , parkeerden we de auto altijd achter de tennisbaan . Maar dat kon alleen van okt tot april als ik het goed heb . Ik weet niet voor 100% zeker of dat nog kan want daarvoor is het al te lang geleden dat ik daar geweest ben. Maar daar hoef je bijna niet te klimmen e sta je ook zo op het strand .
  Misschien dat jullie hier wat mee kunnen?
  Groet Eldert

 11. Henry > november 18, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Bedankt voor je tip betreffende het strandvissen👍Ook wij hebben inderdaad ( in onze jongere jaren😂) wel eens geparkeerd bij de tennisbaan om zo het Nollenstrand te bereiken. Ook gingen we toentertijd op de boulevard in Vissingennen bij het speeltuintje in Zoutelande. Het is niet alleen de klim over de duin maar natuurlijk ook het meeverhuizen met het tij. Als we meestal vroeg uit de veren zijn om zelf ons aas te steken en dan de autoreis van de steekplaats wederom naar de visstek kiezen we er voor om op ons gemak tijdens het 🎣niet meer te hoeven verhuizen. Toch hebben we voornemens om naar Westkapelle te reizen om daar te proberen of we wat schar en/of wijting aan de haak kunnen slaan. Uiteraard komt van deze belevenis dan ‘n verhaaltje bij Fishguppy te staan.
  Groetjes, Henry

 12. Hugo > november 19, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Als je de buienradar volgt kan je soms bedrogen uitkomen. Vissen in de regen is voor mij ook uit den boze, geef mij maar de koude nachten. Toch wat vis gevangen, en nog een tong voor de pan. Positief is dat de wijting begint te komen, dan ga ik naar Maassluis of het nollestrand. De moed niet verliezen zou ik zeggen, gaan met die banaan…of met je vislijn😂. Succes bij je volgende sessie.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *