Home Gastvissers Jack, vissen aan de Waterweg

Jack, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hoi Sportvisser,

 

Al jaren kijk ik naar de vangstberichtjes van de waterweg vissers op deze site, vaak met een vorm van “gezonde jaloezie”. De vangsten, met name de tongvangsten, die jullie realiseren op de waterweg, daar kan ik al jaren alleen van dromen op de Walcherse stranden.

Nu goed, de afgelopen weken lees ik niets dan positieve berichten dus dacht ik enkele weken geleden, waarom probeer ik het ook niet een keer. Ik was al een keer naar Vlissingen gegaan maar de vangst daar bestond voornamelijk uit ondermaatse wijtinkjes en botjes.

Dus stoute schoenen aan en richting de waterweg, ik kon voor het gemak stekken vragen aan Peter of andere fishguppy’s maar besloot om te gaan pionieren. De vernoemde plaatsnamen die ik oppikte uit jullie vangstberichten zou me toch al ongeveer in de richting sturen want geef toe, het Rotterdamse havengebied is enorm om zonder voorkennis en stekje uit te kiezen.

 

Een eerste poging die ik ondernam , een week of 2 geleden werd een flop, een slagveld in mijn onderlijnen map, een gat in mijn loodvooraad maar vooral een deuk in mijn vertrouwen.

Verleden week toch de moed terug bij elkaar geschraapt en een nieuwe poging, dit keer ging het beter. Ik ving grondeltjes en botjes.

Ook niet wat ik had gehoopt maar,… ik kwam een alleraardigste Turkse jongeman tegen, afkomstig uit de buurt, die me trakteerde op een vers gezet kopje Turkse thee maar vooral op een duit stekinfo uit de buurt.

 

Gisteren ging het dan gebeuren, voorzien van 4 ons zagers en 4 ons pieren met een tot de rand gevulde onderlijnenmap richting visgronden. Even moeten zoeken voor ik het beoogde stekje gevonden had ( op Googlemaps zie alles er toch nog net even anders uit dan in het echt ) maar,… ik vond wat ik zocht!

 

Ik begon eraan rond 14.00u. met een loeiharde westenwind die in de loop van de namiddag zou afnemen en naar het NW zou draaien. Ik vond een leuk plekje om de paraplu op te zetten in een graskant en kon mijn hengels op een meter of 10 van me afplaatsen,… het zag er prima uit en toen ik de lijnen probleemloos terug kon binnendraaien zag ik het helemaal goed komen. Helaas, er gebeurde helemaal niets, na twee uur vissen had ik één, jawel één, grondeltje gevangen. Bovendien hoosde het bij momenten water, gelukkig dat ik onder de plu zat.

 

Tsja, wat doe je dan,… afwachten maar.

 

Rond 17.00u zag ik een eerste mooie aanbeet, wat resulteerde in een doublet botjes,..hmmm, het zal toch weer niet dacht ik. Het positieve was wel dat het stopte met regenen en de wind inderdaad inkromp naar het noordwesten.

Niet veel later opnieuw beet, een eerste forse wijting kwam aan de kant,…YESSS, zou het,…???

Jawel, het ging los, in aantallen niet wat we gewent zijn op de Walcherse stranden maar op een enkeling na mooie vissen, bovendien kwam er een leuke variëteit de kant op. Nog een paar botjes, grondeltjes, een ondermaats zeebaarsje, een paar steenbolkjes, mooie wijtingen, een paar tongen rond de 30cm en als klapper op de vuurpijlen die er afgeschoten werden 2 gulletjes van een halve meter,…

Geweldige vangst die ik realiseerde op een paar uur tijd want rond 20.00u zat ik volledig door mijn aas heen ( zagers had ik nog wat maar pieren waren duidelijk favoriet ) en moest noodgedwongen stoppen.

Bij het opruimen kreeg ik het gezelschap van de rattenvanger van Hamelen, of kwam deze van ergens anders.

Geweldig leuk gevist.

 

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 23, 2021

  Antwoord

  Ha Jack,
  ja dat van het vastzitten ken ik, ook emmers lood verspeelt toen ik er ging pionieren in 2007 en dankzij enkele visvrienden, kwam ik aan de plekjes, waar je minder verspeelt, blij dat jij ook de hbw hebt kunnen vinden!
  Groetjes Peter

 2. Stefan > oktober 23, 2021

  Antwoord

  Hey Jack, uiteindelijk toch maar mooi dat pionieren en dat je het volgehouden hebt, mooie vangst man, dat zal aan de Walcherse stranden niet snel gebeuren.
  Groeten, Stefan

 3. Henry > oktober 23, 2021

  Antwoord

  Beste Jack,
  Bij proberen van nieuwe stekken is het altijd de vraag, zou er vis zitten, hoe is met de bodem gesteld i.v.m. vastzitters et.etc. Toch heb je uiteindelijk een plekje gevonden waar 🐟🐟te vangen was👍Ook op deze stek is het natuurlijk niet altijd prijs, (krabben en stevige stromingen met veel apenhaar) Voor nu in ieder geval een prachtig verslag en een mooie vangst . Eet smakelijk en goede vangst bij je volgende visserij.

  Groetjes, Henry

 4. Jack Jozen > oktober 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Naam Genoot.
  Zo zie je maar de aanhouder wint weer een mooie stek er bij aan de waterweg is het wel zoeken de ene stek is de andere niet en het wil nie altijd zeggen daar vang ik kan goed de volgende keer noppes is het is en blijft vissen . Maar aan de foto,s te zien was het toch weer genieten voor jou je krijgt echt al een vismondje Ha nu op naar de volgende sessie .Veul groetjes van de andere Jack.

 5. Gino > oktober 23, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack,
  Leuk dat je je draai gevonden hebt aan de WW nu…
  Toch een mooi watertje om te vissen als je de weg weet!?
  Heb ook diverse keren geprobeerd om nieuwe stekken te zoeken daar wat me ook telkens het nodige materiaal koste hoor, pff.
  Nog wat vis voor de pan en die gulletjes zijn toppie er zullen er veel jaloers zijn hoor.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. ies > oktober 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,
  Wat een heerlijk gedetailleerd verslag, Ja de waterweg het scheur en de Nieuwe maas kunnen loodvreters zijn, net als de boten die af en toe dicht onder de kant langs komen. Maar daar tegen over staat dat als je de goede stekken gevonden hebt je regelmatig met vis thuis kan komen. De zomervis heeft dit jaar verstek laten gaan( kan helaas ook gebeuren) , maar de wintervis doet het weer goed dit jaar. Voor de volgende sessie dan ook weer een leuk maal vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Eldert > oktober 24, 2021

  Antwoord

  Ha Jack
  Mooi man , weer eens een verslag van jou . Ik denk nog steeds net genoegen terug aan al die verslagen van jou samen met Hans. Toen was je al een kei , voornamelijk op het zeebaars gebeuren maar je laat hier zien dat je het vissen op de waterweg ook goed onder de knie hebt. En ja , de Zeeuwse stranden zijn geweldig maar voor de grotere vissen heb je toch meer kans op de WW.
  Ik hoop nog veel verslagen van je te mogen lezen
  Groet Eldert

 8. hugo > oktober 24, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Leuk om weer eens een verslag van jou te mogen lezen. Heb zelf nog niet te veel lood verloren aan de WW, daar ik goed was ingelicht door de info van de visvrienden op deze site, van waar en hoe ik moest gaan vissen. Als je er zonder info moet aan beginnen kan ik het wel begrijpen dat je veel lijn en lood kwijt speelt. Je hebt er wel een mooie visserij van gemaakt, er zullen er veel jaloers zijn op je gullen. Hopelijk gaat de wintervis ons jaar nog wat goed maken. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 9. Nico > oktober 24, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack. Wat een leuk verslag gemaakt en ook met mooie foto’s er bij. Toch een lekker maaltje gevangen en dat zal wel smaken aan die kant daar. Voor de volgende sessie goede vangsten toegewenst,

  Groetjes de Zeehondentemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *