Home Bootvis verslagen Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Advertenties

Gisteren, 07-11-2019, stond er na lange tijd weer een vissen op het programma, met  Jacco, van de Waypoint Sportvischarters

Mijn makker Frank kwam mij ophalen en ook Hugo en Harry zouden via Fishguppy meegaan en ook 3 andere vissers, via de schipper, dus we waren met 7 personen om te vissen. Ik mocht door mijn persoonlijke gesteldheid in de haven opstappen, dus Frank ook, zodat ik tegen de kajuit kon plaats nemen, met een beetje steun voor mijn rug en nek. Ik had vooraf al besloten om maar met 1 hengel te vissen om niets te forceren.

Na een kennis making met de overige vissers, aan de kade, zijn we vertrokken richting de overkant in de buurt van Cadzand over een redelijk woelige zee en de massaal beloofde regen werd uitgesteld tot ruim haf 10 en mensen we hebben wat regen gehad, niet normaal. Jacco deelde na het ankeren koffie met appelgebak uit, wat er in ging als zoete broodjes, mmhhh. Jeroen die naast me stond, had zelf al wat aas bij, wat bestond uit gezoute tappen en licht gekookte mesheften(Jeroen bedankt voor de les en het recept!), die zouden volgens hem vaak de grotere vis opleveren en gisteren zou het niet anders blijken te zijn. Ik heb vooral genoten van zijn mooie aanbeten en grotere vissen, die in de ochtend op de eerste plaats vooral bestonden uit Wijtingen groot en klein en iedereen ving eigenlijk gewoon goed zijn visje, waarbij slechts 2 grote scharren gevangen door 1 persoon, de oudste visser op de boot.

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Na de snert besloot Jacco in overleg met ons, om wat terug te varen en iets dieper te vissen en meer gemengde vis te vangen en warempel, daar waren de scharren ineens, maar ook nog mooie wijtingen soms, alleen hadden we een probleem, de stroming bleef lang weg  en de lijnen van rechts gingen allemaal onder de boot, maar er kwam vis, vaak in doublet en soms in triplet, niet echt volle emeers, maar toch genoeg om het plezier te vergroten. Omdat er op dat moment werkelijk een paar hoosbuien waren, nauwelijks foto’s kunnen maken, alleen een paar foto’s van mijn makker, die in de wolken was met mooie scharren.

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Jacco was bezig met de broodjes rookworst en zodra die waren uitgedeeld, ging het anker er weer uit, hij had van De Zeearend gehoord, dat het een plat zeetje was op de Spijkerplaat en dat er voldoende vis binnen kwam, dus weer verkassen naar de Spijkerplaat en daar aan gekomen, ging het even heel snel, veel vis kwam er binnen, bij iedereen, maar bij Jeroen toch wat meer.

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

Anker visserij Westerschelde, met de Waypoint

We waren allemaal zo gelukkig, droog weer, een zonnetje en vis vangen, tot ook hier de wind spelbreker werd, de wind werd zo hard en overeerste de stroming en ik had eigenlijk een beetje medeleiden met Hugo en Harry, die bijna niet meer konden vissen, omdat ze tekens in de war zaten, omdat de boot volledig op de wind lag, terwijl de stroming regelrecht naar voor liep en dat terwijl de andere vissers, tenminste de meeste, gewoon een vissie bleven vangen, al was het een stuk minder, dan toen we nog gewoon goed lagen en eigenlijk waren we heel blij, dat de schipper het sein van terugvaart gaf, vooral af, omdat het na de middag best afzien was, voor mijn hals, maar ben blij dat ik gegaan ben!

Omdat we met 7 vissers waren in plaats van 8 werd er 1 vrijkaartje gegeven door Jacco en die was voor Jeroen met een wijting van 34 cm en eerlijk gezegt had hij er ook wel de meeste vandaag.

Frank kwas ook heel blij met zijn gevangen vis en ik nam 17 wijtingen en 4 scharren mee huiswaarts, met 1 hengel, dus, niet slecht zou ik zeggen, jammer van de vele kleine wijtingen en scharretjes, maar de mooie vissen maken alles goed!

Ik wil Jacco bedanken voor zijn inzet om ons vis te laten vangen en voor de gezelligheid dank ik iedereen en ik hoop iedereen nog eens te zien bij het vissen op de Westerschelde.

Frank, jammer van je gebroken hengeltopje en ik hoop dat je een nieuw kan vinden.

Hopelijk kan ik binnenkort het filmpje van deze dag in elkaar flansen.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Nico > november 8, 2019

  Antwoord

  Hoi Peter. Alle eerst weer een schitterend verslag gemaakt met ook mooie foto’s er bij.Jammer dat het weer niet wilde mee werken maar toch nog allemaal een visje gevangen voor het panneke. Blij dat het met je nog goed is gegaan en hopelijk een zeer snel herstel toegewenst daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Rob Torsk > november 8, 2019

  Antwoord

  Hey Peter,
  Wat een leuk verslag weer met een mooi foto album erbij.Wat zul je genoten hebben dat je na lange tijd weer eens je hengel hebt mogen vasthouden.Ook al was de vangst niks geweest,dan nog zou je een geweldige dag hebben gehad.Maar toch heb je een leuk visje bij elkaar gevist.Binnenkort gaan we samen weer eens een hengeltje uitgooien.Ik kijk er alvast naar uit.
  Groetjes Rob,

 3. Harry > november 8, 2019

  Antwoord

  Dag Peter,
  Ondanks de weersomstandigheden heb ik me toch
  prima geamuseerd,en een goed maatje vis kunnen meenemen.Het was een tof gezelschap en dat maakt ook weer veel goed natuurlijk.Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen.
  Zoals gewoonlijk weer een top-verslag.

  Groetjes Harry.

 4. Eldert > november 8, 2019

  Antwoord

  Ha Peter,
  Zo te lezen een prachtige dag gehad. Jammer dat het weer wat tegen viel. Maar fijn dat je dit weer heb kunnen doen. Toen ik je oproepje las een paar weken geleden, kreeg ik er ook veel zin in . Maar helaas kon ik het niet op mn werk voor elkaar krijgen . Volgende keer beter hoop ik.
  Groet, Eldert.

 5. Jacob Korshuize > november 8, 2019

  Antwoord

  Visgroeten Peter

  Mooi verslag zoals altijd .
  Mooi dat je al genoeg hersteld bent, en er al op uit kon gaan om een paar vissies te strikken.
  Jammer van t weer maar wat zal je genoten hebben.
  Alleen al de zilte geur gemixt met zeeaas en visparfum.
  Toppie
  Nog vele geslaagde vistrips gewenst

  Visgreetzzzz Jacob

 6. Jack Jozen > november 8, 2019

  Antwoord

  Hoi Pedro je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt en de foto,s zijn super goed gelukt. Je hebt ondanks de regen en de wind toch weer echt kunnen genieten van het vissen na zoveel tijd,en ook nog een mooie pan vis.Het is super dat je zover hersteld bent om dit weer te kunnen doen op naar de volgende sessie.Heel veul groetjes je vrind Jakie.

 7. Henry > november 8, 2019

  Antwoord

  Hey Peter,

  Eindelijk na je ellendige auto ongeval weer je 1e visdagje. Slim om met een hengel te beginnen en je niet overbelasten, denk om het spreekwoord: Beter een in de hand dan de lucht van tien…..of was da wat anders???
  Ondanks de regen heeft onder de bezielende leiding van kapitein Jacco toch iedereen een leuk maaltje vis kunnen haken en heerste er op de boot een gezellig sfeertje en daar doe je het tenslotte allemaal voor. Hopelijk verloopt je genezing voorspoedig zodat je op korte termijn weer volop kunt genieten van ons aller grootste hobby, Zeevissen!!!

  Groetjes, Henry

 8. hugo > november 8, 2019

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Na zoveel jaren niet meer gevist te hebben vanaf de boot was dit een mooie ervaring voor mij.Met een goed pilletje kon de regen en de wind mijn pret niet bederven!want we waren met een toffe bende aan boord.Ben ook blij voor jou dat je er wat van genoten hebt na al die ellende van de laatste maanden.Schipper Jacco is top kan zijn vissers echt verwennen en zorgt ervoor dat ieder zijn maaltje vis vangt mijn dank daarvoor.Bij deze Peter bedankt voor de toffe dag dit moeten we zeker nog eens overdoen.

  Groetjes Hugo

 9. Jack Peelman > november 9, 2019

  Antwoord

  Leuk verslag van een toffe visdag zo te lezen.

  Groetjes,
  Jack

 10. Peter(Fishguppy) > november 9, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden, allemaal bedankt voor de erg leuke reacties, supertof!!!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *