Home Gastvissers John op de Landtong

John op de Landtong

Advertenties


Hoi Peter, Heb getwijfeld of ik wel een verslag in moest sturen want de vangsten waren weer niet super. Toch maar even de moeite genomen een verslag te schrijven al is het maar ter info voor de vele lezers op jou site. Vanmorgen om 6 uur de wekker gezet om weer eens te kijken of de gullen willen bijten op de Waterweg, Landtong.

Het zou om 09.10 hoog zijn (95 cm verhoging) dus zoals gewoonlijk twee uurtjes voor hoog aanwezig. Van het weekend heb ik via marktplaat 2 Super Ultegra’s aangeschaft en deze konden mooi getest worden.

John op de Landtong

Zijn goed bevallen, had al goede XSB’s maar deze draaien nog net iets lekkerder. Allebei de hengels om 7 uur richting de overkant gesmeten, ik vis met een zelf gemaakte Jojo met een afhouder, en op de andere hengel een simpele dwarrel van 1 meter. Nadat ik ingegooid heb ga ik een praatje maken met de buurman. Als we het over de mooie zonsopkomst hebben zie ik een mooie doorbuiger op mijn hengel met de Jojo/afhouder. Mijn gedachten zijn gelijk dat deze Jojo weleens super kan gaan werken;-) Als ik echter weer ingooi zie ik gelijk weer een doorbuiger op de andere hengel, de wapper. Even twijfel ik of het niet komt door de grote tanker die voorbij vaart, maar het is echt weer vis. Dat is niet gek, na een half uur al twee maatse gullen! Echter net als de vorige keer is het feest hierna gelijk weer voorbij. Zou de Waterweg met afgaand misschien beter gaan?…Begin het haast te denken. Ik zit dan ook met smart te wachten tot jij weer eens op de gul gaat in de Waterweg zodat ik weet dat ik weet of het aan mij ligt;-) Hierna alleen nog maar continue beaazen ivm met de aanwezige krab en wijting. Ik denk dat deze vis er genoeg zit maar daar kwam ik niet voor. Ondanks de grote gul haken heb ik er toch nog twee gehaakt en omdat ze van een mooi formaat waren meegenomen voor de pan.

John op de Landtong

Mochten Maup en jij woensdag naar de Waterweg gaan (het is jou favoriete getij, 11.15 hoog 77cm verhoging) laten jullie het dan weten, kom ik misschien wel even buurten als jullie het goed vinden;-) Mmmm, best nog een lang verslag geworden met zo weinig vis haha. Wil toch gelijk nog even iets voorstellen….. Is het misschien niet een leuk idee om met een ploegje trouwe lezers van jou site naar Denemarken te gaan voor een weekje? Mijn vismaat en ik houden ons ieder geval aanbevolen!

Groeten John

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2012

  Antwoord

  Hoi John,
  bedankt voor je mooie bericht.
  Woensdag gaat door omstandigheden bij mij, niet door, helaas!

  Ik vind het een reuze goed idee van jou, wat Denemarken betreft!

  Ik ga 20 oktober, samen met mijn vrouw naar Langeland, heb gehoord dat dan de kantvisserij buiten gewoon goed is!
  Zit aan Fred mose, 175 meter van de zee af, aan een erg goede kantstek.

  Aan welke periode had jij gedacht, omdat met de bootjes augustus en september het best zijn, voor de gul/kabeljauw.

  We hebben het er nog over!

 2. Johan het (loze) vissertje > oktober 8, 2012

  Antwoord

  Mooie molens John.
  Met de komst van de wintervis, zet het me aan het denken, of ik nog een keer op de tong kan gaan, of dat ik mijn tongonderlijnen ga vervangen voor jojo’s. Maar de eerste gullen en wijtingen zijn binnen, dus nu maar hopen dat de vangsten beter worden.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 3. Peter(Fishguppy) > oktober 8, 2012

  Antwoord

  Verwacht dat de gullen ook zo op de tongstekken zijn, Johan!
  Aan maassluis zitten de gullen al vanaf september, maar niet als andere jaren volgens de berichten!

  Groetjes peter

 4. Johan het (loze) vissertje > oktober 9, 2012

  Antwoord

  Ik probeer na de herfstvakantie weer naar de waterkant te gaan, en hopen dat ze er dan al goed zitten.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. John > oktober 9, 2012

  Antwoord

  Peter,

  Welke periode ik in gedachten had? Het maak mij echt helemaal niets uit. Ik wil al heel lang daar eens een keer gaan vissen maar omdat ik dus niet weet waar,wanneer en hoe, lijkt het mij fantastisch als ik met een clubje fishguppies mee kan;-)
  Ik had eerlijk gezegd ook al wat reacties verwacht van lezers die graag mee zouden willen.
  Oh ja, als ik dan toch een voorkeur uit moet spreken; het liefst niet als je vingers en tenen er letterlijk afvriezen!

  Groeten John

 6. Werner > oktober 9, 2012

  Antwoord

  Hoi John,

  Ik ga volgend jaar voor het eerst vissen in Denemarken, heb deze week geboekt!
  Liep ook al zo lang met de gedachte dat eens te doen net als jullie waarschijnlijk..
  Maar nu komt het er eindelijk van en ik kijk er naar uit!

  Groeten Werner.

 7. John > oktober 9, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,

  Super dat jullie geboekt hebben!
  Het lijkt mij ook geweldig!
  Wie weet…tref ik je daar wel,het kan soms raar lopen;-)

  Groeten John

 8. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Werner,
  volgens mij hadden jullie nog erg veel geluk, met het allerlaatste huisje in die prijsklasse, geloof dat er nog 1 beschikbaar is, maar een stuk duurder!

  Groetjes peter

 9. Ron Bout > oktober 10, 2012

  Antwoord

  Hey Peter

  Gooien jij en je Vrouw de lijnen niet te ver uit in zee zodat wij er nog veilig in onze boot langs kunnen….:-)
  Zaterdag a.s. vertrekken wij voor 14 dagen naar Spodsbjerg..
  Ik hoop natuurlijk dat jullie goed weer hebben, veel vis vangen en een fijne tijd daar beleven.

  Ron Bout

 10. Peter(Fishguppy) > oktober 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Ron,
  Ik wens jullie weer een visrijke en erg gezellige vakantie toe en wie weet zien we elkaar een keer?

  Groetjes peter

 11. Werner > oktober 10, 2012

  Antwoord

  Ja Peter inderdaad je moet er echt snel bij zijn zag ik wel!
  Heb ook nog een echolood vast kunnen leggen.
  Dus nu alleen nog maar wachten…

  Groeten Werner.

 12. Werner > oktober 10, 2012

  Antwoord

  Hey Ron,

  Laat er nog een paar zitten voor ons volgend jaar aub.!!

  Vang ze !

  Groeten Werner.

 13. Ron Bout > oktober 11, 2012

  Antwoord

  Wie weet, Peter wie weet..

  Aan mij ligt het niet Werner, alleen mijn Vrouw vangt altijd zo akelig veel….

  Maar we laten er heus nog voldoende voor je zitten.

  Groet
  Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *