Home Gastvissers Stefan, tongen in de Botlek

Stefan, tongen in de Botlek

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Jeff en ik hadden afgesproken zondagochtend vroeg te proberen wat wijting en najaarstongen te vangen in de Botlek, zelf had ik hier nog niet eerder gevist, maar het beviel prima.

 

Rond 07.00 uur hoogwater en een zwakke zuidenwind bij een kraakheldere hemel.

Om 05.00 uur zouden we present zijn, echter toen ik om 04.30 uur aan kwam rijden stond zijn prachtige blauwe fishguppy bolide al op de parking… iets met jeuk en niet kunnen slapen…

Een korte begroeting en gauw het spul optuigen en het water in. Het was stil, aldus een wat teleurgesteld klinkende Jeff, maar ik zei al, dat kan snel veranderen hoor.

Mijn 1e draai leverde 2 botten op en ook Jeff begon botten te meppen.

Weet iemand eigenlijk waarom ze het daar Botlek hebben genoemd? Het is tenslotte toch de nieuwe Maas?

 

Nou goed, een paar botten verder zei Jeff, gek dat hier geen wijting bijt en prompt kreeg ik een karakteristieke wijting aanbeet, dit leverde mij een prachtige tong op😛 waar ik erg blij mee was.

Even later ving Jeff ook een tong en waren we los, tot over het hoge heen vingen we er beiden een aantal tussen de onvermijdelijke botten door, manman, wanneer gaan die Brabo’s de boel eens grondig reinigen daar?

Ook een verdwaalde wijting wist Jeff zijn onderlijn te vinden en bij daglicht ving ik een kolblei of bliek of zoiets zoets, vroeger een prachtige aasvis voor de snoek, uiteraard in combinatie met 2 botten, ook enige tongen waren in combinatie met 2 botten, waardoor er ook wat triples genoteerd konden worden.

De verwachte wijtingen lieten verstek gaan en met daglicht en afgaand water vingen we alleen nog wat botten.

 

De vangst bij Jeff was 4 tong, een wijting en een 25 botten, bij mij 5 tong, een bliek en een 30 botten, omdat ik wat langer bleef …

We hebben lekker wat bijgekletst, het materiaal is wat aangevuld en ik heb er een mooie stek bij. De zin om te vissen is weer helemaal terug, dankzij Jeff en uiteraard ook dankzij de vangsten.

 

Leuk is toch te vermelden, heb nooit eerder zoveel tong gevangen, maar heb ook zelden gericht op tong gevist op een geschikte stek. Dit zijn bij fishguppy mijn 1e foto’s met tong, mooie mijlpaal, gezien dit bij de meeste fishguppy’s de meest populaire vis is.

Gezien de vangsten in de zomer waren deze aantallen niet verkeerd en ook de maten niet, de kleinste was 25 cm. (Mocht retour om te groeien) en de rest tussen 28 en 33 cm.

Er zijn 4 mooie tongen terecht gekomen in de vriezer van mijn ouders, die afgelopen week ook al heerlijk de gevangen wijting hadden gegeten. Zelf heb ik gisteren kibbeling op met de kids… Van de viskraam… Haha.

 

Iedereen weer de groeten en tot de volgende keer!

Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hey de mannen!
  Weer lekker bijgekletst, wat tongen voor de pan en ongelooflijk, maar geen wijting?
  De botten, soms ontelbaar, voor de een een last en voor de ander een lust, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde, anders werden alle botten terug gezet!
  Jullie hebben weer lekker gevist en gevangen, mooi toch?

  Groetjes Peter

 2. hugo > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan & Jeff,

  Jullie zijn echte botten meppers geworden ha ha, het is met momenten niet te doen hè! Maar toch ook mooi wat najaarstongen gevangen, de wijting ja heb het zelfde meegemaakt. Toch een mooie sessie gevist mannen, menig visser zou blij zijn met dit resultaat. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 3. Gino > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hoi mannen,

  Weer een mooi resultaat van jullie hoor…
  Stefan leuk dat je tong toch eens weet te haken, proficiat hiermee toch een leuk visje?
  Mooi verslag van gemaakt met de foto’s erbij maakt het compleet.
  Ja die botten pff… ik krijg al de kriebels voor vandaag of morgen.
  Ik hoop dan maar op die najaarstongen dat die wat azen…
  Jammer dat de wijting ook niet thuis gaf hé dan had je misschien minder bot gevangen.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. ies > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan en Jeff. Je hebt er weer een goed verslag van gemaakt Stefan, leuk in woord en beeld gebracht. Lol het water is daar inderdaad nog de Nieuwe maas en de Botlek is de omgeving aan de overkant. Maar zeg maar zo, als het beestje maar een naam heeft. Op deze manier is het heerlijk vissen, veel beet regelmatig vis en eigenlijk maakt het dan niet uit wat de soorten zijn. Voor de volgende sessie uiteraard weer de zelfde getallen aan vis toegewenst, misschien de getallen van bot en tong omdraaien. Groetjes Ies

 5. Jack Peelman > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Heerlijk verslag weer mannen, erg aangenaam om te lezen.

  De naam Botlek lijkt me vanzelfsprekend als ik naar jullie vangsten kijk 😀
  Goe gevist en Stefan proficiat met je mijlpaal he.

  Groetjes,
  Jack

 6. Eldert > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Ha Stefan en Jeff
  Leuke sessie achter de rug . Jammer dat die botten niet allemaal tongen en wijtingen waren . Maar ja , heb je die niet en die botten ook niet dan word er weer geklaagd over slechte vangsten. Maar sowieso hebben wij weer een heerlijk verslag om te lezen .
  Groet Eldert

 7. Henry > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hoi vroege vogels,

  Een puik verslag met duidelijke foto’s, jammer dat op deze stek dit keer de wijting verstek liet gaan terwijl daar vorige week nog prachtige maatse wijting gehaakt werd. Zo zie je maar weer de ene dag is de andere niet en als al zoveel keer is gezegd; Het blijft VISSEN !! Wel geweldig om te horen dat er volop bot aanwezig is nu nog een redelijk tij om zelf ons aas te gaan sprokkelen en klein bietje zon voor op onze oude knoken en we zijn los. Uiteraard vangen wij ook liever wijting en/of ’n gulleke maar….enkele botfiletjes en ’n panneke gebakken piepers da’s ook smullen !!
  Veel plezier en goede vangst bij de volgende.

  Groetjes, Henry

 8. Jack jozen > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hallo Mannen
  Wat zijn jullie verstandige vissers om zoveel vis terug te zetten leven en laten leven wij hebben er wel pannen voor .Maar aan de foto,s hebben jullie wel genoten zeker voor herhaling vatbaar
  Heel veul groentjes Jack.

 9. Nico > oktober 25, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff. Wat een mooie foto’s gemaakt en ook met een leuk verslagje er bij. En dan ook nog een nieuwe stek gevonden. En ik denk dat je daar wel meer zal gaan vissen en nu een lekker maaltje vis voor de pan heb gevangen. Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *