Home Gastvissers Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter,

Met wat vertraging een kort verslagje van woensdag 21 januari. Eindelijk kon ik een dagje verlof nemen om te gaan hengelen. De weergoden voorspelden droog maar wel fris weer met een Z-ZO wind 3 à 4 Bft. Niets kon me na al die vis loze weken nog tegenhouden ,het kriebelde al te lang en ik zou de koude maar trotseren. Na het aas te hebben opgehaald bij Van Dixhoorn richting Colijns gereden . De thermometer stond toen op -2 graden . Ik moest dan ook mijn ankerkoordklem ,of hoe ze het ook noemen, mijn voorruit en zelfs mijn meertouwen ontvriezen met zout water. De motor start gelukkig bij de eerste pogingen. Op het meetstation zag ik dat de wind meer uit het Oosten komt met een windkracht 5 Bft nou ja we zijn er nu. Het is bijna LW dus dat wordt vissen tegen de wind in. Ik besluit toch maar eerst tegen de rode betonning te gaan ankeren op een meter of 16 en zolang de stroming van het opkomende tij er nog niet in zit valt het best mee.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Er varen opvallen veel sleepboten vandaag op de Oosterschelde met uitgestrekte netten, dus moet er toch nog vis zitten . Geen enkel ander visbootje gezien, ben ik dan de enige gek ? Met de laatste stroming heb ik algauw de eerste aanbeten maar met veel missers en af en toe komt er een ondermaats scharretje boven die uiteraard retour mogen. Het is pas als de stroming er terug inkomt dat de eerste mooie scharren bovenkomen.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Vandaag hebben ze de voorkeur aan de gewone diepvries franse tappen boven de gezouten diepvries tappen en het verse aas. Maar die hebben dan ook al menig maal als reserve aas mee geweest en ruiken overheerlijk .

Met de regelmaat komt er toch een visje boven heel soms een doublet.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Het duurt erg lang voor de stroming aantrekt waardoor de boot lang dwars op de golven blijft liggen en het minder comfortabel is om te vissen, laat staan om mijn splinternieuw fotoapparaat op te stellen. Mede door de koude vingers laat ik het fotograferen maar zo , ik wil mijn kerstgeschenk van mijn vrouw niet onmiddellijk naar de bliksem helpen . Ik vis bijna het hele opkomende tij verder op deze stek en van de 22 gevangen scharen mogen er maar 13 mee van tussen de 24 en 31 cm. Geen garnaal meer te bespeuren in de vismagen maar wel opvallend veel kleine zeedonderpadjes. Geen bijvangsten vandaag en tegen alle verwachtingen in toch flink wat aanbeten gezien, oké veel missers, maar het was leuk en voor januari toch een maaltje vis mee naar huis. Heb in die periode al slechtere resultaten geboekt, de watertemperatuur bedroeg 4.3 graden. Buiten soms wat koude handen viel het eigenlijk goed mee om op het water te vertoeven. Als ik aanmeer moet ik weer aan onze vriend Rob van” rover-seafishing” denken als ik zijn mooie boot zie liggen en ik besef maar al te goed dat we van elk moment op deze wereld moeten genieten , het kan vlug anders gedijen. Van harte hoop ik dat hij er heel snel doorkomt en dat we weer met hem op pad kunnen . Na een praatje hieromtrent met de havenarbeiders, die er ook niet echt een goed oog in habben, maar het uiteraard wel hopen, neem ik nog een foto van zijn boot en de ondergaande zon.

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Lucky Luc, vissen op de Oosterschelde

Als ik in de wagen stap is het 0 graden en zet ik maar vlug de verwarming op om de terugreis aan te vangen. Wat heb ik die nacht lekker ontspannen geslapen.

Groeten, Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 31, 2015

  Antwoord

  Hey Lucky Luc, weer mooi gedaan bikkel!

  Die garnalen, zijn ook de reden, dat in de winter het aas er wel aan blijft!
  Ik heb het er al zo vaak over gehad en moet iedere keer lachen, als ik vangstverslagen lees, dat de krabben weer actief waren.

  Goed dat je Rob nog eens onder de aandacht brengt!

  Groetjes Peter

 2. jack > januari 31, 2015

  Antwoord

  kijk dat is ook nog een stoere visser en nog vis ook goed gedaan luc het jaar begint goed gr.

 3. Johan > januari 31, 2015

  Antwoord

  Mooi erslag Luc.
  En idd het leven is maar krt, n knipoog en tis voorbij, dus geniet en leef.

 4. Werner > januari 31, 2015

  Antwoord

  Hey Lucky,

  Toch een paar mooie scharren weten te vangen, veel beten is net zo leuk om ze te vangen he..
  Jij hebt in ieder geval de eerste visdag er al opzitten!

  Groetjes Werner.

 5. Kees (a.k.a. Mieke) > januari 31, 2015

  Antwoord

  Hey Rob,

  Bikkel!!
  Ondanks dat gure koude weer toch gaan vissen, dat is wel de ware sportvissersmentaliteit!
  Bedankt dat je dit deelt met ons.

  Je schrijft het wel mooi:
  “ik besef maar al te goed dat we van elk moment op deze wereld moeten genieten , het kan vlug anders gedijen”

  Ik hoop dat het met Rob weer snel goed komt!!

  Groeten,
  Kees.

 6. zeehondentemmer > januari 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Rob.

  Wat een day hard ben je om te gaan vissen en zo te zien was je alleen op het water. Geen
  andere vissers te zien mooi verslag met foto”s van je. En ook ik sluit mij helemaal bij je aan omtrent Rob. En hoop Ik dat hij zo snel mogelijk hersteld net als alle andere mensen.

  Groetjes Nico

 7. Peter(Fishguppy) > januari 31, 2015

  Antwoord

  Kees en Nico, wat jammer dat jullie de persoon niet bij de juiste naam benoemen? Het is Luc, die een verslag heeft ingestuurd!

  Groetjes Peter

 8. zeehondentemmer > januari 31, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter. Jij had groot gelijk en dus bij deze Luc jammer van dat foutje.

 9. strandjutter > januari 31, 2015

  Antwoord

  MOOI luc voor de vangsten op de site met mooi fotos en ja je kan je wel een keer vergissen toch zoals peter zegt en de schar die in de pan kunnen de rest waren te klein dus weer terug goed en ja we wachten ook om ook te gaan vissen kriebels blijven gr jan.

 10. Henry > februari 1, 2015

  Antwoord

  Hoi Luc,

  Leuk verslag, goed om te horen dat wij niet de enige zijn die ondanks de kou proberen om een visje te haken. Koude vingers en diepvriesaas!!! Het lijkt wel of er een ijsbeer zit te vissen. Een leuk panneke vis voor het vrouwke, als beloning voor het goede fototoestel, en bovenal het genieten om weer aan het vissen te zijn maken zo’n dagje meer dan goed. De kleintjes die je hebt teruggezet probeer ik over een tijdje wel vanaf de kant met mijn maatje Jack naar boven te takelen.

  Groetjes, Henry

 11. Luc > februari 1, 2015

  Antwoord

  Hoi mannen,
  Dank u voor de wel erg leuke reacties.
  En hopelijk gaan we een beregoed visjaar tegemoet en kunnen we al de verslagen op deze site volgen.
  Groeten,
  Luc

 12. Rob Verspaandonk(rover seafishing) > februari 2, 2015

  Antwoord

  Beste Luc en Peter.
  Hier een berichtje vanuit revalidatiekliniek blixembosch.
  Iedereen is netjes op de hoogte gesteld door fishguppy ivm mn afwezigheid en door mn hersen bloeding van 4 januari.
  Na een maand even een berichtje en lovende woorden over iedereen die met me meeleeft..hartelijk dank voor alle lieve en goede woorden.ik werd door andreas op de hoogte gesteld van jullie goede woorden
  doet me erg goed.en geeft me kracht verder te revalideren en er weer boven op te komen.mn zicht is nog jet grootste probleem maar ook daar word hard aan gewerkt.luc peter en alle anderen……..hartelijk dank voor de mooie woorden.we komen er snel op terug.nu met een beetje hulp nog….bedankt iedereen!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *