Home Even niet vissen Het weer was spelbreker in Denemarken

Het weer was spelbreker in Denemarken

Advertenties

Beste visvrienden, afgelopen zondag 5-11-2023 zat onze vakantie in de Fjorden van Flensborg er weer op, was een reisje van 712 km vanaf huis, dus vrij kort tegenover onze andere vakanties in Denemarken, samen met mijn vrouw en onze zoon.

Op 29-10-2023 start onze reis naar Rendburg, om 05.15u, waar onze vakantie woning stond en kort voor ons vertrek hebben we nog contact gehad met Novasol over het huis wat we mochten verwachten, omdat de recensies zo slecht waren? Jullie mogen verwachten, dat het gewoon net als altijd goed vertoeven is in dit huis, kregen we als antwoord. Na een vrij korte reis van een goede 8 uur, inclusief enkele stops voor de inwendige mens, arriveren we om 13.25u bij het huis en het papier van de cleaning is ter plaatse, dus we kunnen er gelijk in.

Natuurlijk had ik na het advies van enkele Fishguppyers, toch maar wat kwekers gehaald bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas niet teveel, omdat ik niet wist wat ik moest verwachten, onbekende omgeving, minder weer, dus gewoon 6 onsjes kweekzagertjes.

Onze spullen uitgeladen, kamers ingericht en er eerst opuit, om te zorgen voor het avondeten. Tijdens het rijden naar Sonderborg, naar een lidl en Netto winkel, zien we al dat hier maar weinig viswater is, ja misschien voor de Zeeforelvissers?

Om een lang verhaal kort te houden, we hadden erg slecht weer, volgens de weerberichten maar 4 a 5 beaufort, wat aanvoelde als windkracht 7 en het voelde zo koud, niet normaal meer.

Tot overmaat van ramp, kon de warmte pomp het huis niet geheel verwarmen en als bij verwarming stond er een grote elektrische kachel, waar defect op stond, dus niet te gebruiken en dat terwijl we thuis altijd de warmte van de houtkachel hebben.

Ik heb van wat locals vernomen dat er platvis te vangen is bij de haven van Als, aan Sydals, waar de ferry vaart naar Funnen en dan was er nog een dam richting een schiereiland Kegnaes, maar helaas we zijn er 2 maal gaan kijken, je werd omver geblazen als je de auto uitging en er viel zeker niet te vissen. Ook de storm die 21 en 22 oktober in Denemarken had gewoed had zijn sporen nagelaten, hele stukken baan weg gespoeld naar Kegnaes.

We hebben veel de toerist uitgehangen, naar Duitsland geweest, juist aan de andere kant van de grens bij Flensburg, was een grote Kaufland, geweldige winkel, waar vooral de rum opviel door een prijs van 7 Euro per fles en voor de rest wat belegde broodjes en versnaperingen meegenomen voor in het huisje.

We zijn wat vaker in Aabenraa geweest, waar ook het ziekenhuis staat waar ik in 2019 voor 11 dagen verbleef en waar ook het enige restaurant stond wat gewoon overdag open is en waar we verschillende malen lekker Deens gegeten hebben.

Vanuit het restaurant, keken we terwijl we lekker aan het eten waren, uit op de baai van de Zee, ook leuk om te zien.

Mijn deel bestond uit een vispallet, met cocktail garnalen belegd met zwarte en rode kaviaar, wat een perfecte combinatie bleek.

Op zaterdag onze laatste dag hebben we na het restaurant nog even met een locale visser staan praten, die in een baai stond te spinneren voor Zefo.

Van hem hoorde ik dat er hier erg slecht gevangen word , weinig zeeforel, hij had er in September pas zijn eerste gevangen van dit jaar en ook van platvis had hij niets gehoord, ja alleen op de dam, die inmiddels kapot geslagen is, staan regelmatig Duitsers voor Bot, maar daar mocht je nu niet vissen.

Moe maar voldaan sluiten we een toch leuke vakantie af en de volgende vakanties zijn al geboekt en nu wel om te vissen, maar zal voor volgend jaar zijn, we hebben inmiddels wel geleerd dat je in het najaar, 9 van de 10 keer niet in Denemarken moet zijn.

De 6 ons zagers heb ik aan een local gegeven.

Na een nachtrust komen we om 4u uit bed en na onze dinges gedaan te hebben, rijden we om 5.15u richting huis, waar we na een paar korte stops om 13u arriveren.

Groetjes peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Nico > november 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter De vakantie is voor jullie snel voorbij gegaan en dan niet aan vissen ben toe gekomen. Maar in ieder geval schitterende foto’s genomen van de omgeving daar En dan ook de foto”s met lekker eten op je bord en dat zal wel zeer goed gesmaakt hebben. Jammer dat ook daar het slechte weer huis heeft gehouden net als hier.. En dat je ook veilig ben thuis gekomen.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 2. Leen > november 8, 2023

  Antwoord

  Hoi,Peter
  Dat zijn weer een paar mooie foto’s
  Geen visvakantie maar is genieten vd omgeving ondanks het slechte weer is ook niet verkeerd
  Dan toch maar een keer naar eurooport vd week om de visdrang kwijt te raken😉😉
  Groetjes.leen

 3. Jack jozen > november 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Pedro.
  Dat met het weer is zonde he maar ja dat heb je niet in de hand he wel jammer .Maar het vissen stond toch al op een laag pitje he maar je hebt toch weer de Deense lucht gesnoven en we hebben de foto,s nog .Maar nu de visvanst hier aantrekt kun je hier je hartje weer halen Heel groetjes niet alleen voor jou maar voor het hele Gezin Ha.

 4. ies > november 8, 2023

  Antwoord

  Hey Peter, mooi dat jullie weer veilig thuis zijn, jammer dat het vissen er niet in zat, maar de weers omstandigheden waren daar dus ook spelbreker, hier heb ik het laatste restje zagers die in de koelkast zijn overleden als voertje in de tuin gegooid. Maar vraag mij af, zijn de zagers niet in te zouten? want 6 ons aan locals spenderen is ook zo wat.
  Groetjes Ies

 5. zeevisser > november 8, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Spijtig van het slechte weer, maar als je daar vertoeft met je familie is die regenachtige toestand snel vergeten toch ! Als ik de foto’s bekijk heb je toch een leuke vakantie achter de rug, en wat een lekker bordje vis stond daar voor je neus man😋. Jammer dat je niet hebt kunnen vissen in verband met het weer, maar ga een keertje de WW onveilig maken zou ik zeggen.
  Groetjes Hugo

 6. Eldert > november 8, 2023

  Antwoord

  Ha Peter
  Prachtig verslag van je vakantie. Schitterende foto’s ondanks dat er geen vis op staat. Iedereen krijgt toch gelijk de jeuk om daar ook eens naar toe te gaan? . Maar jammer dat er niet gevist kon worden. Maar de WW heeft nu ook genoeg te bieden dus ik zou zeggen .. pak die hengels en gaan met die banaan . O ja , als je wacht op beter weer , dan ben je niet de enigste hoor.
  Groeten, Eldert

 7. Peter(Fishguppy) > november 9, 2023

  Antwoord

  Beste visvrienden, de mensen die toch de moeite hebben genomen om een reactie te geven, bedankt hiervoor!
  Ies, zagers kun je idd inzouten, maar of het nut heeft, is de grote vraag, vaak gedaan en mee gevist, hier niets mee gevangen, ze zijn ook heel moeilijk op de haak te krijgen, keihard worden ze, in Denemarken had ik er wel wat mee gevangen, maar niet de vis die ik ambieer, maar alleen de bot hapte gretig toe, dus voor mij not done!

  groetjes Peter

 8. Henry > november 9, 2023

  Antwoord

  Hey Peter,
  Ondanks dat de weergoden jullie niet goed gezind waren ben je samen met jullie Marian en Robin sowieso weer lekker uitgewaaid😂Ook zonder dat je ditmaal de 🐟niet zelf gevangen hebt, het gerecht op de foto ziet er zeer smakelijk uit. De foto’s laten zien dat er in Denemarken ook wel wat meer te zien is dan alleen boten en viswater. Al met al, jullie hebben met z’n drietjes ook zonder dat je 🎣hebt de batterij weer lekker op kunnen laden 👍
  Groetjes, Henry

 9. Stefan > november 9, 2023

  Antwoord

  Hoi Peter, zo te lezen best een leuke vakantie geweest, jullie hebben er het beste van gemaakt ondanks het slechte weer en daardoor niet gevist wat natuurlijk wel erg jammer is.
  Gauw nog een keer naar de Botlek voor dat ze vertrokken zijn?
  Groeten,
  Stefan

 10. ies > november 10, 2023

  Antwoord

  Hey Peter, misschien vermoed je het al of uh weetje het, ik ben van nature wat eigenwijs, dus volgende keer als het niet lukt om ze op te vissen, zout ik ze toch in. want nu heb het restje dood in mijn tuintje gegooid en dus ook niets meer gevangen. Groetjes en kom effe lekker bij bij je warme houtkachel
  Ies

 11. Paul > november 11, 2023

  Antwoord

  Mooie fotos Peter en zo te zien een leuke tijd gehad met je gezin, volgende keer beter mbt het vissen!

  Groeten,

  Paul

 12. Peter(Fishguppy) > november 11, 2023

  Antwoord

  Ies, je hebt volkomen gelijk, ik doe ook nooit echt de moeite om iets uit te proberen als de zagers, waarvan ik er altijd ruim voldoende bij me heb, het gewoon top doen.
  Ik zou zeggen, suc6 en we lezen het weer graag, wat jou ervaring is?
  Grtjes Peter

 13. Martijn Boone > november 16, 2023

  Antwoord

  Heej Peter. Een erg mooi bericht van jullie vakantie!! Mooi om te lezen, ook al ben je niet aan vissen toegekomen. De foto’s zeggen genoeg, en met het lekkere eten erbij en een fantastische omgeving maak je mij toch wel ff jaloers. En wat betreft je zagers, daar heb je weer iemand blij mee gemaakt dus zie het positief. Volgende keer verschijnen en waarschijnlijk een berg foto’s met vis… Ik stuur je zo nog even een PB. Groetjes Martijn Boone

 14. Johan megens > november 21, 2023

  Antwoord

  Hoi broertje

  Volgende keer toch maar weer in t voorjaar.
  Leuk verslag..

  Groejes Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *