Home Gastvissers Vissen Amazonehaven Maasvlakte, Stefan

Vissen Amazonehaven Maasvlakte, Stefan

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Voor dit weekend het plan gemaakt om uit de wind te gaan vissen op de landtong Rozenburg bij het instructiecentrum, dit vanwege de voorspelde harde Zuidwester en eigenlijk wist ik ook zo 1,2,3 geen andere stek.

Echter, zaterdagmiddag kreeg ik een tip dat ik beter naar de Maasvlakte zou gaan, in de Amazonehaven is het te doen…

Nou weet ik eigenlijk ook wel dat daar voornamelijk kleine vis te vangen is, maar op foto’s was toch een respectabel aantal maatse vis te zien.

Plannen dus maar omgegooid en eigenlijk leek het me wel leuk, weer eens op een nieuwe stek.  Bovendien is het water in de waterweg vermoedelijk ondertussen meer zoet dan zout.

Toen ik zondagochtend rond 07.00 uur het aas ophaalde bij Rinus eagle kreeg ik nogmaals de bevestiging naar de Amazonehaven te gaan. Ik heb daar niet eerder gevist eigenlijk, maar aan het eind kon je vlakbij je auto vissen, en dat bleek te kloppen, er was gelukkig ook nog plek.

 

 

Een iets breder stuk, gelukkig ook maar want aan de vangrail staan had ik echt geen zin in, ook al is er op zondag weinig verkeer daar.

De eerste draaien waren doubletjes en dat zette de toon voor de rest van de dag.

 

 

Geen joekels vooralsnog, maar volop leven in de brouwerij.

Er stond nog iemand te vissen en er kwam nog een koppel bij, wat het precies vol maakte op de stek om zonder problemen te vissen.

Er staat nagenoeg geen stroming en diep water binnen handbereik.

Ook hier geldt wel, hoe verder, hoe dieper en misschien kwamen daar ook de wat grotere vandaan.

 

 

Eerst een mooie schar…

 

 

Daarna gevolgt door wat mooie wijtingen en nog meer scharretjes.

De wijtingen voerden de boventoon, maar ook de schar liet zich niet onbetuigd. Ik wist diverse tripletjes te vangen. Ook zat er af en toe een steenbolkje bij.

 

 

Er zaten diverse best mooie tussen en dus vulde ik ook mijn emmer, want ik heb wel zin in een maaltje wijting.

De maatse scharren, dat is voor mij wel 25+, wilde ik graag meenemen voor een collega.

 

 

Ik wist nog wat grotere vissen te vangen en maakte selfies voor de strijd de giganten.

 

 

Een wijting van 28 cm. even later gevolgd door 1 van 30 cm.

 

 

Ook wist ik nog een schar van 28 cm. te vangen.

 

 

Ik heb gevist van ongeveer 08.15 tot 15.30 uur en toen waren de 100 pieren op, ik denk dat ik aan de helft wel vis heb gevangen, er zat werkelijk geen draai zonder vis bij.

Er zitten best wat haken en ogen aan deze stek, met de emo achter je en op droge dagen een zwarte stoffige bende en het is er regelmatig behoorlijk druk heb ik me laten vertellen en vaak veel kleine vis. Gelukkig heb ik het deze keer goed getroffen, er zijn zat mensen die thuis blijven met dit weer en bovendien heb ik best wat maatse vissen weten te vangen.

Ben vergeten een totaal foto te maken, maar heb 4 flinke scharren meegenomen en een tiental maatse wijtingen.

Nu heb ik weer minimaal 2 weken de tijd om na te denken waar ik de volgende keer weer zal gaan vissen.

Groeten,

Stefan Groenheide

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > januari 22, 2024

  Antwoord

  Mogguh Stefan, wat een mooie sessie weer en dat op een nieuwe stek, die idd erg bekend staat om veel winter vis, veel maar erg klein en jij bewijst weer het tegendeel! Chapeau.!
  Had eerder verwacht dat je voor de Westerschelde had gekozen met deze wind.
  Ik onthoud de visjes tot het nieuwe item online is van de giganten.

  Grtjes Peter

 2. Leen > januari 22, 2024

  Antwoord

  Hoi Stefan
  Dat was geen verkeerde sessie
  Een hoop vis op de kant dus lekker bezig geweest
  Ook al is er niet veel aan de maat
  Maar toch een paar mooie uitschieters
  En dat op een nieuwe stek voor jou
  Ik ga daar ook maar is kijken de volgende keer
  Groetjes.leen

 3. ies > januari 22, 2024

  Antwoord

  Helemaal top Stefan, zo te zien was dat weer hard werken, Tja toen er nog een strandje was ben ik daar regelmatig geweest. Je hebt in ieder geval bewezen dat je daar dus ook grotere vis kunt vangen, dus neem aan dat het er straks weer mannetje aan mannetje staat. Maar een mooie sessie met iedere ingooi vis en met een prima foto serie blijft het smullen geblazen, Uiteraard voor de volgende keer een zelfde resultaat toegewenst.
  Groetjes Ies

 4. Nico > januari 22, 2024

  Antwoord

  Hoi Stefan. Zo te zien op de mooie foto’s die je heb genomen was het werken geblazen. Dan ook nog uit de wind gestaan en de auto vlakbij.. En in ieder geval heb je daar een ook mooi verslagje er van gemaakt. En voor de volgende sessie heel veel succes alvast toegewenst dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 5. Eldert > januari 22, 2024

  Antwoord

  Ha Stefan
  Weer lekker bezig geweest man . De kou getrotseerd om te vissen op een nieuwe stek voor jou . Fijn dat het beloond is . Succes de volgende ronde en laat ze smaken he .
  Groet, Eldert

 6. Henry > januari 22, 2024

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Een mooi verslag van je belevenissen aan de Amazonehaven. Ook wat de vangst betreft mag je zeker trots op jezelf zijn, ik denk dat je tot heden sowieso de koploper bent wat betreft de grootte van de vis in 2024. Wijting van 30 cm en schar van 28 cm zijn vissen waar menig hengelaar momenteel alleen maar over droomt. Er wordt natuurlijk overal wel ’n visje gehaakt maar het merendeel is helaas dikwijls meeuwenvoer.
  Deze stek is uiteraard ook bij ons bekend en bied zoals je al aangeeft plaats voor maximaal 4 tot 5 personen dus ik denk, net als Ies, dat na het lezen van dit bericht verschillende vissers bij aankomst om kunnen draaien omdat de stek vol staat met enthousiastelingen. Nogmaals een prima verslag met een aantal maaltjes heerlijke verse vis, EET SMAKELIJK!!!!!
  Groetjes, Henry

 7. Hugo > januari 22, 2024

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Dit heb jij weer goed gedaan man, was precies een fulltime job daar. Ken de stek niet persoonlijk maar veel plaats heb je daar blijkbaar niet om te staan. Toch eens een verslag waar mooie maatse vissen zijn gevangen, maar dat zijn we van jou wel gewend hè. Succes bij de volgende sessie.
  Groetjes Hugo

 8. Jack jozen > januari 22, 2024

  Antwoord

  Hallo Stefan..
  Wat een super dag als we dat moeten zien als aanloop naar 2024 dat kan me nog wat worden. Er is een nadeel aan die stek als het droog weer is dan ben na een visdagje net een Kolenboer maar jij hebt het goed getroffen en ook weer prachtigen foto,s er bij geplaast ik moet nog zien dat er iemand die maten vis kan overtreffen geweldig op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Martijn Boone > januari 22, 2024

  Antwoord

  Heej Stefan. Dit ziet er echt goed uit zeg!! Veel vis, ook panvissen erbij, en hele mooie foto’s!👍👍 Daar maak je me echt jaloers mee, en ik denk niet alleen mij…. Suc6 de volgende ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *