Home Gastvissers Joost en Richard, Domburg strand

Joost en Richard, Domburg strand

Advertenties

beste peter,

Dit is mijn eerste verslag.

Vrijdagavond 26-09 weer eens een poging gedaan om een visje te vangen. Samen met mijn vaste vismaatje richard boone rond 19.00 in de auto gestapt en na een ritje van 3 kwartier in domburg aangekomen. Rond 20.15 stonden we op het strand en konden we nog net de hengels in het licht optuigen.

S’ochtends wormen gestoken en zagertjes bij VAN DIXHOORN gehaald. super kwaliteit!!!!!!! 22.30 laag water dus een prima tij. De verwachting was dat we best een tongetje zouden kunnen vangen. Omdat we 2 weken terug een wedstrijd van W.S.V.REIMERSWAAL hebben gehad, aan het nollestrand en toen kwamen er ook de nodige tongen uit het water. En tot mijn verbazing wisten er toen ook 2 scharren mijn piertjes en zager te vinden. Terug naar vrijdag, het water stond nog best hoog zodat het moeilijk was om het diepere water te bereiken. Het duurde dan ook even totdat ik mijn top zag trillen en de 1e tong een feit was.

Joost en Richard, Domburg strand

Een kwartiertje later kwamen er zelfs 2 tegelijk uit het water. een mooie schar en een net maatse tong.

Joost en Richard, Domburg strand  

Later zelfs nog 2 scharren gevangen die ik helemaal niet verwacht had bij domburg. Richard had minder geluk en moest het doen met 1 net maats tongetje. Jammer genoeg ging het water niet ver weg in verband met springtij. Dus we konden maar 1.5 uur in het diepere water gooien. Het water kwam heel snel op dus waren we rond 00.00 weer terug bij de auto. Eindstand was 3 keer schar en 3 keer tong.

Joost en Richard, Domburg strand

wat opviel was dat de scharren redelijk groot zijn voor de tijd van het jaar.

De vangst viel wat ons betreft wel tegen omdat we hier een x eerder gestaan hebben en toen had ik op mijn 1tje 12 tongen waarvan 9 maatse en een paar botjes. Binnenkort nog eens een keer overdag kijken wat er te vangen is. 1 november het NK vissen, ben benieuwd. 1 ding is zeker, de wintervis komt eraan.

vriendelijke groet, joost de dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Joost en Richard,
  super leuk, dat jullie een verslag hebben ingestuurd, hopelijk volgen er nog vele!

  Het water ging niet ver weg zei je, ivm springgetij?
  Is het niet zo, dat juist met het springgetij, de meeste verhoging, maar ook de meeste verlaging optreed, volgens het getijen boekje?
  Misschien dat de wind westelijk was en voorkwam dat het water ver weg ging?

  Suc6 op het NK!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > september 28, 2014

  Antwoord

  Hallo Joost en Richard.

  Mooi van jullie dat er een verslag komt en vanuit Domburg nu en dan nog wat vis vangen is mooi mee genomen.Op de volgende verslag van jullie en ook dat er meer mogen volgen.

  Groeten Nico

 3. joost de dreu > september 28, 2014

  Antwoord

  hoi peter,
  in de meeste gevallen is het inderdaad zo dat het water bij springtij ook ver af gaat, ik weet niet waar het aan lag. ik weet wel dat het water 20 tot 30 meter minder ver af ging dan anders, en die afstand heb je in sommige gevallen net nodig om bij de vis te komen. het kan idd door de wind komen. ach ja de volgende x beter. bedankt voor de positieve reacties.
  gr. joost

 4. Luc > september 29, 2014

  Antwoord

  Hey Joost en Richard.
  Welkom op , in mijn ogen, de beste website wat betreft zeevissen. Leuk verslag. Laat maar komen dat leesvoer 🙂
  En inderdaad de schar is geariveerd. Blijkbaar zijn er massaal scharren gevangen aan de meerkerk.
  Groeten Luc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *