Home Gastvissers Jack Peelman, westerschelde en strandvisserij

Jack Peelman, westerschelde en strandvisserij

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Extra lang weekend voor mij, afgelopen vrijdag was ik een dag vrij en vandaag, 11 november, vieren we nationaal feest in Belgenland.

Vrijdag late middag ging ons visweekend van start met een portie aas steken. Een beetje geïnspireerd door twee taaie knakkers, welbekend op deze site, gingen we met spitvork en emmertje aan de slag op de platen van de oesterdam. Dit gebeuren onderging Mario samen met mij, op een goei uur spitten hadden we ons gewenst kilootje bij elkaar.

Jack Peelman, westerschelde en strandvisserij

Ik had de eer ons aas te verzorgen tot zaterdagavond. We gingen aan de slag op het strandje bij de oude veerhaven van Kruiningen. Een pittig windje in de zij maakte het niet meteen erg aangenaam op het strandje. We visten vanaf een uur of 6 tot 9 en vingen geen donder, ik draaide bij het begin nog met regelmaat kleine wijtinkjes, bij Mario bleef het stil. Met opkomend heb ik me uiterst rechts geplaatst, tegen de punt van het havenhoofd zeg maar. Hier had ik veel meer diepte maar beet zat er niet in, Mario ving in het eerste uur opkomend zijn eerste en enige vis, een uit de kluiten gewassen wijting. Kort samengevat, het was bagger, William belde nog in met de melding dat hij zondagochtend zou proberen, alleen had hij een probleem, hij zat zonder aas en vroeg of er bij ons nog over zou zijn. Lang verhaal kort maken, het bleek uiteindelijk niet nodig, uit de automaat van Hielkema Hengelsport uit Putte-Kapellen plukte hij zijn benodige aas, een halve kilo vette pieren. Wat maakte dat ik na de mislukte poging op Kruinigen nog met een forse portie pieren zat. Tsja, wat doe je dan,…

Gisterenavond, zondagavond dus, maar weer richting Nollenstrand getogen. Erg vroeg laag, om 7 uur al, maakte dat ik rond 3 uur in de namiddag richting tennis tufte. Op het strand nog volop wandelaars, ik kreeg al snel een buurman die een oude bekende bleek te zijn. Naast mij nam Peter Meeusen plaats, altijd leuk om in bekend gezelschap te vissen.

Jack Peelman, westerschelde en strandvisserij

Na een schitterende zonsondergang kon het vissen beginnen, in het licht gebeurde er nagenoeg niets op een paar verdwaalde scharretjes en wijtinkjes na. Van zodra het licht uitgedaan werd werd het een gekkenhuis, onmogelijk te volgen naar beazen toe. Volop wijting formaat net wel, net niet,… ik ving een 7 tal scharretjes ( ook geen lappen hoor ) die ik aan Peter gaf.

Jack Peelman, westerschelde en strandvisserij

Zelf nam ik 15 wijtngen mooi aan de maat tot 34cm mee. Straks lekkerbekjes ­čÖé

Groetjes, Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Rob Torsk > november 11, 2019

  Antwoord

  Hey Jack,
  Tsja,het kan niet altijd meezitten,maar goed dat je het in de laatste sessie in het donker nog goed hebt kunnen maken.Grote wijtingen zijn altijd leuk om te vangen.
  Groetjes Rob,

 2. Peter(Fishguppy) > november 12, 2019

  Antwoord

  Hey Jack, ziet er weer verdomd goed uit!
  Ik ben ook voor zelf aas spitten, als mijn conditie het toelaat, maar dan niet voor het vissen, maar net als jij, een dag van te voor en bij zagers, het liefst een week van te voor, beter is er niet voor de tong!
  Hoop dat de lekkerbekken gesmaakt hebben?

  Groetjes Peter

 3. Nico > november 12, 2019

  Antwoord

  Hey Jack. Leuk verslagje met foto’s er bij van je vissessie en toch nog een maaltje vis gevangen daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. hugo > november 12, 2019

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Weer een leuke sessie gevist met mooi wat wijtingen van formaat erbij,ga ook eens zelf mijn aas gaan steken alleen weet ik de plekken niet!zal eens om goede raad moeten vragen.

  Groetjes Hugo

 5. Henry > november 12, 2019

  Antwoord

  Beste Jack,

  Een leuk verslag van je 2 visavonden. Ja wij steken ons aas dezelfde dag alsdat we gaan vissen om de doodsimpele reden dat het voor ons helaas ’n pokkeneind rijden is voordat we bij het zee/viswater zijn. Super dat je in het donker toch nog ’n leuk klusje mooie maatse wijting hebt kunnen haken.Eet smakelijk van je heerlijke lekkerbekken!!!!

  Groetjes,Henry

 6. Jack Jozen > november 13, 2019

  Antwoord

  Hallo naamgenoot.

  Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt met mooie foto,s alleen die van de visser zelf is niet zo goed gelukt [Te Lelijk].De eerste avond niet zo super maar de tweede avond maakte het toch weer wat goed met een mooi panneke wijting .En met aas steken kom je er toch ook wel achter de die twee ouwe knarren het nog niet zo slecht doen he veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *